Hayatımda Böyle Virüs Görmedim ! Tüm Arşivim Perte Ayrıldı
-
Arkadaslar son 1 haftadır basımdaki bela bi virüsle ugrasıyorum. Halada ugrasıyorum. Virüsü ilk olarak evdeki internet bağlantısı olmayan masaüstü bilgisayarımda gördüm. Nasıl farkettiğime gelince flash belleği takıyorum içindeki tüm dosyaları kısayol olarak gösteriyor ve bilgisayarda kısayol hatası verdirtiyor. "vcbilememne" kısayolu bulunamadı diye hata veriyor. dosyaları açamıyosun kopyalasan bile yine açılmıyor. virüs taraması yaptırıyorum belleğe temizliyorum yine açamıyorum dosyaları çıkarıp taktığımda tekrar geliyor virüs 7-8 tane dosya oluşturuyor bulastığı yere.
Kötü yanı ise usb bağlantısından ne takarsan tak anında bulasıyor...
benden sonra kardeslerim telefonlarını bağlamış pc ye onların hafıza kartına bulasmıs usb belleklerine bulasmıs. sonra nasıl oldu anlamadım ben hiç bişey takmamama rağmen dükkandaki pc lerede bulasmıs. ordan bnm harici hdd ye bulastı. için trajikomik yanı 6 senedir arşivde tuttuğum ve sürekli güncellediğim resim, video, müzik, ve program arşivimi 320 gb lik harici hdd ye kopyaladım ve pc ye format attım ogün. tamamen temizledim sonra hariciye bulastığını bilmiyordum çünkü evdeki hiç bi aleti dükkana getirmedim :S hariciyi tekrar formatladığım pc ye taktım 6 yıllık devasa arşivim kısayol olarak gözüküyo. içinde okul fotoğraflarım felan var çok değerli fotolar var. binbir çeşit yol denedim kurtarmak için olmadı. yedekleme servisini denedim olmadı.tek çare biçimlendirmek dedim ve biçimlendirdim temizledim virüsü... hariciden fakar tüm arşiv boşa gitti..
Virüsü temizlemek için kullandığım ve işe yaramayan programlar
Orjinal Kav
Orjinal Esed Antivir
Orjinal Combofix
Hepsi sitesinden Dükkan için parayla satın alınmış katıksız orjinal programlardı. hiç biride bi bok yapamadı :S...
vel hasıl tüm bellekleri hdd leri biçimlendirdik... 1 gün rahat ettik 2. gün tekrar pc nin birinde ortaya çıktı virüs. tam koruma sağlanıyor pc de kav ile...
bi türlü kurtulamadık nerden geldiğinide anlayamıyorum ilk olarak internet bağlantısı olmayan bi bilgisayardı ortaya çıtı ona bellek ile bulaştı diyelim. fakat virüsün özelliği kendini anında belli etmesi yani bellek ile bulaşsa kullandığım belleği dükkandaki bilgisayara günde 10 defa takıp çıakrtıyorum kendini belli ederdi diye düşünüyorum. çünkü taktığın anda kısayol hatası verdirtiyor pc ye ve bellekteki dosyalar kısayol olarak gözüküyor.
Böyle bi virüse raslayanınız oldumu kesin çözümü nedir?
dediğim gibi Orjinal kav ile tam koruma sağlıyoruz pc lerde... + olarak combofix ilede ara sıra kontrol ediyoruz ama hiç biri temizleyemedi bu piç virüsü :S
-
hiç o şekilde uğraşma.
dosyaları taşınabilir diske yedekle bulunduğun pc yi ağa falan bağlama ve komple fdisk çek.
formatladığın pc ye güzel bi avira kur veya orjinalse microsoftun kendi antivirus yazılımını kullan.
arkasından Malwarebyte's Anti-Malware kur ve tarat
trojan remover kur ve tarat
arkasından yedekteki dosyalarını geri makinaya aktar. ve birde o şekilde bu üç yazılımla yeniden tarat zararlılar silinicektir ama sağlamlar kalır.
geçmiş olsun. ben böyle çözdm genelde.
-
MuhammeT bunu yazdı:
-----------------------------
hiç o şekilde uğraşma.
dosyaları taşınabilir diske yedekle bulunduğun pc yi ağa falan bağlama ve komple fdisk çek.
formatladığın pc ye güzel bi avira kur veya orjinalse microsoftun kendi antivirus yazılımını kullan.
arkasından Malwarebyte's Anti-Malware kur ve tarat
trojan remover kur ve tarat
arkasından yedekteki dosyalarını geri makinaya aktar. ve birde o şekilde bu üç yazılımla yeniden tarat zararlılar silinicektir ama sağlamlar kalır.
geçmiş olsun. ben böyle çözdm genelde.
-----------------------------sorun haricideki dosyaları geri aktaramıyorum işte kısayol olarak aktarıyo anca :S
yani hariciden kurtarmak kalıyo yedekleri tek. onun içinde haricideki virüsü temizlemek gerekiyo. fakat dediğim gibi 3 tane orjinal yazılımla tarattım bulduguklarını sildim fakat yok abi banamısın demiyo. super anti malware spy doctor, hijack, gibi tonla yazılım kullandım dediğim gibi 1 hafta uğrastım internetten arastırdım bi sürü program kullandım hiç biri bi bok yapamadı.
-
ubuntu cd si tak ubuntuyu kurmadan sınama aşamasında verileri kopyalayabilirsin
virüs windows işletim sistemi için olduğundan linuxde işe yaramayacaktır
verileri aldıktan sonra bas gitsin formatı
ben öyle yapmıştım boşuna kasma derim.
-
Iobit Advanced System Çare Pro yuda denedin mi? Benim en güvendiğim programdır zaten ödülde almıştır
Ayrıca 10 numara virüsmüş hocam şu bizim başçavuşun laptopuna bi soksam flash belleği varya :D
geçmiş olsun.. -
geçmiş olsun kardeşim ya böle çaresiz olmak çok zor hiç başıma gelmedi ama bana ders oldu hemen yedek alıyorum dosyalarımı pcde dosya bulundurmam artık :)
-
Vista veya Win7 ise Microsoft Security Essentials kur.Ücretsiz.
-
harddiski harici olarak başka bilgisayarlarda tarat.
hijackthis ile silmeyi dene.
antivirüslerin bootable rescue cd leri var , onlar iş görür
-
PoLLBuLL bunu yazdı:
-----------------------------virüslü hdd yi baska bilgisayara taktığım anda Hangi antivirüs programı olurla olsun taktığım pc nin anasını belliyo hocam. baska pc ye takmaya korkuyodum ama artık önemi kalmadı. Benim sizden isteğim virüsle karsılasanınız varmı bu virüsü tamamen yok etmek mümkünmü ? belki rastlayanınız olmuştur ?
-
linux live cd edin bir tane onunla her şeyini kurtar sonra bas f disk gitsin
-
Silent_King bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
-----------------------------virüslü hdd yi baska bilgisayara taktığım anda Hangi antivirüs programı olurla olsun taktığım pc nin anasını belliyo hocam. baska pc ye takmaya korkuyodum ama artık önemi kalmadı. Benim sizden isteğim virüsle karsılasanınız varmı bu virüsü tamamen yok etmek mümkünmü ? belki rastlayanınız olmuştur ?
-----------------------------Bir servis ücreti ödemeyi gözden çıkarabiliyorsan istanbul içerenköyde tansaşın yanında teknoloji noktası var orada behlülü bul zaten görünce tamam bu behlül diyeceksin. Onun solucan, virüs, kıl tüy üstüne özel ihtisası var, yazılımsız temizler. Beni siyah eşofmanlı adam gönderdi dersin özel ilgi gösterir sana.