Hdd Den Gelen Sesler Sonunda Çöken Xp
-
arkadaşlar bu 2 oldu evdeki pc den tık diye ses geliyor bilgisayar donuyor böyle devam ediyor açılırken dosya hataları veriyor en son çöküyor
tık sesi gelince çalışması duruyo tekrar devam ediyor dün yine böyle oldu xp göçtü kurtaramadım pardus kurayım dedim baktım kendine göre bölümleyecek diğer sürücüdeki bilgiler uçacak ondanda vaz geçtim söktüm götürecektim sonra geç oldu saat dedim takdım sorun kalmadı başladım formata
format bitti ekran direverını yülüyom yine tık cıv diye ses geldi kurulumda hata verdirdi şartel attı benim kasaya bi tekme çıkardım sonra aynen devam etti çalışmaya bunu neden yapıyor şuan çalışıyo ama haftaya çıkarmı bilmem
format atarken hdd tam biçimlendirdim hdd sorun olsa yapmazdimi?
-
kafa bozulmuş olablir. kafa bozulmadıysa da kartın üzerinde kafanın hareketini kontrol eden kısımda bi malzeme kesiyor olabilir
-
şöyle olabilir, bilgisayar hdd girişlerinde kısa devre yaptığı durumda yine öyle bi tık geliyor ondan sonra makine donuyor. şu kasadan çıkan power, reset tuşlarının anakarta bağlandığı küçük yerler var, bi oraya bak derim. Genelde oradan yapıyor böyle bişey.
-
win7 denemeni tavsiye ederim.
-
hacı hdd ölmüş bunun daha ötesi yok
-
yine yapmaya başladı daha sonra sıklaşıyo bu meret
hdd ölse xp kurulurmu?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
yine yapmaya başladı daha sonra sıklaşıyo bu meret
hdd ölse xp kurulurmu?
-----------------------------bozuk sektörleri atlayıp kurar sonraları sorunlar yeniden baş gösterir
evde hurdalık ta benzer bi hdd var xp kuruluyor fakt çalışmaya başlayınca sapıtıyor
-
ani voltaj yukselip alcalmasi hdd ye zarar verir dikkat et.
veya bilgisayar calisirken kasaya carpma sallama vs de zarar verir.
hdd oluyor can cekisiyor haberin olsun verilerini yedekle kaldir at derim.
ayni sorun bende de var.
-
underzero bunu yazdı:
ani voltaj yukselip alcalmasi hdd ye zarar verir dikkat et.
veya bilgisayar calisirken kasaya carpma sallama vs de zarar verir.
hdd oluyor can cekisiyor haberin olsun verilerini yedekle kaldir at derim.
ayni sorun bende de var.
-----------------------------yedekleme yaptım zaten :) de güç kaynağı var dengelemiyormudur? gündüz voltaj düşüyo baya bi burda
-
valla benim başım 2 defa geldi ikisindede powerdandı.. power dandikti ondan gidiodu disk.. eğer gündüz voltaj düşüyorsa güzel bi ups al onu kullan.. tunçmatikler güzeldir..
-
SpyBreaK bunu yazdı:
valla benim başım 2 defa geldi ikisindede powerdandı.. power dandikti ondan gidiodu disk.. eğer gündüz voltaj düşüyorsa güzel bi ups al onu kullan.. tunçmatikler güzeldir..
-----------------------------güç kaynağı varda powerda yetersiz gelebilir üstündeki power 300 w :))
bilgisayarda 1 tv 1 ekran 1 ses kartı 2 hdd 1 + fan cd rom usb çoklayıcı + bütün girdileri dolu birde yazıcı bağlı 300 w yetersizmi geliyodur?