Haziran Ayında İlkel Yaşam Deneyimi
-
Haziran ayında ev arkadaşım ile birlikte 1-2 haftalık ilkel yaşam deneyimi yapmak istiyoruz. Otostop ile ege veya akdeniz tarafına gidip ormanlık denize yakın bir alanda kamp kurup 1 hafta denizden balık tutup, yılan avlayıp vs. yiyecek ihtiyacımızı öyle karşılayacaz. Daha önce böyle bir deneyimim olmadığı için yanımda acil durumlar için kartta bir miktar parada tutacağım. Hatta tatlı su kaynağı bulursak su ihtiyacımızıda o suyu kaynatıp içerek gidereceğiz. Şimdi sizden isteğim vahşi yaşam ya da yaban yaşam rehberi gibi bir yazılı kaynak, en basitinden neler yenilebilir, hangi bitkiler hangi hayvanlar nasıl yenir böyle bir rehber var mı ? Kişisel deneyimleriniz varsa onlarada ihtiyacım olacaktır anlatırsanız memnun olurum.
Discovery'de ki bu tarz belgeselleri silip süpürdüm yani o belgeseler dışındaki tavsiyelerinize ihtiyacım var.
-
-
http://serdarkilic.com.tr/galeri/video.html
bu adam çok iyi
-
Çok teşekkürler kesinlikle bakacağım.
-
Güzel fikirir, sağlam bir bıçak yeme içme rehberi içinde yanınzda bir kitap olsa iyi olacaktır.
-
Şu kamp için ufak tüplerden ve tencerelerden oluyor onlardan da alın. Çok acıkırsanız çimen bile yeniyor hacı. Haşlayıp limonudur tuzudur ekleyince süper olur. Yanınızda sapan da bulunsun kuş avlar yersiniz.
-
Güzel fikir, ne olur ne olmaz diye yanınızda tavuk götürün, besleyin baktınız çare yok keser yersiniz taze taze.
İnto the wild izleyip olaya biraz daha macera katın, o hisse bürünün hocam.
Güzel bir deneyim olur :)
-
Şu sürekli çişini içen adamı çok izlemişsin =)
Tamam avlandın yemek buldun su buldun sonraki 6 saat bomboş nasıl geçecek? sony psp götür bari
-
HolyOne bunu yazdı
Tamam avlandın yemek buldun su buldun sonraki 6 saat bomboş nasıl geçecek? sony psp götür bari
Hocam evde o saatler zaten sürekli olarak laptopla, tv ile geçiyor. Avlandıktan sonraki zamanda doğa yürüyüşü yapılabilir diye düşünüyorum ya da tamamen yatılır dinlenilir. 1 hafta sıkıcı olsun veya olmasın bu sürece katlanıldığında çok şey katacağını düşünüyorum.
Mukavim_ bunu yazdıİnto the wild izleyip olaya biraz daha macera katın, o hisse bürünün hocam.
evet hocam izlemiştim güzel filmdi.
siyahbereli bunu yazdıGüzel fikirir, sağlam bir bıçak yeme içme rehberi içinde yanınzda bir kitap olsa iyi olacaktır.
evet o tür bir kitap bulursam alacağım.Ayazz bunu yazdıŞu kamp için ufak tüplerden ve tencerelerden oluyor onlardan da alın. Çok acıkırsanız çimen bile yeniyor hacı. Haşlayıp limonudur tuzudur ekleyince süper olur. Yanınızda sapan da bulunsun kuş avlar yersiniz.
GusFring tarafından 13/Oca/14 15:08 tarihinde düzenlenmiştir
Tüp tarzı şeyler istemiyorum hocam, çakmak yerinede kibrit alacağım. Hatta ateş yakmayı fikse bağlarsam kibritide kullanmayabilirim. Daha önce deneyimim olmadığını için kibrit bulundurmak mantıklı. -
Serdar reisi izle mutlaka hocam.
-
HolyOne bunu yazdı
holy ve avrupa tatilinde ki herkes gezmeye gittigi halde odadan cikmayin 7x24 oyun oynadigi geldi aklima :)
-
ek olarak, saglam bir bicak, cakmak, birkac kab al yanina. cadir giyim kusam da al tabi
underzero tarafından 13/Oca/14 15:25 tarihinde düzenlenmiştir