Havacılık Ve Uzay Mühendisliği
-
reneee büyüksün :| tapıyorum hoca sana
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------
Rene;
-Ahşap malzeme olarak ne kullanıyorsun? (THK'nın dandik odunlarıno kullanıyorum deme)
-Daha önce model kursunda çok sağlam hafif yumuşak bir malzeme kullanıyorduk eğer onu kullanıyorsan ankarada nerde bulabilirim?
-Resmi olan model hakkında bilgi verebilirmisin
-Son zamanlarda kanat dizaynınada filan köpük kullanılıyor hiç denedin mi?
-----------------------------1. Thk dandik odunu ıhlamur ağacıdır, nispeten türkiyede bulunabilen en ucuz ve hafif ağaclardandır...
2. o hafif olan ağaç balsa ağacı, orta afrikadan gelir, ankarada bauhaus yapı markette bulabilirsin her mm de kalınlığında ise, mebusevlerde bulunan thk nın modelucak uğraş evinden bulabilirsin...
www.modelucak.thk.org.tr
3. resmi olan model funfly modeli, kit fln değil, tamamını atolyede, 2 arkadaşla birlikte yaptık,
modelin hazır olan sadece internetten indirilen model planı...
geri kalan tamamı, bütün balsalar ve kavaklar atolyede hızarla kesilerek boyutlandırıldı...
160 cm kanat acıklığı var, başka bir ölcüsünü bilmiyodum daha ölçmedim :)
aileronlarındaki modifiyeden dolayı ileri seviyenin ilerisi bir akrobasi-fun fly modeli oldu :)
üzerine 70lik patlar motor takılacak
köpük kullanılan modellerde var, fakat benim tercihim değil, hasan hocamız var o kullanıyor genelde,
ben patlar motorlu-benzinli modellerle uğraştığım için, biraz daha dayanıklı modeller gerekiyor...
-----------------------------Bauhaus'dan mı yoksa thk'dan mı almak daha iyi olur.
Birde motorlu modem yapacak ekipman vs olmadığı için lastik motorlu veya planor yapmayı düşünüyorum.Sitede kaplama malzemeleri kısmına baktım polyester kaplama var hep. Model kursuna gittiğimde sıvı yapıştırıcı ile yapıştırılan sonra ıslatılarak gerginlik verilen bir kaplama malzemesi vardı onun ismi neydi?
-
thkdan alman daha uygun olur...
thkdan planör kitde alabilirsin...
o kaplamada pelur kağıdıdır, thknın etimesgut yerleşkesine gidersen model ucak okulunun yanından alırsın...
-
Konuyu baltalamak gibi olması ama ben de model uçak kursuna gitmeye karar verdim... Varmı Batı Karadeniz taraflarında böyle şeyler...
-
Ruslar yapıyor arkadaş,
-
İTÜ Uzay Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. (Bu dönemki finaller bitince 4. sınıf olacağım :) Aklınıza takılan, merak ettiğiniz her şeye cevap verebilirim.