Harici Harddisk Güvenliği..
-
Bugün Seagate 3.5" 1TB Expansion USB 2.0 Harici Disk aldım.. Bu konu hakkında bilgim olmadığından yardım istemek durumunda kaldım..
İlk once aramızda bu harddiske sahip olan var mı? Sizdeki durumu nasıl.. bazen takır tukır sesler cıkartıyormus..
Şimdi ntfs 931 gb olarak görünüyor bu alet.. 3 bölmek için ne yapmam lazım...
Bir bölüme işletim sistemi kurabilirmiyim.. linux tercihim olucak.. kurarsam yavaslatır mı..
Verileri korumak ve yedeklemek için önerebileceginiz program var mı..
Birde kullanma klavuzunda "drive manager" diye programdan bahsediyor ama gorunuyorde bi setup dosyası bile yok.. bu diski almış olanlarda da böyle sorun varmıydı..
-
Yarına bırakalım konuyu, bilgi veren çıkar o zaman :)
-
upppppp :))
-
abi bende 512 gb lııı var ashitaka adlı üyemiz :D bunu yere düşürdü gitti alet :D artık öle ses cıkartıyo usbden sökmek gerekiyo sonra hata veriyo cart curt sonra düzeliyo ve herşey başa dönüyo :D
-
Lan konu sahipsiz kalmis bari ben yaziyim :D
Bende ondan 3 tane var, su ana kadar hic bi problem olmadi.
Super sessiz calisiyo, bendekiler.
Bolmedim hic, direk doldururum icini ben :D
Isletim sistemide hic kurmadim :D
Verileri korumak veya yedeklemek icin icinden bi program cikiyomuyduu yok o wd'deydi galiba. Hic ihtiyacim olmuyo benim onuda bilemicem :D
2 haftada doldugu icin benim diskler hic bakamiyorum bile icine ne var ne yok :D
-
bölme işlemi için paragon partition manager var yada denetim masası yönetimsel araclar bilgisayar yönetimii disk yönetminden ayarlanır,
windows kurulur muhtemelen linuxta olur
-
İşletim sistemi kurayım diyordum vazgectim.. pc deki disk 120 gb.. yarısına linux yarısına xp kuracam.. bunuda arşiv yapıcam.. tek korkum bi anda ucması arşivimin :)
inş. uzun ömürlü olur..
-
usb üzerinden bağlarsan yavaş olabilitesi var.tercihen e sata yada firewire
-
1,5 tb lık samsung story var 3 e böldüm xp kurdum canavar gibi çalışıyor . diğer bölümede ubuntu kurucam son bölümüde depolama için kullanırım. Güvenlik mevzusuda malwarebytes la ayda bir taratıyorum . crackleri görüyor :D Harddisk e girerken çalıştırdan harddisk sürücüsünün ismini yazarak girersen içinde virüs varsa pc ye bulaştırmazsın. Bütün depolama birimlerine bu şekilde girmeni öneririm.
-
harici diskte işletim sistemi kullanmana gerek yok.Zaten boyutu çok büyük ve usb den performansı satadan daha düşük olur.Hiç gerek yok.
dediğin gibi 120 liğe sistemi kur . 1tb lığıda arşiv olarak kullan. Çalışırken hdd yi onatmıcaksın.Okuyucu zımbırtı sarsıntı olursa içindeki diski çizer.Gerçi yeni hddlerin koruması falan var.Kolay kolay etkilenmiyor.Neyse düşürme , çalışırken elektriği kesme(Çalışan hddnin okuyucusu diskin üzerinde olur.Birden elektriği kesersen üzerinde kalır.Sonrada sallaya sallaya götürür diski çizdirirsin.Normal şekilde kapatıldığında okuyucu kendini diskin üzerinden çeker.Tabi yeni hdd lerde bunun içinde bir çözüm bulmuşlardı.) Bunlara dikkat et .Virüs sokma hiçbişey olmaz hddni .Sorunsuz kullanırsın.Hayırlı olsun.
-
bende 1 tb lığı vardı bozulmadan önce. takır tukur sesleri uyku modundan çıkarken olur normalde. ama normalin dışında çok fazla oluyorsa içindeki programını kur ordan donanım sorunlarını denetle gibi bişey var onu yap düzeliyor, ben de düzelmişti.