folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Harita Üzerinde Dünya Ülkeleri Toprak Kavgası.

Harita Üzerinde Dünya Ülkeleri Toprak Kavgası.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam şimdi 

osmanlı nın fethettiği yerde asimile politikaları uygulanmamıştır. Senin okuduğun memlekete bak bi .. ya da türki devletlere bak ya da doğu-orta avrupa devletlerine bak. hepsi rusyanın asimilasyonuna maruz kalmış. bilmiyorum yaşadığın yerde duydun mu ama ben çek cumhuriyetinde çok kişiden duydum onların yaptıklarını v.s. o yüzden pek sevilmezler..  rusların işgal ettiği yerlerdekiler rus muydu ? bulgarlar, türkler, macarlar v.s.? 

ruslar girdikleri yerin doğal kaynaklarını kullanmışlardır, insanlarını kullanmışlardır, örneğin ostrava da landek denilen bir kömür madeni var ruslar buradan kömürü kendileri için çıkarıyorlar.. gibi..

ikinci olarak osmanlı en geniş topraklara 1600 lü yılların sonunda ulaşmıştır, rusların gösterdğin tarih 1900 lere yakın.. yani arada fark var. Ayrıca kim daha çok toprak sahibi diye bir sidik yarışına girmiyoruz. Ama yine işe yarayan verimli toprak olarak tabii osmanlı nın daha fazla. Kaldı ki osmanlı sömürgeci bir politika izlememiştir rusya gibi.  tarihcilerin çoğunun ortak görüşüdür ki osmanlı nın yıkılma sebebi, diğer halklara çok fazla özgürlük vermesidir. Bunun detayları çok uzun. 

Hayal ürünü neye dedin bilmiyorum ama benim anlattıklarım var olan şeyler.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Hiç bi bokun yetişmediği hiç bi insanın yaşamadığı hatta hiç bi insanın sahiplenmediği ve göz dikmediği verimsiz çorak kuru ve soğuk toprakların çok olsa neye yarar?

Belki de zamanında kimse buralara göz dikmediği için, kimse o topraklar için savaşmaya gerek görmediği için rusyanın bu kadar geniş toprağı var. Ama teknoloji ile anlaşıldı ki petrol ve doğalgaz yüzünden az da olsa kıymete bindi buralar...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

hocam şimdi 

osmanlı nın fethettiği yerde asimile politikaları uygulanmamıştır. Senin okuduğun memlekete bak bi .. ya da türki devletlere bak ya da doğu-orta avrupa devletlerine bak. hepsi rusyanın asimilasyonuna maruz kalmış. bilmiyorum yaşadığın yerde duydun mu ama ben çek cumhuriyetinde çok kişiden duydum onların yaptıklarını v.s. o yüzden pek sevilmezler..  rusların işgal ettiği yerlerdekiler rus muydu ? bulgarlar, türkler, macarlar v.s.? 

ruslar girdikleri yerin doğal kaynaklarını kullanmışlardır, insanlarını kullanmışlardır, örneğin ostrava da landek denilen bir kömür madeni var ruslar buradan kömürü kendileri için çıkarıyorlar.. gibi..

ikinci olarak osmanlı en geniş topraklara 1600 lü yılların sonunda ulaşmıştır, rusların gösterdğin tarih 1900 lere yakın.. yani arada fark var. Ayrıca kim daha çok toprak sahibi diye bir sidik yarışına girmiyoruz. Ama yine işe yarayan verimli toprak olarak tabii osmanlı nın daha fazla. Kaldı ki osmanlı sömürgeci bir politika izlememiştir rusya gibi.  tarihcilerin çoğunun ortak görüşüdür ki osmanlı nın yıkılma sebebi, diğer halklara çok fazla özgürlük vermesidir. Bunun detayları çok uzun. 

İyide ben Rusları savunmadım ki sen Ruslar sömürücülük yapmadılar dedim zannettin heralde.Ben sadece Rusların topraklarının daha çok olmasından bahsediyorum.

Hayal ürünü olan yok Osmanlı zulum altında olan yerlere saldırırdı yok kendi topraklarını savunurdu vs bu.Tamam hepimiz Osmanlıyı severiz bizim tarihimizde kafadan mantıksız şeyler uydurmaya gerek yok hacım.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

hocam şimdi 

İyide ben Rusları savunmadım ki sen Ruslar sömürücülük yapmadılar dedim zannettin heralde.Ben sadece Rusların topraklarının daha çok olmasından bahsediyorum.

Hayal ürünü olan yok Osmanlı zulum altında olan yerlere saldırırdı yok kendi topraklarını savunurdu vs bu.Tamam hepimiz Osmanlıyı severiz bizim tarihimizde kafadan mantıksız şeyler uydurmaya gerek yok hacım.

:) sus hacı sus Osmanlı her zaman hepsinden büyüktü Rusçuluk yapma şimdi. Padişahlar halıyla uçan hazretlerdi saraylar da konuk ağırlamak içindi harem falan onlar da eğitim maksadıyla kurulmuştu. Son olarak unutmadan şunu da yazalım hepimiz türküz hepimiz müslümanız, biz işgal etmedik fethettik, o topraklar da zaten hep bizimdi.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@u235, hocam hayal ürünü dediğin şeyler gerçek şeyler. islamın savaş hukuku budur çünkü.

@retret, hocam konuşmandan cahillik akıyor, resmi tarih zırvalarından başka bi şey söylemiyorsun.. eskiyi kötüle yeni sistemi ayyuka çıkart.. olayınız bu..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@u235, hocam hayal ürünü dediğin şeyler gerçek şeyler. islamın savaş hukuku budur çünkü.

@retret, hocam konuşmandan cahillik akıyor, resmi tarih zırvalarından başka bi şey söylemiyorsun.. eskiyi kötüle yeni sistemi ayyuka çıkart.. olayınız bu..

ne ürettin? 600 sene yönettik barış getirdik zırvalarını bırakın artık. ne ürettin? yok batı bizim gelişmemizi istemiyor zırvalarını bırakın. giydiğin ayakkabıdan bastığın halıya tavanda gördüğün ampulden okuduğun kitaba, tuşlarına bastığın notebooka kadar her şey batının eseri. ne ürettin sen? misvak mucizesini ve uhud mücadelesini mi anlatacaksın? Hadi ağlamaklı bir ses tonuyla kestane pazarını anlat bize, oradaki at kestanelerini anlat belki duygulanır özümüze döneriz.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam bu konuda bilgi eksiklerini lütfen gider.. öncelikle senin bahsettiğin teknolojik gelişmeler osmanlının son dönemlerindeydi. madem osmanlı

dönemine karşısın, aynı şeyi şuan için sor bakalım ne ürettik? dünya çapında ne markan var? ford 1900 lü yıllarda kurulmuş, bizim var mı öyle köklü

dünyaca bi şeyimiz..

robet kolejini kuran rahip cyrus hamlin in iki kitabı var

• Among the Turks (1878)
    • My Life and Times (1893).

burada osmanlının son dönemde yaptığı şeylerle ile ilgili bilgiler var, bak bakalım ne hainlikler dönmüş..

ve evet müslümanlar olarak ne yaptık biz? cebir(al-gebra),algoritma(Al-gorithm),simya(al-chemy) dikkat et bu isimlerin hepsi arapça ve daha niceleri.. bu bilim dallarının hepsini hakir gördüğün müslümanlar buldu..

http://blogs.transparent.com/arabic/top-50-english-words-of-arabic-origin/ burda daha fazlasını bulabilirsin bak müslümanlar neleri bulmuş diye..

Yani sana ne desem bilmiyorum.. Bi yahudi olan Ben Kingsley bile 1001 icat ve sırlar kütüphanesi kısa filminde oynamış ve o adam bile bunları anlatmış..

http://www.youtube.com/watch?v=FTKEMaI4YkU

al bu da yanında hediye olsun izle de öğren bi şeyler.. 

http://www.youtube.com/watch?v=OGhr0eZGdio

(ingilizcen varsa bak ne diyor orda, avrupayı karanlık çağlardan müslümanların yaptığı icatlar çıkardı diye !!)

aslında suç senin değil, resmi ideoloji bu tarz şeyleri dayatıp eskiyi anlatmıyorlar, açığa çıkartmıyorlar ve osmanlı gerileyip çöktükten sonra islam

dünyası her şeyden iyice geri kaldı ve artık islam bir terör dini olarak göründü.. Ama yakındır bekle, Allah ın dini yeniden dünyada hüküm sürecek

ve o zaman islam, türkler'i 1000 yıl süper güç yaptığı gibi yine yapacaktır ve fen-matematik bilimlerinde yine zirvede biz olacağız.. sana burada

saatlerce yazarım daha nice şeyleri.. evrim teorisi bile müslüman alimlerden çalıntıdır, erasmus darwin (charles darwin) bu teoriyi yeni yeni

oluşturmaya çalışırken çevresindeki insanlar alay etmiş ve karşı çıkmışlardır, bu müslümanların savunduğu bi teori, nasıl bunu kabul edersin

diye.. 

işte senin küçümsediğin müslümanlar tarihte bir sürü iş yapmış, ya 100 yıldır islamdan bağımsız olan bu sistemde sen ne yaptın? din mi engel

oldu sana bi şeyi geliştirirken? sen ışınlanmayı buldun da müslümanlar tepene mi çıktı birader !!!!

unbalanced tarafından 30/Eyl/13 01:40 tarihinde düzenlenmiştir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

hahaha Evrim teorisini demek Müslümanlar buldu ha :D :D

Evrim teorisine inanan zaten bir dine inanmaz hacı abi sen neden bahsediyorsun Allahını seviyorsan.

Ayrıca hala o bahsettiğin hak getirme bilmem ne şeyini savunmak çok gülünç.Adamın kendi toprağı var kendi dini var durup dururken adamın gidip toprağını alıyorsun amk dünyanın başka bir yerinden gelip.Bunun bahsettiğin gibi bir açıklaması olamaz :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

valla hocam artık böyle şeyleri yanıtlamaktan bıktım usandım. önünde internet var araştır bak bakalım dediklerime.. en basit aç bi marifetname yi oku bakalım ne diyor.. ya da ibn battuta ya bak .. daha niceleri var ..  ben bir müslümanım ve evrimi kabul ediyorum. evrim-değişim dönüşümdür. zaman var ise bu olmak zorundadır zaten. bunlar ayrı şeyler ..

osmanlı ya gelince, öncelikle islam'da savaş hukukunu zahmet edip bi oku. hangi şartlar altında savaş yapılır ve savaş bittikten sonra yapılanlar nelerdir. Daha önceki mesajımda yazdım, sana saldırılırsa savaşabilirsin, saldırılacağını öğrenip önceden savaşabilirsin ve birileri zulüm yapıyorsa o zaman da savaşabilirsin..

Savaş bittikten sonra ülke fetholunur ve o ülke yönetim altına alınır, insanlar kendi inançlarına göre yargılanırlar. Yani hristiyan birini islam şeriatına göre yargılayamazsın. Osmanlı çok hukuklu bir devlet idi.. Bunu dünyada daha bi kaç yıl önce yapan tek bir ülke izliyor. ingiltere, 6 tane şeriat mahkemesi kurmuştur, müslümanlar kendi içlerinde orada yargılanırlar.. Osmanlı bunu yüzyıllarca yapmıştır.. Gidilmiş seviyeye bakın.. Tabii siz resmi ideoloji tarihine saplanıp kalmışsınız hiç bi şeyden haberiniz olmaz.. Muhteşem yüzyıl izleyerek osmanlı böyleymiş diye bakan insanların tarih bilgisi de bu kadar olur.. (lafım sana değil)

neyse artık bi şey demiyorum, isteyen istediği gibi düşünsün, ben söyleyeceklerimi söyledim.. İsteyen araştırır isteyen de bildiği yolda devam eder..

unbalanced tarafından 30/Eyl/13 18:16 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

valla hocam artık böyle şeyleri yanıtlamaktan bıktım usandım. önünde internet var araştır bak bakalım dediklerime.. en basit aç bi marifetname yi oku bakalım ne diyor.. ya da ibn battuta ya bak .. daha niceleri var ..  ben bir müslümanım ve evrimi kabul ediyorum. evrim-değişim dönüşümdür. zaman var ise bu olmak zorundadır zaten. bunlar ayrı şeyler ..

osmanlı ya gelince, öncelikle islam'da savaş hukukunu zahmet edip bi oku. hangi şartlar altında savaş yapılır ve savaş bittikten sonra yapılanlar nelerdir. Daha önceki mesajımda yazdım, sana saldırılırsa savaşabilirsin, saldırılacağını öğrenip önceden savaşabilirsin ve birileri zulüm yapıyorsa o zaman da savaşabilirsin..

Savaş bittikten sonra ülke fetholunur ve o ülke yönetim altına alınır, insanlar kendi inançlarına göre yargılanırlar. Yani hristiyan birini islam şeriatına göre yargılayamazsın. Osmanlı çok hukuklu bir devlet idi.. Bunu dünyada daha bi kaç yıl önce yapan tek bir ülke izliyor. ingiltere, 6 tane şeriat mahkemesi kurmuştur, müslümanlar kendi içlerinde orada yargılanırlar.. Osmanlı bunu yüzyıllarca yapmıştır.. Gidilmiş seviyeye bakın.. Tabii siz resmi ideoloji tarihine saplanıp kalmışsınız hiç bi şeyden haberiniz olmaz.. Muhteşem yüzyıl izleyerek osmanlı böyleymiş diye bakan insanların tarih bilgisi de bu kadar olur.. (lafım sana değil)

neyse artık bi şey demiyorum, isteyen istediği gibi düşünsün, ben söyleyeceklerimi söyledim.. İsteyen araştırır isteyen de bildiği yolda devam eder..

hacı yunanlardan,sırplardan,bulgarlardan bize neydide gittik adamların topraklarını gaspettik adamlar Müslüman bile değildi.Gözümle gördüğüme mantığıma inanmak sana inanmakdan çok daha doğru tabi ki bana göre.

Toplam Hit: 4581 Toplam Mesaj: 22