Hangi Veritabanını Kullanayım?
-
tagext ; Sanırım senin ingilizcen yok.Gönderdiğin yazı bana cevap vermiyor.Sadece hikaye, daha önce gönderdiğim mesajdaki 2.maddeyi ispatlayamıyor ve hatta 3. maddeyide doğruluyor.
Ben sana ispatlarımı direkt yahoo referans göstererek gönderiyorum, sen ise nerde yayınlandığı bilinmeyen (bare link ver), reklam kokan ve doğruluğu tartışılır metinler veriyorsun.
Hala şunu söyleyeyim, yahoo!nun ister finance isterse başka bölümleri olsun login işlemlerinin yapıldığı db'in mysql olduğunu ispatlayamazsın çünkü değil.Hatta reklamların ve clicklerin tutulduğu logların dbase de mysql değil.Çünkü kendine doğrudan para kazandıran ve sorumluluğunun direkt kendine ait olduğu (login gibi) konularda kendi db ni kullanıyor.Ancak yahoo çalıştığı partnerlerle veri akışını sağlamak için kendi db kullandırmıyor. Bunun için mysql gibi yapılar kullanıyor.Ve bu db deki verilerin kendinini bağlamayacağını sorumluluğun partnerlere ait olduğunu açıkca söylüyor.(finance olduğu gibi).
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=12256 çok eski bir çevirim,çoğu şey değişti ama sanırım yapı hala aynı.
Evet şu doğru; mysql in sonraki versiyonlarda transection özelliği verdiğini bilmiyordum çünkü hiç kullanmadım.Ama zaten burada soruyu soran eleman istediği küçük bir db di ve mdb fazlasıyla işini gördüde.Şimdi db programcılığı yeni başlayan bir kişiye direkt server tabanlı db gibi birşey önerirsen muhtemelen beçeremiyecek, kafası karışacak ve direkt olaydan soğuyacaktır.
Yok sen dersen ki illa profesyonel baksın, kafası allah bullah olsun; o zaman önerim gitsin Oracle 10g indirsin.Standart (personel) kursun.Tek kullanıcı lisans falan istemez. Ondan babasıda yok.
Bir bardak süt için inek çiftliği kurmuş olursun.
Saygılar...
-
Sana verdiğim link yahoo developerının linki gidip adamımı getiriyim. diyorki adam biz verileri mysql veritabanımızdan alıp gösteriyoruz. Yahoo , finans şirketi değil dolayısıyla içerik sağlayıcısı olmak zorunda. o içerik sağlayıcısının veritabanından bahsetmiyorki. Şimdi Mysql, yahoo serverında kurulu ise yahoonun database serveri olmaz mı? MySQL yıllardır innodb (myisam vs.. de var) kullanıyordu bu sene oracle inno yu satın aldı. yani dandik bir server değil. üzerinde büyük boyutlu uygulama geliştirilemez değil.
http://www.cnn.com/2003/TECH/ptech/03/12/fortune.ff.open.source/
McNealy slightly exaggerated the Yahoo and Google stuff, but both companies do use MySQL extensively. I e-mailed so-called "Technical Yahoo" Jeremy Zawodny, who replied: "We use it all over the place-for batch feed processing in Yahoo Classifieds and Yahoo Finance, to serve live content in Yahoo Sports, Yahoo News and Yahoo Finance, and even in some billing systems. Our usage continues to grow."
-
Daha fazla cevap vermeyeceğim, konu amaçını çoktan aştı, sidik yarışına döndü.Tamam kardeş en büyük db"i MySQL, en büyük sensin.Yahoo baştan sona MySQL, bla bla bla...
Sıkıldım artık.Uzatmanın anlamı yok, anlaşamıyoruz çünkü. Umarım egon tatmin olmuştur. -
sunacağın bilgi ve belge yok ise yapacağın bir şeyde yoktur.
-
Teşekkür edip konuyu kapatacağına hala kaşınıyorsun dimi,
Tahminimce web programlamacısın, MySQL başka veritabanı tanımaman burdan geliyor ve sanırım hiç system tabanlı bir veritabanı yazmamışsın aradaki farkları bilmiyorsun.
Basit bir adres defteri yazmaktan tutda, devasa projeler için tek önereceğin ve tek bildiğin db=MySQL.Kargadan başka kuş tanımıyorsun.Hem bedava hemde dünyada ondan iyisi yok.
Üstelik ben hiçbir zaman Mysql kötüdür falanda dememişken.
Gidipte google dan, gıpta ile baktığın MySQL gurusu Jeremy gibi tipleri arayıp bana cv lerini sunmaktan başka veya MySql, innodb gibi sitelerin referanslarında "yahoo bizide tercih etti","bize ürün sordu","tam yahoo anlaşacaktık,olmadı" gibi absurd reklam kokan bilgilerin linklerini veya kimin ne zaman, ne doğrulukta yazdığı yazıları vermek birşey değil.
Ben sana yahoo finance neden mysql kullandığını zaten söyledim ve sende bunu gönderdiğin linklerle kanıtladın zaten :) Enbaştan beri eğer Yahoo nun LOGIN (username,pass) tutulduğu db nin, yani yahoonun çatısının MySQL olduğunu ispatlada görelim dedim.Bunu başaramadın.Neyse bunlar çokda zikimde değil aslında.
Konunun özüne gelirsek, forumda elemanın sorduğu soru delphide yaptığı 2 Mb.'lık basit bir veritabanı programını setup haline getiremediği ve burada BDE nin sorun çıkardığını yazıyor.Şimdi eleman BDE gibi basit bir yapıyla başa çıkamıyorken sen gidipte MySQL gibi bir server i adama nasıl önerme becerisini sunuyorsun anlamadım.Sen kendi pc ne basit bir "görev zamanlayıcı" için koskaca SQL server kurar mısın veya piyasada böyle bir program var mı?
İşte senin bilgin, becerin ve deneyimin bu kadar.
Tekrar söylüyorum, sen millete bir bardak süt için inek satmaya çalışırsan, profesyonel programcılar sana kıçlarıyla gülmeye devam edecek.Olayın temeli budur, yoksa zikmişim mysqli, yahoo'yu.Hangisi en kısa yoldan,akılcı,mantıklı,sağlam ve pratik işimi çözerse onu kullanırım.
Olayın mantığı ve bu başlığın ana konusu budur.Yoksa bende gider google dan "Oracle vs. MySQL" karşılaştırması bulup MySQL in a.komasını bilirim.Önce meseleyi bir anla
PS. : Bu yazıyı baştan sona 3 defa oku ki anlatmak istediğimi iyi anla.Yine gidip bana reklam veya MySQL öven yazılar getirme. -
son 3 yılı profosyonel yaklaşık 5 yıldır java developeri olarak çalışıyorum. Başta SQLServer olmak üzere Oracle MySQL Access üzerinde de yazılım geliştirdim. En son üzerinde çalıştığım proje türkiyenin en büyük şirketlerinden birinin web tabanlı otomasyonudur.
gelelim duruma yahoo da mysql kullanıyor dedim. yahoo tum uygulamalarında mysql kullanıyor demedim ki. işin ciddi boyutlarında da mysql kullanılır. keşke zamanında bize de db2 oneren buyuklerimiz olsaydı da inceleseydik. -
aranızda valla sap gibi kaldım,ezik hissettim kendimi :))
-
ertan:
amacın ileride bu işten para kazanmak ise her zaman server tabanlı yazılımlarla uğraş. yok amator olarak ilgileniyorsan hiç bulaşma. -
tavsiyen için sağol hocam,programlama konusunda gidebildiğim kadarıyla ilerleyeceğim,sizin gibi,cukurova hocam gibi usta programcı olmak bir hedefimdir. Ayrıca kendi mesleğim olan elektronik ile de ilerleyeceğim
:) -
zaman kötü kolaa ..... en güzeli hangisiyse onu kullan ama anladığım kadarıyla sen en güzelini aramıyorsun.
Toplam Hit: 8713 Toplam Mesaj: 32