folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Harita Mühendisliği

Harita Mühendisliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gazez
    gazez's avatar
    Erkek

Direkt konuya dalıyorum.Lise sondayım.İtü harita mühendisliği istiyorum.taban puanı 415 civarı.Ygs den 360 aldım.

Harita mühendisliği iş olanakları maaşları nasıl? yardımcı olabilecek olan varmı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Ne olursa olsun mühendislik yani mezun oldunda mühendis olacaksın

seramik mühendisi arkadaşım var torpilli koç grubunda ford otomotiv tarafında güzel bi pozisyonda :D (TORPİL kısmını atlamamak lazım)

normal  bi ünide makina , bilgisayar , okumaktansa itü harita okurdum .

buda forumlardan birindeki yorum ne kadar doğru bilemem

ALINTI

1:) ARKADAŞALR DAHA HİÇ BİR SSEYİN FARKINDA OLMADAN YORUM YAPAN İNSANLAR VAR İNANMAYIN ARAŞTIRIN HARİTA MÜH ÇAGIMIZIN EN GÖZDE MESLEKERİNDEN BİRİSİ HERKES YANA YAKINA HARİTA MÜH ARIYOR PİYASADA HARİTA MÜH YOK KPSS DE BİLE BU YIL 65 LE EN SON 3 TERCİHTE ATANDILAR HANGİ MÜH BU KADAR DÜŞÜK PUANLA ALIYOR HII BU ARADA MAAŞINI SORUCK OLURSANIZ EN DÜŞÜK 2500 CİVARIDIR DEVLETTE İSE 3000 DİR MESELA SUAN BEN KENDİ BÜROMU AÇTM VE AYLIK 10 000 TL NİN ALTINA DÜŞMÜYORUZ ÇOK ŞÜKÜR

2:) http://www.haritamuhendisligi.com/forum/harita-muhendisligi-nedir/genel-bilgiler-almak-istiyorum/

İnşallah kalbinden geçen bölümü okursun.

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

selçuk ta harita kadastro okuyorum.

bu bölümde aç kalmazsın. her türlü iş bulursun. dil öğrenirsen dünyanın her yerinde çok rhat çalışabilirsin.

türkiye de tüm devlet kurumları alım yapıyor zaten

üstelik harita genel komutanlığında da çalışma imkanın var. 

maaş konusundada gayet iyi parası vardır

seneye dgs ye giricem bende. iyi bir meslektir. tabi kazanmakla bitmiyor. zorlu bir okul dönemi bekler yerleşince. dersleri öyle böyle geçerim demekle olmuyor. 

bölüme yerleştikten sonrada çok çalışılması gerken bölümlerden birisidir.

imzayı bıraktım basıyorum artık
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    feSih
    feSih's avatar
    Erkek

Hocam babam 40 yaşında bir aftan yararlanıp Harita Mühendisi oldu. Özel sektörde çalışmanı tavsiye ederim,azcık çevren varsa ve işini iyi öğrenirsen ciddi paralar kazanırsın. sen merakını özelden yaz bana,aydınlatıcam seni

aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

makine mühendisi ol hidrolik pnomatik otomasyon işinde çok para var

hiç bi zaman iflas etmeyecek bi sektör çünkü her fabrikaya makina lazım

tabii kafan çalışıyorsa...

harita mühendisliği neymiş amk...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

Bilmiyorsun bari bok atma müdür.

İnşaat ya da mimarlık okuyup amelelik yapacağına, harita oku. Her üç mesleği de görüyorum, kıyaslama şansım var. Bizim kıç yırtıp metrelerce çıktı aldığımız işlerden kazandığımız parayı adamlar bir aplikasyon ya da ifraz- tevhid'den kazanıyor. Zaten mezun olduktan sonra yapacağın belli, 1 ya  da 2 sene tecrübeli bir müh bürosunda çalış, yol yordam öğren sonra çık kendi büronu açıp işleri kovalamaya başla. Güzel para var.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    Mukavim_ bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

İnşaat ya da mimarlık okuyup amelelik yapacağına, harita oku. Her üç mesleği de görüyorum, kıyaslama şansım var. Bizim kıç yırtıp metrelerce çıktı aldığımız işlerden kazandığımız parayı adamlar bir aplikasyon ya da ifraz- tevhid'den kazanıyor. Zaten mezun olduktan sonra yapacağın belli, 1 ya  da 2 sene tecrübeli bir müh bürosunda çalış, yol yordam öğren sonra çık kendi büronu açıp işleri kovalamaya başla. Güzel para var.

bsg hoca sanki harita mühendisliği hidrolik pnomatik otomasyon işinden çok kazandırıo amk...

mühendis olcaksan iş adamı olacan öyle amele gibi işlerle uğraşılmaz...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    Mukavim_ bunu yazdı

DaveReed bunu yazdı

bsg hoca sanki harita mühendisliği hidrolik pnomatik otomasyon işinden çok kazandırıo amk...

mühendis olcaksan iş adamı olacan öyle amele gibi işlerle uğraşılmaz...

bsg lafını iade ediyorum.

tecrübelerinle bizleri aydınlat nasıl iş adamı olacağız, amelelikten kurtulacağız?

söylediğin mesleğin/branşın kazancını bilmem. Uzman olunan her alanda iyi paralar kazanılır, bunu bilirim. Ama benim bahsettiğim meslekte para kazanmak için uzman olmaya gerek yok. Farkı anlayabilecek misin?

yaş kaç bu arada?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Ben makine son sınıftayım ve işim üzerine 2 yıldan fazladır çalışıyorum.

Bugün oğlum olsa, üniversiteye gidecek olsa;

- Elektrik Elektronik,

- Makine,

- İnşaat,

Hariç hiç birine göndermezdim.Yeni yüzlerce sikimsonik mühendislik çıktı, medya şişiriyor da şişiriyor, hepsi işsiz kalacak. Kanmayın..

- Polimer mühendisliği, seramik mühendisliği, atom mühendisliği, enerji mühendisliği, imalat mühendisliği, raylı sistemler mühendisliği, petro mühendisliği.. bunları çıkaranları bulup gebertmek lazım. Bu mühendislerin hiçbirinin odası bile yok. Haklarını savunacak kimseleri yok. Özel sektörde çoooook az ihtiyaç var bunlara, o da torpille falan.

Mühendisliklerin hangisi olursa olsun kendini çok iyi geliştirmen lazım, stajları boş geçmemen gerekiyor en basiti. Ya da kpss'ye girip atanacaksın.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

hafiz petrol muh jeoloji muh okuyanlarin yuksek lisans yaparak aldiklari unvandir, odaya bundan dolayi gerek duyulmaz ozunde jeoloji muh.leridir.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

mühendislik okulda öğretilmez nerde okursan oku itü oddü nün imajı yeter ama bunlar dışında nereye gidersen git. ha ortam içine izmiri öneririm.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 4905 Toplam Mesaj: 22