folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Harita Mühendisliği

Harita Mühendisliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam türkiye şartlarında harita mühendislerinin yapacağı işleri genelde inşaat mühendisleri yapıyor. Yani imza yetkisi olarak inşaat mühendisleri harita mühendislerine göre daha fazla tercih ediliyor.

Harita mühendisi ne yapıyor dersen bazen yollarda lazerle ölçüm yapıyorlar ya kadastro çalışmaları için, ya da metro inşaatlarında gene yer belirleme yapıyorlar, işte onları yapanlar harita mühendisi.

2 dayımın oğlu da (biri ytü diğeri itü-konya) harita mühendisi olarak sana diyeceğim maden o tür bir iş istiyorsun inşaat müh oku haritaya gerek yok.

-Makina

-Elektrik

-İnşaat

bunlar bütün mühendisliklerin babaları ve hala tüm dünyada en çok iş tercih edilen mühendislik bilimleridir.

Bide tabi nunlara ek olarak yeni sayılabilecek Bilgisayar mühendisliği mevcut. Gerçi yazılım harici alanları diğer mühendislikler (makina-elektrik) ucundan görüyorlar.

Diğerleri sadece bu 3 alanın belli bir kısmında uzmanlaşma yoluna giden bölümlerdir. Bir elo-hab mühendisinin yaptığı şeyi elektrik mühendisi de yüksek lisans yaparak aynı şekilde hatta belli kısımlarda daha donanımla icra edebilir gibi.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    blackhammer bunu yazdı

hafiz petrol muh jeoloji muh okuyanlarin yuksek lisans yaparak aldiklari unvandir, odaya bundan dolayi gerek duyulmaz ozunde jeoloji muh.leridir.

Birebir lisans eğitimi olan bölümler var, halen açılıyor/kapatılıyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Haritacıların iş alanı güzeldir, iyi para alırlar hocam.

Makina mühendisi olarak belirtmekte fayda görüyorum.

Ayrıntıları haritacı arkadaşları bularak sorarsan sana daha faydalı olur.

Ama eminim iyi para kazanıyorlar her türlü,

öss giriş puanları düşük olsa da :)

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gazez
    gazez's avatar
    Erkek

saolun hocam epey bilgilendim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

ormana gel ormanaa, iü ormandayım, mezuniyette 2700 taban + yangın ve arazi tazminatları var, 3500 civarına geliyor rahat atanırsın, haftada 1 gün okul var ona da imza attr, dersler kolay zaten adam çinli çanın tabanında sen tavadasın bu puanla, tatil yapar devlete girersin bir ömür orman içinde rahat yaşam üstüne de lojman falan mis

glaurung tarafından 21/Nis/13 20:07 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recluse
    recluse's avatar
    Erkek

X mühendisliğini ne yapacaksın Sen gel Y mühendisi olsana diyenler olmuş. Bu mühendislikler birbirinden o kadar farklı ki nasıl bu kadar kolayca o kötü bu daha iyi bu işi yap diyorsunuz. Dikkatimi çekti birde onun parası bundan daha iyi o yüzden benim dediğim daha iyi denilmiş. Bence ise meslkeleri sana uygun olabilecek hangisi ise ona göre araştır, kendine yakıştırda bir tanesini seç. 

Kurda sormuşlar; -Ensen neden kalın? diye. -Kendi işimi kendim görürüm demiş.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seagate189
    seagate189's avatar
    Erkek

harita teknisyeniyim çalışan arkadaşlarım var türkiyede özel şirkette 2500 lira alan var yurttışında 2000-3000 dolar alan arkadaşlarım var teknisyeni böyleyse mühendisinide sen düşün :)

Safir T-14 -- Sarsılmaz Kılınç 2000 light -- Browning Hp Mk3-- Derya Mk-12 --------
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek
    recluse bunu yazdı

X mühendisliğini ne yapacaksın Sen gel Y mühendisi olsana diyenler olmuş. Bu mühendislikler birbirinden o kadar farklı ki nasıl bu kadar kolayca o kötü bu daha iyi bu işi yap diyorsunuz. Dikkatimi çekti birde onun parası bundan daha iyi o yüzden benim dediğim daha iyi denilmiş. Bence ise meslkeleri sana uygun olabilecek hangisi ise ona göre araştır, kendine yakıştırda bir tanesini seç. 

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Desingers
    Desingers's avatar
    Erkek
    .lpgazez bunu yazdı

Direkt konuya dalıyorum.Lise sondayım.İtü harita mühendisliği istiyorum.taban puanı 415 civarı.Ygs den 360 aldım.

Harita mühendisliği iş olanakları maaşları nasıl? yardımcı olabilecek olan varmı?

ben harta kadastro okudum duzce unv. tekniker iken ac kalmadim alan genis her sektorun ihtiyaci isi dusuyor bize, suan canakkale 18 mart geomatik muh. yani harita muh okuyorum . bu sene bolum acildi. seneye 300 gibi olur puani. kop gel yardimci oluruz maas harta muh odasinin sgk ile yaptigi anlasmada ozel sektorde 2700 asgari ucretimiz, devlet ii alim yapiyor mezun sayisi yetersiz suan icin.

Desingers tarafından 22/Nis/13 00:46 tarihinde düzenlenmiştir

Senin Yadınla Ya Rabbim!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slim_38
    slim_38's avatar
    Erkek

Çok güzel bir bölüm.Benim düşüncem, hayatta aç,hayatta işsiz kalmazsın iyi de maaş alırsın(araştırmalarıma göre).Zamanında ben de niyetlenmiştim kısmet olmadı ama.

Münferidin münasıbı mükafatından mütefekkir olandır
Toplam Hit: 4906 Toplam Mesaj: 22