folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hat Yazısına Meraklı Olan Var Mı ?

Hat Yazısına Meraklı Olan Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    Elixiron bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    Elixiron bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    Elixiron bunu yazdı

Hocamın bize söylediği şey bildikleriniz kimseye öğretmeyin. Ama Burası tahribat böyle birşey olmaz. elimde ufak tefek ders videoları 1 kitap var resimler felan harfler . yandexe atacam net sıkıntı ama bakıyım yarın link atalım buraya. kamera bulamadım olsa 1-2 şey yapardık . Sormak işteyen öğrenmek işteyene can feda :)

O nasıl hoca yahu :D

Hocam iyi para var . hocanın burda 15tl yazdığı tabak kapodakyoda 75tl idi :) hocam bana bir destan verdi al yaz 600tl dedi çok uğraşmalı idi yapamadım salladım zaten dahada hattan kuruş para geçmedi çebime hep gitti :)

Hocam tabak diyorsun.

Kaligrafi ?

hocam kaligrafik şekilde tabağada yazı yazıyorlar. ben ders videolarını felan atıyım resimleride anlarsınız.

Tabak dediğin için kaligrafi dedim çünkü mark ile yazıyorlar, bambu ile porselene vs yazmak ölüm olur kurumasıda çok zor olur zaten.

Hat ile kaligrafi apayrı biliyorsun :)

Doğrudur hocam hat sanatı arapça. Bizimkisi daha çok kaligrafi idi ama başlangıçta kalemi tanımak, süsleme alıştırması felan onlar hakkında dersler resimler felan var bende atalım zaten yarına

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek
    Elixiron bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    Elixiron bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    Elixiron bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    Elixiron bunu yazdı

Hocamın bize söylediği şey bildikleriniz kimseye öğretmeyin. Ama Burası tahribat böyle birşey olmaz. elimde ufak tefek ders videoları 1 kitap var resimler felan harfler . yandexe atacam net sıkıntı ama bakıyım yarın link atalım buraya. kamera bulamadım olsa 1-2 şey yapardık . Sormak işteyen öğrenmek işteyene can feda :)

Hocam iyi para var . hocanın burda 15tl yazdığı tabak kapodakyoda 75tl idi :) hocam bana bir destan verdi al yaz 600tl dedi çok uğraşmalı idi yapamadım salladım zaten dahada hattan kuruş para geçmedi çebime hep gitti :)

Hocam tabak diyorsun.

Kaligrafi ?

hocam kaligrafik şekilde tabağada yazı yazıyorlar. ben ders videolarını felan atıyım resimleride anlarsınız.

Tabak dediğin için kaligrafi dedim çünkü mark ile yazıyorlar, bambu ile porselene vs yazmak ölüm olur kurumasıda çok zor olur zaten.

Doğrudur hocam hat sanatı arapça. Bizimkisi daha çok kaligrafi idi ama başlangıçta kalemi tanımak, süsleme alıştırması felan onlar hakkında dersler resimler felan var bende atalım zaten yarına

Hocam hat arapça'dan ziyade.

Kaligrafi yani hattın yanında su tabancası gibi kalır sanata vurursak işi.

Çünkü hat'ta bir elif'in 09218980902384 tane ölçüsü var, visatı gövdesi kuyruğu, aradaki nokta ölçüsü vs derken tamamen matematiktir hat.

Biraz kaçırırsan mesela sanata uygun olmaz, çok çok çok ayrıntılı hesaplarla yapılır mesela nokta dediğimiz olay 6 bölü 5 birimden üst 6 en 5 gibi belirli şeyleri vardır.

Ama sen yine de at kaligrafi severim, airbrush falanda severim.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı
    Elixiron bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    Elixiron bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    Elixiron bunu yazdı
    Zeytun-i bunu yazdı
    Elixiron bunu yazdı

Hocam tabak diyorsun.

Kaligrafi ?

Hocam hat arapça'dan ziyade.

Kaligrafi yani hattın yanında su tabancası gibi kalır sanata vurursak işi.

Çünkü hat'ta bir elif'in 09218980902384 tane ölçüsü var, visatı gövdesi kuyruğu, aradaki nokta ölçüsü vs derken tamamen matematiktir hat.

Biraz kaçırırsan mesela sanata uygun olmaz, çok çok çok ayrıntılı hesaplarla yapılır mesela nokta dediğimiz olay 6 bölü 5 birimden üst 6 en 5 gibi belirli şeyleri vardır.

Ama sen yine de at kaligrafi severim, airbrush falanda severim.

Doğrudur hocam . o bambu ağaçı felan videolarını çok izlemiştim. atalım hocam hani onlarda bir yerden başlangıç şağlar . 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

http://yadi.sk/d/YHcm4GJJQAK6y

Elimdeki Kaligrafi ders kitap resimler felan herşeyi attım :) Umarım beğenirsiniz

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Elixiron bunu yazdı

http://yadi.sk/d/YHcm4GJJQAK6y

Elimdeki Kaligrafi ders kitap resimler felan herşeyi attım :) Umarım beğenirsiniz

beğenmem mi

indiriyorum bakalım.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arachnophobia
    Arachnophobia's avatar
    Erkek

Bende ahşapa hat oyma konusunda yardımcı olurum. 

Çok Sevdik Be Abi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    birgaripaskbestesi
    birgaripaskbestesi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Arachnophobia bunu yazdı

Nasıl yapıldığı ile ilgili videolar var mı paylaşabileceğiniz?

gariplikten arta kalan zamanların yüksündürdüğü bir yalnızlık benimkisi... http://www.gezgin.web.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arachnophobia
    Arachnophobia's avatar
    Erkek
    birgaripaskbestesi bunu yazdı
    Arachnophobia bunu yazdı

Nasıl yapıldığı ile ilgili videolar var mı paylaşabileceğiniz?

O kadar çok var ki video.

Youtube Wood Carving yada bıçakla ahşap oyma şekli olan Chip Carving şeklinde yazarsanız bir çok videoya ulaşırsınız. Gerekli ekipman edinilerek pratik yaptıkça inanın çok güzel sonuçlar alınıyor.

Çok Sevdik Be Abi
Toplam Hit: 2747 Toplam Mesaj: 29