Hayatımda Böyle Virüs Görmedim ! Tüm Arşivim Perte Ayrıldı
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
Silent_King bunu yazdı:
PoLLBuLL bunu yazdı:
harddiski harici olarak başka bilgisayarlarda tarat.
hijackthis ile silmeyi dene.
antivirüslerin bootable rescue cd leri var , onlar iş görür
-----------------------------virüslü hdd yi baska bilgisayara taktığım anda Hangi antivirüs programı olurla olsun taktığım pc nin anasını belliyo hocam. baska pc ye takmaya korkuyodum ama artık önemi kalmadı. Benim sizden isteğim virüsle karsılasanınız varmı bu virüsü tamamen yok etmek mümkünmü ? belki rastlayanınız olmuştur ?
-----------------------------Bir servis ücreti ödemeyi gözden çıkarabiliyorsan istanbul içerenköyde tansaşın yanında teknoloji noktası var orada behlülü bul zaten görünce tamam bu behlül diyeceksin. Onun solucan, virüs, kıl tüy üstüne özel ihtisası var, yazılımsız temizler. Beni siyah eşofmanlı adam gönderdi dersin özel ilgi gösterir sana.
-----------------------------hocam sen buralarda yokken mafya mı oldun?
-
arkadasım mını xp dıe bır hırenboot cdsı var duymussundur onu cdye boot edıp cdden ac ramın uzerıne yazacak ve wındowsa hıcbır vırus olmadan acılacak sonra hddlerını cıkar hdd kutusuna bagla ve ole tarat düzelecektır ;)
-
Ubuntu Live cd ile aç ordan verilerini kopyalarsın. Belki kısayolu arkadaşın falan yapmıştır orjinalleride orda bir yerdedir? :D
-
Silent_King bunu yazdı:
Arkadaslar son 1 haftadır basımdaki bela bi virüsle ugrasıyorum. Halada ugrasıyorum. Virüsü ilk olarak evdeki internet bağlantısı olmayan masaüstü bilgisayarımda gördüm. Nasıl farkettiğime gelince flash belleği takıyorum içindeki tüm dosyaları kısayol olarak gösteriyor ve bilgisayarda kısayol hatası verdirtiyor. "vcbilememne" kısayolu bulunamadı diye hata veriyor. dosyaları açamıyosun kopyalasan bile yine açılmıyor. virüs taraması yaptırıyorum belleğe temizliyorum yine açamıyorum dosyaları çıkarıp taktığımda tekrar geliyor virüs 7-8 tane dosya oluşturuyor bulastığı yere.
Kötü yanı ise usb bağlantısından ne takarsan tak anında bulasıyor...
benden sonra kardeslerim telefonlarını bağlamış pc ye onların hafıza kartına bulasmıs usb belleklerine bulasmıs. sonra nasıl oldu anlamadım ben hiç bişey takmamama rağmen dükkandaki pc lerede bulasmıs. ordan bnm harici hdd ye bulastı. için trajikomik yanı 6 senedir arşivde tuttuğum ve sürekli güncellediğim resim, video, müzik, ve program arşivimi 320 gb lik harici hdd ye kopyaladım ve pc ye format attım ogün. tamamen temizledim sonra hariciye bulastığını bilmiyordum çünkü evdeki hiç bi aleti dükkana getirmedim :S hariciyi tekrar formatladığım pc ye taktım 6 yıllık devasa arşivim kısayol olarak gözüküyo. içinde okul fotoğraflarım felan var çok değerli fotolar var. binbir çeşit yol denedim kurtarmak için olmadı. yedekleme servisini denedim olmadı.tek çare biçimlendirmek dedim ve biçimlendirdim temizledim virüsü... hariciden fakar tüm arşiv boşa gitti..
Virüsü temizlemek için kullandığım ve işe yaramayan programlar
Orjinal Kav
Orjinal Esed Antivir
Googleye NORMAN MALWARE CLEANER yaz linki tıkla indir Kurtul.
Bulamazsan bana pm at linki yolliyim. -
tahmin ettiğim türde bişey ise gizli dosya göster seçeneğini iptal eder yani gizli dosyaları göremezsin oda bulaştığı yerdeki dosyaları gizli dosya yapar sonra aynı adla dosyalar oluşturur.Sende farkına varmadan gerçek dosyalar diye sonradan oluşturulana tıklarsın tekrar tekrar bulaşır falan.Teşke format atmasaydın hdd ye.Muhtemelen kurtarırdın onları.
-
üstad o doyalarını gizliyor yerine uygulama dosyalarını oluşturuyor bende de var ole bişi temizledim onlem için flash disk takınca direk girme hocam çalıştır de flaş diskin yerel sürücüadını gir yada adres çubuğundan girmeye çalış çünkü auturon olduğu için direk girmeye çalışınca sisteme bulaşıyor adres çubuğundan gir gizli dosyaları göster de sonrada korunan dosyalarıda göster de virüs olarak gördüğün yada tanımadığın dosyaları sil o zaman flah diske rahatlıkla girebilirsin.
-
linux linux linux ! bugün bi arkadaşı daha linuxa geçirdim bana dua ediyor, linuxa iki dakikada aşık oldu :)
-
hocam birde hijackthis'i denemeni öneririm. Genelde bende işe yarıyo..