Havalı Tüfeği Kannas Yapmak.
-
untouchables bunu yazdı:
-----------------------------iki türlü yol var.
1-4.5 mm lik kırmalı havalı tüfeği alıyorsun.birde 8mm kuru sıkı mermisi.tornacıya gidip 8mm eninde ve mermi boyuna göre yatak açtırıyorsun.sonra pompa pistonunu çıkarıp piston deliğinden çıkacak şekilde çelik bir matkap ucunu deliğe tornalattırıp pistona monte ettiriyoesun.yani iğne pompaya bağlı oluyor,bu aradada pistondaki lastik meşin söküp atıyorsun.piston dibe geldiğinde iğne 1,5 mm kadar çıkıyor olacak.pistonun arka kısmındaki kertiği 10 cm kadar uzatıyorsun böylelikle namluyu kırar kırmaz kurulmuş oluyor. barutu dolduruyoruz.ve işlem tamam..inanın 1500 metre den denendi.patlamyla birlikte tozutuyor nişan aldınız yeri.
-----------------------------kırma namlunun patlama anında kendi kendine açılıp parmaklarını kırmaması veya koparmaması için bir önlem aldın degilmi (kilit sürgü vs) bu önemli bir ayrıntı umarım burada sadece yazmasını unuttugunu umud ediyorum...
birde beni güldüren bi konu var :))) su 1500 mt olayı... namluyu kaç cm yukarı kaldırdın (açı) merak ettimde... aklıma gelen bi konu daha mermi çekirdegi kılıfı (faj) olmadan namlu içindeki dökme kurşun eriyip o hızla çıktıgında (ki hava o yüksek hızlarda beton etkisi yapar) aerodinamiginde bi bozunmaya yada merminin dagılmasına sebep olmadımı.(ki merminin dışındaki bakır kılıf bu işe yarar) sana orta halli bi silahtan keleşten bahsediyim içindeki barut hakkı, mermi çekirdegindeki eşsiz aerodinamik ve namludaki yivset senkronizasyonuna ragmen 400 mt den uzak hedeflere atabilmek tam bir kabus, bilmiyorum askerlik yaptınmı...
-
hocam fantazimi yapıyorsun. havalı tufekten kannasmı olur. kannas dedigin alet 1km den kursun gecirmez yelek, cam vs. delebilen bi alet. senin bu yaptıgın normal durbunlu bir tufek olmus. iyi olmus guzel olmusta kannas olmamıs :)
-
kanasla ilgisi olamaz. Elinize hiç kanas aldınızmı? (bi ara o fotomu bulayım taratıp koyarım buraya kanas nasıl bir silah
insan elinde nasıl duruyor bir fikriniz olur)
Ha şunu anlarım düşük etki menzilli korkutucu amaçlı (çok işe yarayacağını sanmıyorum zira mermi çekirdeği standardı oturmamış)
bir tüfek. Ne kadar etkili olacağını elbette balistik raporu olmadan kimse bilemez.
-
buruksu bunu yazdı:
-----------------------------kırma namlunun patlama anında kendi kendine açılıp parmaklarını kırmaması veya koparmaması için bir önlem aldın degilmi (kilit sürgü vs) bu önemli bir ayrıntı umarım burada sadece yazmasını unuttugunu umud ediyorum...
birde beni güldüren bi konu var :))) su 1500 mt olayı... namluyu kaç cm yukarı kaldırdın (açı) merak ettimde... aklıma gelen bi konu daha mermi çekirdegi kılıfı (faj) olmadan namlu içindeki dökme kurşun eriyip o hızla çıktıgında (ki hava o yüksek hızlarda beton etkisi yapar) aerodinamiginde bi bozunmaya yada merminin dagılmasına sebep olmadımı.(ki merminin dışındaki bakır kılıf bu işe yarar) sana orta halli bi silahtan keleşten bahsediyim içindeki barut hakkı, mermi çekirdegindeki eşsiz aerodinamik ve namludaki yivset senkronizasyonuna ragmen 400 mt den uzak hedeflere atabilmek tam bir kabus, bilmiyorum askerlik yaptınmı...
-----------------------------
kilite gerek yok çünkü, mermi haznesi orta noktası tam olarak namlu menteşe milinin ortasına geldiği için kendiliğinden açılması mümkün değildir. keleşle kıyasa gelince ,keleş tam ve yarı otomatiktir.bu sebeble gaz kaçağı söz konusudur.ama bizimkinde gaz kaçağı sorunu sıfırdır.bakır kılıfta haklısın.namlu içine sıvanıyor.bu yüzden alaşımlı kurşun yani avrupa saçmaların ereitilmesiyle. menzil olarakta,çap düşük olduğu için sürtünme katsayısı çok az.yani çekirdek arkası basınçla ön basınç arasındaki fark diyebiliriz. natonun düşük çaplı 5.56 lık çekirdek kullanmasının arkasındaki faktörlerden biride budur. -
100 ytl verip öküz gibi bi havalı tüfek aldım.Ortamın aqoydum.Kuş, kurbağa, yılan vurdum.Ama yaptığım salakça bi iş vardı yattım ayar çekiorum tüfeğe hedefi işaretledim kalemle.Sonra (yağlı boyalı tahtaydı ) yastığın üzerine dayadım tüfeği.
Yazın sıcaktı.Nasıl olduysa gözümde güneş gözlüğü vardı.Tetiğe basmamla birlikte tam gözlüğün köşesinde bişey geldi.Ne olduğunu anlamadım önce daha sorna bi baktım saçma gelmiş.
Yani gözlük takmasaydım belkide görmüyordu bi gözüm.Sonra yumuşak tahta koydum.Fakat ii bi ders oldu bana.Bu silahtada yanlışlık yaptığımızda dağılmayalım hoca?
edit kanas resimleri
http://www.milint.com/data/media/220/res2so6.jpg
http://www.milint.com/data/media/220/kanas.jpg
sınaypırsa bayılırım abicim.2. resim sniper.
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------100 ytl verip öküz gibi bi havalı tüfek aldım.Ortamın aqoydum.Kuş, kurbağa, yılan vurdum.Ama yaptığım salakça bi iş vardı yattım ayar çekiorum tüfeğe hedefi işaretledim kalemle.Sonra (yağlı boyalı tahtaydı ) yastığın üzerine dayadım tüfeği.
Yazın sıcaktı.Nasıl olduysa gözümde güneş gözlüğü vardı.Tetiğe basmamla birlikte tam gözlüğün köşesinde bişey geldi.Ne olduğunu anlamadım önce daha sorna bi baktım saçma gelmiş.
Yani gözlük takmasaydım belkide görmüyordu bi gözüm.Sonra yumuşak tahta koydum.Fakat ii bi ders oldu bana.Bu silahtada yanlışlık yaptığımızda dağılmayalım hoca?
attığın sapçma pellet galiba.bb olsaydı gözlüğüde hallederdi.ama tavsiyem siz yine uğraşmayın böyle şeyler garantili olmaz.benimki ispanyol norica marka.hatsanlarda filan hiç tavsiye etmem.yumuşak demirdir onlar ))).basınça dayanamayabilir.parçalanabilir.aslında normal bişey değil bu.süper işçilik gerektirir.yatak çevresini sarı kaynakla beslemek dolgu yapmak lazım aslında.en iyisi gerçeğini almak sktr edin amk. -
abi pellet falan bilmem :D 300 kuruşa almıştım 1 kutusunu yumuşak birşeydi.Fakat girdimi yine deriye giriyordu yada kargaların derisi sertti.
Avcılardan havalı tüfek mermisi diye alıyorum.4.5 mm miydi tam hatırlamıyorum.Fakat tüfeğe parayı kıyıp geçen sene 100 ytl yatırdım deydi :).
Neyse kurcuklamayayım bunu evdeki tüfekten olmayalım kanas merakıyla
-
untouchables bunu yazdı:
kilite gerek yok çünkü, mermi haznesi orta noktası tam olarak namlu menteşe milinin ortasına geldiği için kendiliğinden açılması mümkün değildir. keleşle kıyasa gelince ,keleş tam ve yarı otomatiktir.bu sebeble gaz kaçağı söz konusudur.ama bizimkinde gaz kaçağı sorunu sıfırdır.bakır kılıfta haklısın.namlu içine sıvanıyor.bu yüzden alaşımlı kurşun yani avrupa saçmaların ereitilmesiyle. menzil olarakta,çap düşük olduğu için sürtünme katsayısı çok az.yani çekirdek arkası basınçla ön basınç arasındaki fark diyebiliriz. natonun düşük çaplı 5.56 lık çekirdek kullanmasının arkasındaki faktörlerden biride budur.
-----------------------------menteşe yerleri aşınırda yandan rölant kaçırıp o kırma dipçik bir açılırsa ALLAH senin yardımcın olsun... bu arada keleşin enteresan bir iç kilit mekanizması var çekirdek namluyu terkettikten sonra namlu iç basıncı belli bi seviyeye gelmeden mekanizmadaki döner kilit kapak; sürgü takımını bırakmaz (yani mermi namluyu terkettikten sonra kovan atılma işlemi başlar) nato olarak tabir ettigin 5.56 cal. yada 5.7 cal tabir edilen mermiler hem mühimmad taşınması depolanması gibi avantajlarından hemde çatışmalarda düşmanı öldürmektense yaralı bırakırsan hepsini oyalar kazanırsın mantıgı hakimdir... dogrudur mermi capı düştükce çekirdegin ivmesi sürtünmede en aza ineceginden daha fazla olacaktır AMA senin namlu uzunlugu, barut hakkının azlıgı, mermiyi yüksek hızda dış ortamda bozunmasını engelleyememen, gibi sebeplerden 1500mt gibi inanılması güç bir uzaklıga dökme kurşunu yollaman imkansız diye düşünüyorum ben
-
lem zumsuk sadece oyun oynama amaçlı hedefe bilya neyin atacaksan ben bi arkadaşa gücünü koprasörden alan bilya atan silah yaptıydım sana ögretirim istiyosan, bu arkadasın marangozhanesi var arada bi orada toplanıyoruz gaza geldikmi hedefe atışıyoruz malborosuna birasına, ilk zamanlar ben hepsini zikiyodum :))) ama sonradan bu ibneler benden iyi atar oldular keyifli oluyo he...
-
başkan ya kafayı mı sıyırdın ne sen.