Harika Bir Telefon Projesi
-
suhatuna bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
çok iyi bir proje umarım ses getirir
-
umrumda olmaz ne ugrasicam elimdeki eskiyince yenisini alir gecerim nedir yani telefonun krali 500-1000 lira
-
ben ucuz yapsalar ve kaliteli bişey olsa markasına bakmam alırım.
Bide şöyle üzerine ek olarak marka yerine mesela "u235" yada soyad,isim falan gibi bişey yazdırma olsa o zaman daha güzel olur :)
-
Interesting! Reklamini yapalim
-
Mükemmel düşünmüşler...
-
düşünce çok güzel fakat hayat geçirmek elektronik ve ekonomik açıdan çok sıkıntılı
-
ee telefonu nerde yapioz :D
-
Muhtesem bisi bu kadar guzel bisi hep hayal etmisimdir
-
cizim
-
İlginç bir proje ama hayata geçebilecek bir tasarım olduğunu sanmıyorum.
Bir defa, bir parçası hasar aldığında değiştirebilmeyi taahhüt edebiliyor ancak telefon düştüğünde her bir parçası ayrı yere dağılır. Ayrıca önden ve arkadan alacağı darbelere karşı parça değişimi imkanı olsa da, yanlardan gelecek herhangi bir darbe durumunda telefonun ana panelinin değişmesi gerekebileceği ve tamir yerine yeni telefon alınması gerekecek. Şimdiki telefonların parçalarının tümleşik olmasının bir nedeni var: Darbelere karşı daha stabil olurlar. Tak-çıkar parçalar, entegre devrelere nazaran daha hassastır, parçalanır ya da dağılır. Ama, olur da bütün bu parçaları bir arka kapak ile stabil şekilde muhafaza edebilecekse belki düşünülebilir ancak bu da bana göre hem maliyeti hem de ağırlığı artıracaktır.
Ayrıca, her yeni telefonda işlemci, RAM, anakart frekansı gibi özellikleri sürekli değişir. Böyle bir tasarım yapıldığında, telefonun özelliklerini kendimizin düzenlenmesinin yanı sıra hızını ve gücünü artıramazsınız diye düşünüyorum.