folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hayatta Yapmamamız Gereken Hatalar Ve Edindiğimiz Tecrübeler

Hayatta Yapmamamız Gereken Hatalar Ve Edindiğimiz Tecrübeler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vesrella
    Vesrella's avatar
    Erkek

hiçbir siteden kapıda ödemeli (gönderttirirken içini açıp bakma şeysini aktifleştirtmeden) alışveriş yapmamak . yanlış ürün gelirse yapılacak hiçbişey yok . :( 

Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani, - öyle gibi de görünüyor - Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa taş maş da istemez hani...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek
    asiminnesli bunu yazdı

her hangi bir insanı ,seni ne kadar üzsede, seviyorsan bırakma çünkü bırakırsan çok daha fazla üzülüyorsun

asım bırak bu işleri yav :D 17 yaşındasın tecrübelerini paylaşıyon bizle :d

Kimseyi küçümsemeyin

Sınıfınızdaki çirkin kızları küçümsemeyin :D neyse bu kızlar bir yaştan sonra 2-3 yıl içinde acayip değişiyorlar ozaman meyveyi alırsınız benden söylemesi ( dğeişiyordan kasıt güzelleşiyorlar )

Anlatayım olayı :

Bir arkadaş vardı okuldayken birisi buna kız ayarlamış işte kızı gördük amq tam mala benziyor :D bu kızla çıkan arkadaş dediki bunu zorla ayarladılar bana napsam bilemedimki felan gibi muhabbet felan yaptı sonra ayrıldılar heralde hatırlamıyorumda 5-6 yıl geçti üzerinden kızı geçen gördüm acayip olmuş amq :D haha yani kaçırmayın perdenin arkasını görün önüne bakmayın :D

Bu arada hata yapmak iyidir arada yapın ama ders almasını bilirseniz size çok katkısı olur

Peroksit tarafından 02/Oca/13 18:38 tarihinde düzenlenmiştir

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    ticaret bir sanattir bnce.O yuzden limon sat ama kendi sanatini yapin derim...
    SaNaL_AjaN tarafından 02/Oca/13 18:33 tarihinde düzenlenmiştir

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

yaptım diye olsun, ama yapmadım diye pişman olmamalı hiç bir insan

alıntı :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

- aklına ne gelirse yap, erteleme.

- Triumph yazmış aynen: 1. herşey olmaya çalışmak(gitar öğrenmek, dil öğrenmek, kodlama öğrenmek vs..)

parantez içinde yazdıklarının üçüne de kasıyorum şu anda, hata yaptığımı biliyorum ama bırakılmıyor işte. üstelik bi' müzik aletine, bi programlama diline veya bir dile odaklansam eyv, bok var ondan ona atlıyorum.

- işini başkalarına bırakma, kendin yap.

- arkadaşların yalnız hissetmene neden oluyorsa onlarla artık arkadaş olma.

- düşünce farkı varsa sevgili olma, olacaksan da ottan boktan tartışma çıkartmayacak biri olsun (dini, siyasi, müzik tarzı, hayata bakış açısı)

- sosyal ağlar insanı asosyal yapar.

- her şeyi zamanıda değil, zamanından önce yap, son güne bırakmayı deneme bile. (hala bu hatayı yapıyorum, hata olduğunu bile bile)

- egoist insanlarla aynı ortamda bulunma bile. 

- bir tartışmada karşıdaki kişinin fikrinin değişeceğinden eminsen tartış, boşa çeneni yorma, atp harcama.

- bir şey biliyormuş gibi dolaşanlar, hatta öğretmenler dahi hiçbir şey bilmiyor. (kimse aslında bir şey bilmiyor)

- yalnızlık dünyadaki en samimi ruh halidir, sık sık yalnız takıl.

- yaratıcı olmak istiyorsan oturup düşünme, bir şeyler yaşarken yaratıcı olunur.

- düşünmek asla akla yeni bir fikir getirmez.

- umut, acının süresini uzatır.

- psikolojik olarak acı çekmek yaratıcılığı arttırır. (aşk acısı gibi)

- şiddet yaratıcılığı körükler, hızlı düşünmeyi sağlar, ani fikir patlamaları oluşturur. 

şeklinde upuzun yazabileceğim şeyler var. gerekli, gereksiz, aklımda duruyorlar işte.

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc3
    pc3's avatar
    Erkek
    ataturkcu1 bunu yazdı

Anne babaniz da olsa 'hayir' diyebilmeyi ogrenin.Hayatiniz sizin hayatiniz.Bir kez daha gelmiyorsunuz dunyaya.Hayattaki en onemli varlik kendinizsiniz.Cunku siz olmadan hicbir sey olmaz.

sonuna kadar katılıyorum ancak benim başıma gelen sıkıntılara rağmen halen hayır diyemiyorum.yapamayacağım iş yok diye görüyorum resmi yada gayriresmi evet dedimmi akansular durur ve sözümde durmak için herşeyi yaparım...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

hayatta her an ne yaşıyorsan bu sadece bir basamaktır.

sorunlar sadece "ders almak için vardır"

"her işte her zaman bir hayır gizlidir"

pes etme yılma asla üzülmeye izin verme.

Geçmiş sadece ders almak için vardır. Devamlı şimdide kal. Geçmişi sil at.

Teorik Olarak Bunlar Çıkardığım dersler.

Pratik olarak, ergenlikte yaptığım en büyük hata her şeyi silip atıp bir kızın peşinden koşmak oldu. Kadınlardan uzak durmalı.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qertenqelex
    qertenqelex's avatar
    Erkek

hayatta hiç bi zaman yanınızda kimse olmıcağınızı kulağınıza küpe edinin ve olabildiğince tırnağınız varsa kendi başınızı kaşımaya gayret edin

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc3
    pc3's avatar
    Erkek

Sene 2006 babamla yeni barıştım beşiktaştaki boş mağzayı bana verdi bende klasik mobilya işine başladım ALLAHIMA BİN ŞÜKÜR işlerim çok iyi gitti para harcamak içim kıbrıslara gider oldum 2007 yılında türkmenistan mgb lığın mobilya ve perdelerini ardından atbakanlığının mobilyalarını yaptım ortalama elimde nakit 200.000 tl kar vardı .bunun  60.000 bini harçur oldu para akıp gitmesin diye beşiktaşta bi esnaf arkadaşla bişeyler yapalım dedık.ve eminönündeki balık ekmek teknesinden yapmaya karar verdik yapıldı.ancak istanbula koyma şansım yokmuş ab uyum zımbırtısından dolayı izin alamadım.ortağım o....ç tarikatçıydı neyse. dedi bizde bi ağbimiz var bartında çevresi çok iyi ....  tanıştık biraz para kattı (kattığı parayı da başkasından aldı)  tekneyi bartın amasra limanına çektik (bu ara şirket kuruldu tekne şirket adına ortaklara hisse 33 olarak yazıldı) ilk 1 ay sezon sonu günlük 3,500 net karımız vardı. 1 Sene geçti kışın iş yok benim buara mağza hala faliyettte hafta sonları gidiyordum bartına yaz geldi çalışanlara izmir efe kıyafetleri falan diktirdik bizim ortak tabi parayı buldu kışın tur falan düzenlemiş tarikatçı dediğimiz adam içikinin dibine dibine tabi ...hafta sounu gittim hesaplara bi bakalım dedim adam demezmi sen kim oluyosunda bana hesap soruyosun.Arkadaşlar derlerya ölenmi haklı öldürenmi anladımki ölen herzaman haksızdır.Kan görünce tansiyonum düşen biriyim .. balık kesme bıçağını gırtlağına gırtlağına batırasım geldi...adam resmen çöktü tekneye ne satabiliyorum nede hisse devri yapabiliyorum..

Anladımki yahudi dışındaki insanlarla ortaklığın yapılmayacağını. bu arada adamın adı erhan günesen birgün biyerde tanışırsanız uzakdurun..kusura bakmayın başınızı ağrıttım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    UmutxTR bunu yazdı

Hiçkimseye ama hiçkimseye kefil olmayın.

Hiçkimseye yüklü miktarda borç vermeyin!

Veripte mi kötü olayım yoksa vermeyipte mi kötü olayım? Vermeyipte kötü olun.

bunun haricinde dost vereceginiz adam yakin biri olsun insanlara yok demeyi bilin.

Akraba ve yakın çevrenize borç verip borç istemeyin.Unutmayın ki hısım hısıma kor bi kısım.

طדṮ
Toplam Hit: 3986 Toplam Mesaj: 22