Harika Bir Telefon Projesi
-
benim yıllar önceden aklıma geldiydi böyle birşey. lakin kafama takılan ilk soru şuydu: diyelim 2 ghzye kadar destekleyen anakart yaptın, 3 sene sonra 2.4 ghz takmak istedin onu nasıl yapcan? hepsini halledersin bir şekilde de anakart işini bi türlü cortlayamadım kafamda.
-
joe_black bunu yazdı
benim yıllar önceden aklıma geldiydi böyle birşey. lakin kafama takılan ilk soru şuydu: diyelim 2 ghzye kadar destekleyen anakart yaptın, 3 sene sonra 2.4 ghz takmak istedin onu nasıl yapcan? hepsini halledersin bir şekilde de anakart işini bi türlü cortlayamadım kafamda.
Hocam asil olayi atlamisin sen. Anakart zaten degisebiliyor :) Eskisini atar yeni anakarta yerlestirirsin diger bilesenleri. Sonucta bu da bi teknoloji ve boyle bisey de gelisim sureci yasayacaktir
-
joe_black bunu yazdı
hocam adamlar cep telefonunu kasalı bilgisayar haline getirmiş.
Sen şimdi evindeki bilgisayarda neleri değiştirebilirsin , anakart destek verdiği sürece
ram- işlemci - web cam(kamera) hoparlör , ekran kartı , vs vs vs ona bağlantılı herşeyi.
Şuan kullandığımız cep telefonları ise laptoplar gibi parçaları sadece kendilerine üretilen parçalar ile degisiyor oyüzden sıkıntı oluyor
mesela laptopumun ekranı patladı ya aynısından alacam yada yeni laptop alacam , burada adam sana diyor ekran mı kırıldı
anakartın işlemcin destekliyorsa git full HD tak.
Evdeki bilgisayar içinde aynısı ekran kartın destekliyorsa FULL HD ekran tak 720p tak 3D tak vs vs.
Çok güzel birşey bu sayedede en iyi ceptelefonunu üretmenizi sağlıyor.
Ben sadece konuşup mesajlaşırım şarjı uzun gitsin diyenlerin kafasına göre de diğer özellikleri azaltılmış bataryası büyütülmüş.
Yani ihtiyacın neyse ona göre düzenliyorsun..
Tasarıma gelirsek. Sanırım bu telefon gördüğümüz bir iskelet yani o yapboz yapı birbirine iyi kenetlenecek ve öne ve arkaya bir kapak gelecek yani gördüğümüz iç kısım. Kılıf benzeri bir sistem yapabilirler , iç parçalar için bu kadar esneklik saglamayı düşünüyorlarsa dış tasarım için hayal bile edemiyorum.
-
Projenin sonu yavas yavas geliyor 12 gun kalmis. gereken destegi almislar bakalim neler olacak daha http://www.phonebloks.com/
-
SHUT UP AND TAKE MY MONEY
-
Adam yapmis