folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Hardiski Kalıcı Silme Ve Bozma

Hardiski Kalıcı Silme Ve Bozma

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

akım ile kartını yakarsın abi ama donör kartları her zaman olur recovery firmalarının o yüzden o işine yaramaz, B planı unut. Yukarda zaten program önerileri gelmiş.

Alternatif yöntem:

Diskin seri no vb. kimlikleri karşı tarafta yok ise zaten sorun yok başka bir disk bulup oymuş gibi devam edin,

Seri no vb. kimlik bilgisi onlarda var ise yine birebir disk bulun elinizdeki ile üst kapaklarını takas edin - tabi üretici kimliği cart curt bilgiler içinde vardır ordan yine görülür

next next next install
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    designerboyalee bunu yazdı

Arkadaşlar Merhaba,

Standart Dahili 3,5" lik bir hardiskimiz var bunu geri dönüşümsüz kurtarılmayacak şekilde silmek istiyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz? Youtube'de  çeşitli program tanıtımları var ama, bana güvenilir-test edilmiş bu işlerle deneyimlemiş arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var. Tavsiyeniz nedir? Amacım, verikurtarma merkezlerine gitse bile , kurtarılmasını istemiyorum. Öneri ve tavsiyelerinizi istiyorum.

dışardan Fiziki bir müdahele ve Darbe gözükme'mesi gerekiyor. Aslında DC akımla 9-12Voltluk elektrik'le devreleri ve uçlarını değdirip tutsam mı diye düşündüm ama, en kötü B planım o olur.

Şimdiden önerileriniz için teşekkürler. Saygılar...

Ssd'leri ben de merak ettim. nasıl geridönüşümsüz bırakabiliriz. bunlarda da veri kaybı oluyor mu ki? yada olmuyor mu?

~@~

konuyla alâkalı olarak da, deneyimlemedim  ama, @Renegadalien mıknatıs'ı  Disk'i üzerinde gezdirip Disk'ini ilgili firmadan yeniletmişti, diye hatırlıyorum. 

bu nedenle,

çalışmazken, disk'in üstünden,altından,yanlarından kuvvetli bir mıknatıs geçirsen, sanki bozulur gibi. 

artık Doğal mıknatıs olur, Elektro mıknatıs , hatta, şu X-Ray'lar ve benzeri cihazların İçinden geçirsen de olur gibi.

hatta, disk çalışırken yap. ^^D`

serbest düşündüm. ``,

bir de niye Programlarla, Disk üzerine defâlarca  Veri yazmayı denemiyorsun? daha önce bu şekilde yapılmış olanların, Veri Merkezlerinde yüzde 100 kurtulduğunu birfiil gördün mü, yoksa okudun mu?

(ben yazana kadar yazmışlar. ^^`)

RitmFarbRacourci tarafından 23/Haz/21 15:00 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Erkek

3-5 defa denmesinin mantığı boş birkaç byte'lık lana dahi kalsa oradan veri sızıntısı olabileceği için, tekrar tekrar yazarak "ortalama kanununa" göre her yerin kesinlikle yazılmış olduğundan emin olmak. Elimizde diyelim ki 500 Gb'lı bir HDD var, tam olarak bu rakamın byte halindeki miktar kadar veri bulamayacağız için, illa ki 1-2 byte sağda solda kalacaktır, bu da veri güvenliği için büyük sorun çünkü ne kalacağını kimse bilemiyor, boş da olabilir o bytelar, TC kimlik numaran da :D

Benim fikrim en azından şu wipe programlarını (evet birkaçını birden) 3-5 tekrar ettirmek, sonra da güçlü bir neodmiyum mıknatısa maruz bırakmak... En temiz çözüm gibi görünüyor. Tabi ki denemedim ve %100 veri güvenliği diye birşey yok ama en yakını bu sanki?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Erkek

asit döküp yaktık biz

Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    neverland bunu yazdı

asit döküp yaktık biz

nereye döktün, elektronik kartın üstüne mi, kasa'sı yada muhafazasının üstüne mi, yoksa, şırınga'yla bir boşluk bulup Aradan disk'lerin üstüne ve/veya arasına mı enjekte  ettin?

hdd'ler, kasa olarak bâyâ sağlam oluyorlar diye biliyorum. 

bu mıknatıs olayı da, bence, biraz şüpheli ama yapacak birşey yoksa yine de kullanılabilir.

RitmFarbRacourci tarafından 23/Haz/21 15:06 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

r-studio her boku bulur!  , elektrikler devreleri yaksan ne olacak ki veri kurtaracak adam uygun board bulur satın alır takar yine veriyi kurtarır görür :D Fiziki darbe en temizi

Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

HDD kullanılması planlanıyor mu silindikten sonra ? eğer kullanılmayacaksa tornavidalarla içi açılıp manyetik plakaları kırılabilir ya da ayrılıp arabanın aynasına asabilirsin :D

Low level format ile veriler geri getirilmemesi gerekiyor diye biliyorum. Kullandığın low level format programınıda değiştirebilirsin.

Sürekli üstüne veri yazmakta sorununu çözer. Hatta bunu yapan programlarda mevcut. HDD deki bütün bilgileri 111111111 yazarak data kurtarımı olmuyordu.

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    designerboyalee
    designerboyalee's avatar
    Erkek

Herkese yorumlar ve öneriler için çok teşekkürler.

İlk olarak dediğiniz programlarla low format atacağım. daha sonra işi sağlama almak hardisk büyüklüğünde dosya atıp sileceğim hiç olmazsa verilerin geri getirilme olayını %100 olmasa bile bozuk şekilde alır diye planlıyorum. Daha sonrasından güçlü bir mıknatısla hardiski bir kaç saat boşta çalıştırtıp bozarım diye düşünüyorum. :) kullanıcı fiziki hata olmaması lazım o sebeple bu tarz macera ve uğraşlara giriyorum. Merak edenler illagal birşey değil merak etmesin işle ve alacak verecek durumuyla alakalı bir durum.

Saygılar...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    djxeon
    djxeon's avatar
    Erkek

Hocam bana gönder diski içindeki diskleri degiştireyim veri kurtarmaya soksan bile birşey çıkmaz

yok amk imzam
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    TheBattal bunu yazdı

3-5 defa denmesinin mantığı boş birkaç byte'lık lana dahi kalsa oradan veri sızıntısı olabileceği için, tekrar tekrar yazarak "ortalama kanununa" göre her yerin kesinlikle yazılmış olduğundan emin olmak. Elimizde diyelim ki 500 Gb'lı bir HDD var, tam olarak bu rakamın byte halindeki miktar kadar veri bulamayacağız için, illa ki 1-2 byte sağda solda kalacaktır, bu da veri güvenliği için büyük sorun çünkü ne kalacağını kimse bilemiyor, boş da olabilir o bytelar, TC kimlik numaran da :D

Benim fikrim en azından şu wipe programlarını (evet birkaçını birden) 3-5 tekrar ettirmek, sonra da güçlü bir neodmiyum mıknatısa maruz bırakmak... En temiz çözüm gibi görünüyor. Tabi ki denemedim ve %100 veri güvenliği diye birşey yok ama en yakını bu sanki?

Çok da zor değil 3-5 byte'ı doldurmak. Windows'un içinde bir sürü ufak dosyalar var. En son txt dosyaları ayarlayıp son byte'a kadar doldurulur. Zaten o 3-5 byte'tan da veri çıkması şu anki piyango biletini kazanmak kadar imkansız. 1.44 MB disk olsa tamam da gigabyte'larca büyükteki distkte 3-5 byte yok sayılabilir.

Toplam Hit: 5669 Toplam Mesaj: 43
hardisk bozma hardisk geri dönüşümsüz silme yok olsun