Hangi Veritabanını Kullanayım?
-
Selamlar
Delphi de bir program yazıyorum şu sıralar. Database olarak paradox 7 kullanıyo. Programı beta olarak yayınlamak istiyordum fakat hiçbir setup hazırlama programı BDE ye destek vermiyor. O yüzden bende database imi değiştirmeye karar verdim. Sizce hangisini kullanayım? -
delphinin hangi versiyonunu kullanıyorsun..... eger .Net se MSSQL2005 sanırım sorunsuz çalışır emin olamıyorum delphi5ten sonra bir daha dokunmadım ama C# ile çalışırken performansından gayet memnunum.....
-
zumzuk araştırıyorum mesela Visual Fox Pro var ama onu nerden bulcam. arattım baya yok. programı geliştiremiyorum o yüzden. boşboş oturuyom :D
-
delphi 2005 kullanıyorum. .net destekliyo o da. önemli olan setup oluştururken zorluk çıkarmaması. installshield 11.5 enterprise var. onun moduller kısmında mssql yok. ne yapıcam bilmiyorum walla
-
lisans sonra içinde patlamasın istiyorsan MySQL kullan. bedava bişe olmaz o yuzden. yada postgresql.
-
öss önce gelsin. şimdi fazla kaptırma sonra pişman olursun. bende zaten öss yüzünden baya geri kaldım. ben delphiye ortaokulda başladım fakat fazla geliştiremedim. bu sene hazırlık okuyorum işte o yüzden tekrar başladım. geçen sene elimi bile değdirmedim delphiye. benden sana tavsiye hiç uğraşma git öss ye çalış. üniversiteye bi kapak ondan sonra ne yaparsan yap.
-
tagext saol sanırım mysql kullanıcam. ayrıca nette kaynakta baya var delphi ile mysql diye.
-
yahoo kulllanıyo sen niye kullanmayasın :D hem database serverdir. bu arada oss gibi bir derdin varsa once ona odaklan sonra baya vaktin olcak
-
Yok benim öss derdim geçen seneydi :) bu sene ingilizce hazırlık okuyorum seneyede yazılım müh. e başlıcam o zaman baya iyi olcakta ben şimdiden geliştiriyorum kendimi. bu arada mysql de takıldım biyerlerde. şimdi bana bi mysql 5 bide administrator gerekmiyo mu? başka birşeye ihtiyac var mı?
-
evet o ikisi lazım ama birde sql editoru lazım sana
www.mysqlfront.de den indiriver. -
Yahoo mu kullanıyor? arkadaşlar komik olmayın yahu.Bilmiyorsunuz bare sallamayın.Transaction özelliği olmayan birşeyi yahoo değil orta ölçekli bir şirket bile kullanmaz.
Şimdi öncelikle paradox (BDE engine) rahatlıkla kullanabilirsin, delphinin kendi içinde gelen default setup programı var zaten (üstelik installshield).Yok dersen, paradox için illa BDE engini kullanacaksın diye bir şart yok direkt dosyaya erişebilrsin.
Delphi için yapılmış zaten bir sürü free setup maker var.Google ara bulursun.
Onun dışında yok illa başka birşey kullanacam diyorsan mdb,txt, dbase gibi dosya tabanlı db leri kullan.Basit bir program için server tabanlı db kurmanın anlamı yok.Bu, bir bardak süt için eve inek almaya benzer.
Şahsen ben tel defteri programı için pc ye mysql veya mssql kurmam şayet program 600 tablodan, milyonlarca veriden ve 10 kullanıcıdan oluşmuyorsa.
Toplam Hit: 8709 Toplam Mesaj: 32