Hayvanlar İle İlgili Kafama Takılan 2 Soru?
-
1. doğada insandan başka kendi canına kıyan intihar eden başka canlı varmı?
2. hayvan diyoruz iç güdü diyoruz basit bir zeka yapısı var filan diyoruz ama genel olarak kedi köpek gibi hayvanlarda baktığımızda onlarda bizim gözlerimize bakıyorlar. yani göz göze gelme olayı. bizimde ordan gördüğümüzü anlamaları ilginç değilmi?
3.iyi değilim sanırım şu sıralar
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------
1. doğada insandan başka kendi canına kıyan intihar eden başka canlı varmı?
2. hayvan diyoruz iç güdü diyoruz basit bir zeka yapısı var filan diyoruz ama genel olarak kedi köpek gibi hayvanlarda baktığımızda onlarda bizim gözlerimize bakıyorlar. yani göz göze gelme olayı. bizimde ordan gördüğümüzü anlamaları ilginç değilmi?
3.iyi değilim sanırım şu sıralar
-----------------------------1 - akrebin etrafını ateşle çevirince kuyruğundaki o zehirli iğneyi kafasına saplıyor diye biliyorum :|
2- -
3- bencede :|
-
Hayvanların intihar edeceğini sanmam, çünkü;
İntiharın sebepleri bellidir; sıkıntı (bunalım, üzüntü), iflas etmek, kız arkadaşından ayrılmak vs vs. Yani psikolojik ve duygusal. Hayvanlarda da akıl yok, düşünemezler, bu nedenle de intihar olmaz sanırım :/
-
Yalnız kalınca strese girince intihar eden hayvan Deve Kuşu varmış.
Varmış diyorum çünkü düne kadar olduğunu ben de bilmiyordum.
Prince of Persia filminde deve kuşu yarışı yaptıran bir adam vardı o anlatıyordu...
-
1. Akrebin etrafını ateşle çevirdiğin zaman kurtulamayacağını anlar ve intihar eder diye bi geyik vardı tam emin değilim.
2.bu konu daha derin çözümü çok zor
3.havalardandır...
-
yunusların insanlar gibi sosyal hayvanlar olduğu bilinen birşey, intihar eden yunuslar var ve bunlar kendilerini bilerek kıyıya atıyorlar, hatta insanlar yunusu suya geri çekiyorlar o ise tekrar kendini kıyıya vuruyor bunların sosyal gruplarından dışlandığı falan söyleniyordu ne kadar doğrudur bilemiyeceğim
ikinci söylediğin gerçektende ilginç hiç böyle düşünmemiştim ama her nekadar bilinçsizde olsalar, ona seslendiğimiz onu gördüğümüz yer hep kafamız, kafamıza baktığındada ona dikili 2 göz görünce gözlerimize bakıyodur heralde
-
strese giren balıklarda kendini cama vurarak öldürüyor papağanlar yine stresten dolayı önce tüylerini yoluyor sonra ölüm orucu tutup ölüyor
-
1) war
2) normal
3)onu bilemem -
Balinalar başta olmak üzere çoğu memeli hayvanın intihar ettiği görülmüştür, hayvanların iç güdüsü sandığımızdan daha da gelişmiştir aslında.
-
deniz yıldızı yakalamştım bi keresinde.ölüceğini anlayıp kendi bacaklarını kesmeye başlamştı süreci hızlandırmak için.
-
1- kendi kendini bilinçlı öldüren yani intahar eden hayvan yok. tamamen stres yada başka sebeplerle werdikleri tepkiler sonucu kendilerine verdikleri zararlardan dolayı ölüyorlar yani sonunu bilmeden ölüyorlar buna intahar denmez.
2- ewet gözlerimize bakıyorlar bizimle iletişim kurabilirler anlaya bilirler anlata bilirler fakat bunları aşırı algılamamak lazım.
Akrep olayına gelirsekyanan ateşten dolayı etraktaki oksijen tükenir daha fazla oksijen almak için kuyruğunu kaldırır doğal bir reflex olarak sonunda kendi iğnesi kendine batar we zehirlenerek ölür.
Vet.Hek. PawloW