Hayatımda İlk Defa Firefox‘Tan Tiksiniyorum
-
opusdei bunu yazdı:
-----------------------------Hocam şuan kuzenin pc deyim. Aynı anda facebook ta flash oyun açık. Tahribat açık ve twitter açık. Bellek tüketimi sadece 151 K.
Windows 7 işteim sistemi 32 bit üzerinde Firefox v12 var. Sende bi sorun olmalı. Hangi sürümü kullanıyosun ?
-----------------------------daha önceden bu şekilde değildi yeni olmaya başladı zaten
-
firefox ram işini çok fazla düzeltti, tek process olduğu için öyle geliyor sana, yoksa chrome da bildiğin hayvan gibi yiyor 1.5 k yediğini bilirim
misal şimdi baktım chrome toplam 846 mb harcıyor 12 sekme
-
Gzx bunu yazdı:
-----------------------------opusdei bunu yazdı:
-----------------------------Hocam şuan kuzenin pc deyim. Aynı anda facebook ta flash oyun açık. Tahribat açık ve twitter açık. Bellek tüketimi sadece 151 K.
Windows 7 işteim sistemi 32 bit üzerinde Firefox v12 var. Sende bi sorun olmalı. Hangi sürümü kullanıyosun ?
-----------------------------daha önceden bu şekilde değildi yeni olmaya başladı zaten
-----------------------------Hocam firefox u tamamen kaldır. Sonra son sürümünü yükle. Eklentilerden kaynaklanan bişey de olabilir....
-
manglerman bunu yazdı:
-----------------------------https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/memory-fox/
1. Eklentiyi kurun
2. let me install this experimental add-on kutucuğunu işaretleyin. (henüz test/deney aşamasında olan bir eklentiyi kurduğunuzun farkında olduğunu belirtiyorsunuz.)
3. add firefox butonuna tıkalayın ve açılan sayfadan anlaşmayı kabul etmek ve kuruluma başlamak adına “accept and install” yazılı buton a basın. eklentiye izin verdikten sonra kurulum gerçekleşecektir.
Eklentiyi kurdunuz ve Firefox u yeniden başlattınız. şimdi çok küçük bir işimiz daha var.
Araçlar > memory fox > active memory fox yazılı yere bir tık atıyoruz.
Artık eklentimiz aktif.Düşük ram kullanımı ile oldukça performanslı bir Firefox a kavuştunuz.ben kullanıyorum bayağı etkili ama dökümanı başka yerden buldum :) tavsiye ederim.
-----------------------------SÜPRİZ :)

şimdilik sıkıntı yok biraz test edeyim sıkıntı çıkarsa burdan bildiririm ama şuanda gayet iyi
-
chrome da video izlerken donma sorunu yaşayan sadece ben mym?
-
hacı aynısı benm de başıma geldi chrome'a geçtim
-
hatta an itibariyle firefox'u kaldırdım. Chrome'a geçiyorum. Firefox'un 12.sürümüde çıkınca iyice boka sarmış. Hiç hoşuma gitmedi.
-

Anladın sen hocam :))
-
plugin container larında problem war bence.. video yükü şişirmiş senin ff yi.. yani bence firefox unda bi problem war..
tavsiyem bi sil komple sıfırdan kur.. java ve flash playerlarını da temizden son versi indir öyle test et..
evet ff az kasar da, senin ki sıra dışı olmuş.. bendede adblock noscript ve 4 tane daha eklenti war.. ki yer imi çubuğumda 400 küsür kısayol ekli. bu kadar kasmıo..
bi anormallik war. şu an 12 sekme açık 182mb ff , 18.5 plugin container tutuo.. video bazlı açtığın sayfa arttıkça plugin cont. şişer.
kolay gelsin..
-
ff'den vazgeçemez bir insandım zamanında kromu tanıyana dek