Hava Saldırısı Ve Sirenler
-
eğer katıldıysan on kasım törenlerinde nereden duyuyorsan oradan gelir aynı şekilde.bizim ilçede ambulans itfaiye zabıta polis ne kadar teçhizatlı araç varsa onların sireni kullanılırç.artı olarak hava saldırısının askeri litaratürde siyal kodları vardır.uzun ve aralıksız siren diye hatırlıyorum.
-
MaviGozluDev bunu yazdı
küçükken Bilecik te yaşarken bazen belediyenin anons yapacağı tutardı , şu kayboldu bu bulundu gibi, nerde olsam duyardım onu, hep onlardnayapılacağını düşündüydüm ondan sebep. ama şimdi Ankarada hiç öyle lambalarda direklerde hopörlör felan gördüğümü hatırlamıyorum, bizim evin burdaki okulda bazen tatbikat amaçlı mı bilmiyorum dakikalarca siren çalıyo adamı deli ediyolar.. siren sesine uyanıp savaş çıktı zannettiğim bile oldu mallar yüzünden.. gerçi bu insanlar , okulda radyo açıp o sistemide açık unutup 1 saat radyo yayını yapanlarla aynı kişiler ama neyse :D
Şimdi o Bilecik'teki hoparlörlerden her sabah , belediye başkanı halka günaydın mesajı veriyor :D
Bu arada camii hoparlöründen yapılır sanırım , her yerde var sonuçta.
-
Peki camilere siren yada ses nasıl toplu gönderiliyor?
bütün camilerin bir ağı mı var? yoksa imamlara tek tek telefon açıp onlara mı anons ettiriolar?
-
HolyOne bunu yazdı
bütün camilerin bir ağı mı var? yoksa imamlara tek tek telefon açıp onlara mı anons ettiriolar?
merkezi sistem
-
HolyOne bunu yazdı
Alllaaahh hava saldirisi varrr.. :d -
bir zamanlar,
10 kasım dolayısıyle sirenlerin arıza vermesi sonucu, siren görevini, trafik polislerinin devriye arabalarındaki sirenler aracılığıyla yapıyorlardı.
:-;)
Bu demek oluyor ki, savaş, nükleer, ihtilal, sikiyönetim durumlarında sirenlerin olmadığı yerlerde polis sirenleri duyabilirsiniz. (Huda Korusun)
-
el ile çevrilen siren vardır.googleden baktım resmi yok.bazı askeri birliklerde vardı.el ile cevirrisin.çok yükses ses cıkarır.3 ayak destegi vardır.uzunca bir çevirme kolu.
-
her büyük şehirde hava radar üssü var onlardan çalınıyor