HDD Depolama Ünitesi Nasıl Yapılır
-
Müridler elimde 60 TB sata 3 Hddler var 2 tb 1 tb Karışık bunlarla 1 tane kendime depolama ünitesi yapmak istiyorum ve bunuda networke bağlamak istiyorum switch'te 4 tane fiber portum var bu portlara bağlayıp networke vermek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
Not:Lütfen gereksiz yorum yapmayın rica ediyorum bu depo bana lazım mutlaka çözmem gerek
-
hoca yazılım olarak freenas kullanabilirsin.
ama o kadar hdd i hangi kasaya takarsın fikrim yok.
-
İntel'in modelini hatırlayamadığım disk slotu fazla ucuz yollu storage'ları vardı. Casper getiriyordu bir ara, snc de getirmişti. Onlardan alabilirsin. 2.el falan da mevcuttur. Modelini hatırlayabilirsem yazarım.
-
Balyoz99 bunu yazdı
İntel'in modelini hatırlayamadığım disk slotu fazla ucuz yollu storage'ları vardı. Casper getiriyordu bir ara, snc de getirmişti. Onlardan alabilirsin. 2.el falan da mevcuttur. Modelini hatırlayabilirsem yazarım.
eywallah hocam
SpyBreaK bunu yazdıhoca yazılım olarak freenas kullanabilirsin.
ama o kadar hdd i hangi kasaya takarsın fikrim yok.
sığdırmak kolay hocam
Mycity tarafından 03/Oca/15 01:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Halen çözüm arıyorum
-
http://www.asustor.com/product?p_id=13&lan=tr
böyle birşey işini görür gerçi 60 tb diyorsun yetmez sana daha büyük bişi bulmak lazım
-
Mycity bunu yazdı
Halen çözüm arıyorum
Areca ARC-1280ML 24 Port PCIe SATA Host RAID Controller Card
-
ıbm raıd kutularına bakabilirsin pahalı ama kalite
-
Tercihen RAID kartı yoksa RAID destekli bir anakart lazım. Depolama olduğu için RAID 1 konfigurasyonu olsa iyi olur (ZFS ile gerek yok). Yeterince kuvvetli güç kaynağı da şart tabi. Yazılım kısmı da FreeNAS ile çözülebilir. Dikkat etmeniz gereken nokta FreeNas'ın donanımınızı tanıması.
-
YeniHarman bunu yazdı
Tercihen RAID kartı yoksa RAID destekli bir anakart lazım. Depolama olduğu için RAID 1 konfigurasyonu olsa iyi olur (ZFS ile gerek yok). Yeterince kuvvetli güç kaynağı da şart tabi. Yazılım kısmı da FreeNAS ile çözülebilir. Dikkat etmeniz gereken nokta FreeNas'ın donanımınızı tanıması.
hiç FreeNas kurmadım :( bide arkadaşlar bunu normal kasa ile yapma şansımız varmı sata 3 8 portlu bi anakartım var mesala
Mycity tarafından 04/Oca/15 00:01 tarihinde düzenlenmiştir -
Mycity bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
hiç FreeNas kurmadım :( bide arkadaşlar bunu normal kasa ile yapma şansımız varmı sata 3 8 portlu bi anakartım var mesala
biraz endüstriyel bir çözüm lazım sana, normal kasa yapısıyla bunları halletmen çok zor.
böyle birşeyi ne için kullanacaksın?