Harddisk Ram Yerine Kullanılabilir Mi?
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Hddye saniyede 80 100 mb kadar yazarsın, sata ile iyi şartlarda
rame mhzsine göre 6.4 8 10 gb veri yazarsın...
Şİmdi sen rami söküp hdd tak sadece, 6 ayda acarsın windowsu...
-----------------------------6 ay sonra emekliyemi ayrılıyo hocam :W bida kullanılmıyomu :W
-
yok hoca fasa fiso bu olay :) olmuyor
zamanında 512 ram varken bende çok aramıştım çok kafa patlattım denemediğim halt kalmamıştı :)
rene amcamın da dediği gibi en fazla 70 80 mb yazabiliyor bu da bir halta yaramıyor :)
en güzeli gidecen üç beş kuruş verecen güzelinden ram alacan :)
yok hdd'ydi flashdisk ti boş iş bunlar :D
-
Hoca DarkSkull un söylediklerine e olarak şunu söyliycem
En hızlıdan yavaşa doğru RAM--USB 2.0--HDD şeklinde sıralanır bu yüzden sana tavsiyem iyi bir USB 2.0 alıp onu ReadyBoost oalak çalıştırmandır.
Ha yok ila ben HDD ile işimi görücem dersen Performansın daha düşük olur çünkü takas alanaı olak kullanılan alana okuma yzama işlemide yine RAM üzerinden yapılır daha hızlı olsun diye. Kısacası pek bişeye yaramaz. En azından bende öyle oldu.Tek faydası RAM azlığı yüzünden kitlenmez makina yavaş yavaş çalışır çok kasarsan tabi.
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
Hazır yerine kullanma konusu açılmışken yeni konu açmadan bir soruda ben sorayım Ram'in bir kısmını ekran kartına devredebilirmiyiz? bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
-----------------------------Hoca eğer Onboard sa ekran kartı o zaten RAM den kullandığı için Bios ayarlarından arttırıp azaltabiliyorsun ama ayırdığın Ram i direk ekran kartı oarak gördüğü için normal işlerde performans kaybı yaşanır. Ama sonradan takılan ekran kartına RAM dan ayırlıyormu denemedim hiç.
-
Bundan yaklaşık 2 sene önceki aldığım anakartıma sırf hızlı olsun diye madem 8 g ram destekliyor 8 gb takacam diye tutturmustum. Lakin taktımda ama 32 bit windows sadece 3 gb görünce hemen geri vermek istedim ramlerin birkaçını :) bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıpmış.. Hemen 64 bitlik sistem kurdum.. Ondada büyük driver sorunu yaşadım ama şu anda tıkır tıkır işliyor hem 32 hemde windows 64 kurulu xp.. Arkadaşların çoğu ne yapacan 8 gb rami diye söylenip durdu bende size sorayım iyi mi kötü mü? Birde yeni çıkan sistemlerde hdd olmasada aynı anakart gibi üzerinde flash belleklerin içindeki çiplerden döşeli bir kart olsa atıyorum 3-4 tb gibi belkide daha fazla yapmaya kalmış.. nasıl olur daha hızlı çalışmaz mı?
-
watervay bunu yazdı:
Bundan yaklaşık 2 sene önceki aldığım anakartıma sırf hızlı olsun diye madem 8 g ram destekliyor 8 gb takacam diye tutturmustum. Lakin taktımda ama 32 bit windows sadece 3 gb görünce hemen geri vermek istedim ramlerin birkaçını :) bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıpmış.. Hemen 64 bitlik sistem kurdum.. Ondada büyük driver sorunu yaşadım ama şu anda tıkır tıkır işliyor hem 32 hemde windows 64 kurulu xp.. Arkadaşların çoğu ne yapacan 8 gb rami diye söylenip durdu bende size sorayım iyi mi kötü mü? Birde yeni çıkan sistemlerde hdd olmasada aynı anakart gibi üzerinde flash belleklerin içindeki çiplerden döşeli bir kart olsa atıyorum 3-4 tb gibi belkide daha fazla yapmaya kalmış.. nasıl olur daha hızlı çalışmaz mı?
-----------------------------hocam linuxta ram sorunu çözülebiliyor sanıyorum.Bi araştır hepsini kullanmak istersen linuxta denemeler yapabilirsin
-----
Sağolun özelikle renenin açıklaması yeterince saçma olduğunu gösterdi :D
neyse sorularım daha devam eder..Performans artışı konusunda baya bi kafaya taktığım şey var.Donanım üzerinde oynama çıkartma + yazılım ile daha yüksek performans düşünüyorum.Ne gibi ?
Mesela bir bilgisayarı sadece depolama ve depolanan dosyaların içeriğini alma için kullanacağız.Farklı bir işletim sistemi ile ana bilgisayara bağlayıp tek bir amaç için kullanmak, dosya ekleme, çıkartma, silme, düzenlemeyide windows yada linuxtan yönetmek performansa birşey katar mı ?
-
Server mantığı ile kullanacaksan yani sadece dosya sunucusu gibi ise ben Linux u tavsiye edrim
-
Dengbej bunu yazdı:
-----------------------------SeRDaR bunu yazdı:
Hazır yerine kullanma konusu açılmışken yeni konu açmadan bir soruda ben sorayım Ram'in bir kısmını ekran kartına devredebilirmiyiz? bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
-----------------------------Hoca eğer Onboard sa ekran kartı o zaten RAM den kullandığı için Bios ayarlarından arttırıp azaltabiliyorsun ama ayırdığın Ram i direk ekran kartı oarak gördüğü için normal işlerde performans kaybı yaşanır. Ama sonradan takılan ekran kartına RAM dan ayırlıyormu denemedim hiç.
benim sonradan takılma ama düşük ramden bir kısım şayet aktarılırsa böyle bir şey mümkünse çok güzel olur benim için -
SeRDaR bunu yazdı:
Dengbej bunu yazdı:
benim sonradan takılma ama düşük ramden bir kısım şayet aktarılırsa böyle bir şey mümkünse çok güzel olur benim için-----------------------------
Hoca keşke bilsemde yardımcı olsam. Ama bu post sayesinde bir up olur ve bilen birileri cavaplar umarım :)
-
Dengbej bunu yazdı:
Server mantığı ile kullanacaksan yani sadece dosya sunucusu gibi ise ben Linux u tavsiye edrim
-----------------------------hocam zaten linux kullanıyorum :-/