Hard Disk Biçimlendirme Kafayı Yiyecem
-
edit
-
narkozMRT bunu yazdı:
-----------------------------
bilgiSAyarına bağlı kaç tane hard disk var birde 2 tene den fazla işletim sistemi varsa acılması konusunda bi çözüm önerebilirim ;)
Baştan sona oku istersen konuyu
-
hacktorx bunu yazdı:
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------başka bilgisayarda xp yükleyip getirip farklı bi bilgisayar takarsan çalışmaz.
win98 den formatlama kısmına gelirsek;
win98 ntfs dosya sistemine sahip partisyonları görmez. sen fat32 olan bi partisyonunu bicimlendirmis olabilirsin vs.
yapman gereken bu diski kullanılacagı pc ye takıp normal bi win xp cd si ile güzelce bölümlendirip,bicimlendirip sistem kurmak.
bence de sorun bu tip bişeyden kaynaklanıyor olabilir. kurduğun xp de bozuk olabilir. hatta benim başıma daha da ilginç şeyler geldi. windowsu kurarken voltaj yükselmesi düşmesi olduğunda bile kurulum tamamladığında açılmadığını gördüm. tekrar kurdum. windowsu kurarken bazen cdrom salaklaşıor ondan bile oluyor.sen o pcye sağlam bi xp cdsi koy. biostan boot ayarlarını yap.cdrom ilk okunan olsun. bölümü silip yeniden bölüm oluştur o şekilde kur.
Sorunda Bu Zaten Boot Ediyorum Ondan Sonra Önyükleme için Tuşa Basın Diyor Ve 20 sn Aynı Ekranda Bekledikten Sonra Genaral Meneral Bir Şeyler Çıkıyor Sayılar Filan -
mavi ekran hatası mı sayılar falan orda çıkan yazıları google de araman işe yarayabilir bence
-
Yok Ekran Siyah Hatayı Arattım Alakasız Şeyler
-
harddiski ikincil harddisk olarak kullanmayı denedin mi ? denerken jumper ayarlarını yap mümkünse jumper ayarlarının olduğu klavuzu kullan
-
hocalar yeni konu açmayayım diye buraya yazıyorum. Arkadaşın bilgisayarda dik yönetiminden disk alanını küçülttüm. Sonra Yine disk yönetiminden girip yeni basit birim diyorum manyetik alan falan birşeylerden bahsediyor bende onayladım tabi ama son adımı da dediğim zaman disk biçimlendirilemiyor diyor kapanıyor . Bu biçimlendirme işlemini yapabileceğim bir programlar nelerdir?
bu arada disk 290 küsür GB c deydi oradan küçülttüm bundan kaynaklanmışta olabilir mi?