folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder HDD Depolama Ünitesi Nasıl Yapılır

HDD Depolama Ünitesi Nasıl Yapılır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek
    Mycity bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Tercihen RAID kartı yoksa RAID destekli bir anakart lazım. Depolama olduğu için RAID 1 konfigurasyonu olsa iyi olur (ZFS ile gerek yok). Yeterince kuvvetli güç kaynağı da şart tabi. Yazılım kısmı da FreeNAS ile çözülebilir. Dikkat etmeniz gereken nokta FreeNas'ın donanımınızı tanıması.

hiç FreeNas kurmadım :( bide arkadaşlar bunu normal kasa ile yapma şansımız varmı sata 3 8 portlu bi anakartım var mesala

60 tb ciddi bir rakam.

Freenas i iyice arastir kur ;).

Home mantığı ile hdd leri kasaya takayim kullanayim diye dusunme :)

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Jilet_Boris bunu yazdı
    Mycity bunu yazdı
    YeniHarman bunu yazdı

Tercihen RAID kartı yoksa RAID destekli bir anakart lazım. Depolama olduğu için RAID 1 konfigurasyonu olsa iyi olur (ZFS ile gerek yok). Yeterince kuvvetli güç kaynağı da şart tabi. Yazılım kısmı da FreeNAS ile çözülebilir. Dikkat etmeniz gereken nokta FreeNas'ın donanımınızı tanıması.

hiç FreeNas kurmadım :( bide arkadaşlar bunu normal kasa ile yapma şansımız varmı sata 3 8 portlu bi anakartım var mesala

biraz endüstriyel bir çözüm lazım sana, normal kasa yapısıyla bunları halletmen çok zor.

böyle birşeyi ne için kullanacaksın?

depolama için hocam üste de yazdım film v.s depolayacam 

Dipnot Networkte sadece local ağda çalışcak

Mycity tarafından 04/Oca/15 00:43 tarihinde düzenlenmiştir

Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

http://www.amazon.com/Synology-DiskStation-Diskless-Attached-DS2413/dp/B009EMFXGQ

Abü fiyatı 1600 $ ve disksiz, sana lazım olan bu tip birşey sanayide yaptırabilirim dersen bilmem tabi :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

Sen depolama istiyorsun. Diskleri bağlayacağın bilgisayara Ücretsiz ve çok hafif ftp server yazılımı kur gitsin. Aslında biraz uğraşsan yazılımda kurman gerekmez, windows un paylaşım ayarlarıda işını görür.

Windows demişken bir kasada server sürümleri haric windows a 26 dan fazla diski klasik disk olarak bağlayamassın. Dizin olarak bağlaman gerekir.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı

Sen depolama istiyorsun. Diskleri bağlayacağın bilgisayara Ücretsiz ve çok hafif ftp server yazılımı kur gitsin. Aslında biraz uğraşsan yazılımda kurman gerekmez, windows un paylaşım ayarlarıda işını görür.

Windows demişken bir kasada server sürümleri haric windows a 26 dan fazla diski klasik disk olarak bağlayamassın. Dizin olarak bağlaman gerekir.

onu biliyorum hocam benim aslın ihtiyacım olan şey bir bilgisayar kasasına sata3 portlarını nasıl çoğaltırım sataportları olduktan sonrası kolay

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

koca tbt de şu işi çözemedikmi yaw :( hadi müridler elimdeki malzemeleri yazıyorum

1 adet gerçek 600 wt power

1 adet atx kasa

1 adet 6 sata3 portlu anakart

1 adet i3 işlemci

Toplamda 60 TB 1 ve 2 tb olamak üzere karışık hdd

Bunlar ile local bir arşiv oluşturmam gerekiyor 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

her biri iki tb olsa en az 30 adet hdd'den bahsediyorsun 3 5 10 desen anlarım yani. fantazi yapıyorsun.

http://www.ebay.com/itm/1-To-5-SATA-2-0-Port-Multiplier-Card-3Gbps-SATAII-Riser-card-/281143606093

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ben de yüksek disk alanı kullanıyorum

Termaltech armor 6000+ kasa o iş için en iyi kasa.

10 diski rahatlıkla sokarsın fazlasını da sokarsın istersen

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

http://www.techno-labs.com/zyxel-nas540-ozellikleri/

böyle bir nas iş görmez mi hocam

Toplam Hit: 2616 Toplam Mesaj: 20