Harici Harddisk Almak Yada Almamak
-
linux kullan yada harici hdd'ye veri atarken cdden çalışan bi linux sürümüyle at..
edit: hardiskin içine virüs programı kursan bile harddiskin içinde kurulmuş bi virüs programının işletim sistemi olmadan bi halta yaramayacağını kestirebilirsin.. attığın şeyleri taratıpta at.. yada editten önce yazdığım linux davasını ciddiye al.. kendi atmadığın .exe di, bilmemne.com'dur bu tarz zıbıdı şeyleri direk görüp silersin..
-
HAXION bunu yazdı:
-----------------------------PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------1tb den aşa alma 3.5 den aşa alma
dandik markalar alma
--------------2,5 inçlik Harici HDD lerin ne kötülüğü var ki ?
Bilenler bir anlatsın ...
-----------------------------1)Hız (3.5 ler dönüyor rpm olarak bakarsan hızlı olanı seçip alabilirsin
2)fiyat küçük boyutlu olanlar 3.5 lere göre daha pahalı
3)performans hem aynı paraya daha fazla alan oluyor 3.5 ler hemde daha hızlı =) olay zaten burda
-
PanxeR bunu yazdı:
-----------------------------1)Hız (3.5 ler dönüyor rpm olarak bakarsan hızlı olanı seçip alabilirsin
3)performans hem aynı paraya daha fazla alan oluyor 3.5 ler hemde daha hızlı =) olay zaten burda
-----------------------------
hocam iyi güzel de onu neresine sokup taşiyacak, 2,5 en azından cebe sığıyor :| -
karaconda bunu yazdı:
PanxeR bunu yazdı:
hocam iyi güzel de onu neresine sokup taşiyacak, 2,5 en azından cebe sığıyor :|
-----------------------------bana yaramaz boyut önemli deil yanımda taşırım
hız ve alan önemli 2TB lar çıkınca üni de başlıcak benim o zaman alıcam :G USB 3.0 lar la beraber :G
-
hocam o senin görüşün, bu benim görüşüm :)
benim için yer önemli 500 gb işimi hayli hayli görür. almayı düşünüyorum ama daha almadım. bende şu anda 16gb küçük bellek war o bile görüyor işimi :) -
başıma birkaç kere verileri komple kaybetme trajedisi geldiği için artık sürekli yedekle çalışıyorum. 300 gb çok küçük , onun gibi bir hdd i yanımda günlük belgelerim için kullanıyorum. alabildğin kadar büyük hdd al, 3 kuruş fazla ver. ayrıca hdd e yazdıklarımı birde dvd ye yazıyorum, aynı şeyleri defalarca yazdığım oluyor. ama yine de veri kaybetmeyeceğim diye birşey yok - bir arşivleme sistemi kuramadığımdan neyi nerede aramam gerektiğini unutuyorum sürekli . eşeği herzaman sağlam kazığa bağlamak iyidir, allahın o anda işi olabilir ya da umrunda da olmayabilir...