Hayatta Yapmamamız Gereken Hatalar Ve Edindiğimiz Tecrübeler
-
Herkes hayatında yaşadığı hatalı şeyleri, tecrübelerini, şu hatayı yapmasaydım daha iyi olurdu, istikbalim değişirdi dediği olayları paylaşırsa herkesin faydalanacağını düşünüyorum. Böylelikle diğer arkadaşlar aynı durumla karşılaştıklarında guardını önceden almış olurlar.
ben başlıyım:
sakın bir kız için veya herhangi bir şahıs için istikbalinizi/her türlü kariyerinizi olumsuz yönde değiştirecek bir karar vermeyin çünkü her insan sizi yarı yolda bırakır, sonuç olarak hayatta kimsenin peşinden gitmeyin, kimseyle sidik yarıştırmayın.
sizlerinde hayatta edindiğiniz tecrübelerinizi okuyalım... -
birine gel demek kolaydır git demek zordur , sorumluluğu üzerinize aldığınızda en yakın saydığınız arkadaşınız , akrabanız bile psişik vampirler haline gelip yaşamınızı emmeye başlarlar, duruma itiraz etmeye kalktığınızda ağlak muhabbetler yaratıp çamura yatarlar.
insanlar asalaktır, bencildir muhtemelen sizde öylesiniz , belki sadece uygun kurbanı bulamadınız . geç edindiğim bir deneyim olarak , eğer herhangi birisi size olması gerektiğinden daha yakın , daha iyi daha yavşakça davranıyorsa bilin ki sizden bir istediği , beklediği bir çıkarı vardır. bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü diye düşünmek gerekir.
-
xzxz bunu yazdı
birine gel demek kolaydır git demek zordur , sorumluluğu üzerinize aldığınızda en yakın saydığınız arkadaşınız , akrabanız bile psişik vampirler haline gelip yaşamınızı emmeye başlarlar, duruma itiraz etmeye kalktığınızda ağlak muhabbetler yaratıp çamura yatarlar.
insanlar asalaktır, bencildir muhtemelen sizde öylesiniz , belki sadece uygun kurbanı bulamadınız . geç edindiğim bir deneyim olarak , eğer herhangi birisi size olması gerektiğinden daha yakın , daha iyi daha yavşakça davranıyorsa bilin ki sizden bir istediği , beklediği bir çıkarı vardır. bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü diye düşünmek gerekir.
Aynen. İnsanlar maskeli aktörlerdir. O maskenin altındakini görmek gerekir :)
-
Ben bir kasabada 2 senelik okul okudum o saçma okuldan da mezun olamadım yine sınavlara gideceğim neyseki bitecek şimdi bazen keşke oraya gitmeseydim oturup çok çalışsaydım da direk 4 senelik gitseydim diyorum doğru düzgün iş de bulamadım zaten kafayı yiyeceğim aylardır evdeyim canım doğru düzgün birşey yapmak istemiyor ama arkadaşlarımdan pişman değilim orada kurduğum arkadaşlıklar paha biçilemez oraya gitmekteki tek amacım sanki oradaki insanlarla tanışıp arkadaşlık kurmak gibi birşey oldu.
Bunun dışında en çok pişman olduğum olaylardan biri de başkalarını dinleyip hayallerimden vazgeçmektir derim. Kim olursa olsun dinleyipte hayallerinizden vazgeçmeyin insanı ayakta tutan şeylerden biri de hayalleridir. Mesela ben helikopter pilotu olmak istiyordum milleti dinledim ailem akrabalarım olamazsın yapamazsın dediler bende yapmadım pişmanım elimdeki seçenekler çoğaldı üni den sonra fakat nasıl birşeydir biri gelse gel seni pilot yapalım dese kalkıp gitmeyeceğim o hale geldim. Hayallerinizden vazgeçmeyin en azından gidin bir kere deneyin yapamasanız bile içinizde kalmamış olur. Benim gönlümün bir köşesinde kaldı atsan atılmaz satsan satılmaz
-
Hiçbir zaman birisi size bi konuda söz verdiyse ona tamamen güvenip butun işlerinizi ertelemeyin muhakkak sözünü tutmadıgı zaman o an yapabileceginiz alternatiflerinizide hazırda tutmak gerek
-
Anne babaniz da olsa 'hayir' diyebilmeyi ogrenin.Hayatiniz sizin hayatiniz.Bir kez daha gelmiyorsunuz dunyaya.Hayattaki en onemli varlik kendinizsiniz.Cunku siz olmadan hicbir sey olmaz.
-
insanların yaşayarak öğrenmesi taraftarıyım; düşeceksin, kalkacaksın ki öğrenmek anlamlı olsun. ama gene de kanayan bir yaraya parmak basmak istiyorum. özellikle son yıllarda 18-25 yaş arasındakilerin yaptığı en büyük 2 hata;
1. herşey olmaya çalışmak(gitar öğrenmek, dil öğrenmek, kodlama öğrenmek vs..)
yanlış. çünkü bir şey olunur. ondan ona atlayınca bir bk öğrenemiyorsun.
2. harcamaların ihtiyaca göre değil de nefse göre yapılması.
aylık 500 lira geliri var. bir şey görüyor tüm parayı o şeye yatırıyor. hiç sormuyor ne kadar ihtiyacım var diye.
-
Büyük konuşmayacaksın her ne olursa olsun, kalp kırmamaya özen göstereceksin çünkü bir zaman sonra insan pişman oluyor ve ailenin kıymeyini iyi bileceksin her ne olursa olsun
-
her hangi bir insanı ,seni ne kadar üzsede, seviyorsan bırakma çünkü bırakırsan çok daha fazla üzülüyorsun
-
Hiçkimseye ama hiçkimseye kefil olmayın.
Hiçkimseye yüklü miktarda borç vermeyin!
Veripte mi kötü olayım yoksa vermeyipte mi kötü olayım? Vermeyipte kötü olun.
-
UmutxTR bunu yazdı
Hiçkimseye ama hiçkimseye kefil olmayın.
Hiçkimseye yüklü miktarda borç vermeyin!
Veripte mi kötü olayım yoksa vermeyipte mi kötü olayım? Vermeyipte kötü olun.
bunun haricinde dost vereceginiz adam yakin biri olsun insanlara yok demeyi bilin.