HDD Depolama Ünitesi Nasıl Yapılır
-
Mycity bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
Tercihen RAID kartı yoksa RAID destekli bir anakart lazım. Depolama olduğu için RAID 1 konfigurasyonu olsa iyi olur (ZFS ile gerek yok). Yeterince kuvvetli güç kaynağı da şart tabi. Yazılım kısmı da FreeNAS ile çözülebilir. Dikkat etmeniz gereken nokta FreeNas'ın donanımınızı tanıması.
hiç FreeNas kurmadım :( bide arkadaşlar bunu normal kasa ile yapma şansımız varmı sata 3 8 portlu bi anakartım var mesala
60 tb ciddi bir rakam.
Freenas i iyice arastir kur ;).
Home mantığı ile hdd leri kasaya takayim kullanayim diye dusunme :)
-
Jilet_Boris bunu yazdıMycity bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
Tercihen RAID kartı yoksa RAID destekli bir anakart lazım. Depolama olduğu için RAID 1 konfigurasyonu olsa iyi olur (ZFS ile gerek yok). Yeterince kuvvetli güç kaynağı da şart tabi. Yazılım kısmı da FreeNAS ile çözülebilir. Dikkat etmeniz gereken nokta FreeNas'ın donanımınızı tanıması.
hiç FreeNas kurmadım :( bide arkadaşlar bunu normal kasa ile yapma şansımız varmı sata 3 8 portlu bi anakartım var mesala
biraz endüstriyel bir çözüm lazım sana, normal kasa yapısıyla bunları halletmen çok zor.
böyle birşeyi ne için kullanacaksın?
depolama için hocam üste de yazdım film v.s depolayacam
Dipnot Networkte sadece local ağda çalışcak
Mycity tarafından 04/Oca/15 00:43 tarihinde düzenlenmiştir -
http://www.amazon.com/Synology-DiskStation-Diskless-Attached-DS2413/dp/B009EMFXGQ
Abü fiyatı 1600 $ ve disksiz, sana lazım olan bu tip birşey sanayide yaptırabilirim dersen bilmem tabi :)
-
Sen depolama istiyorsun. Diskleri bağlayacağın bilgisayara Ücretsiz ve çok hafif ftp server yazılımı kur gitsin. Aslında biraz uğraşsan yazılımda kurman gerekmez, windows un paylaşım ayarlarıda işını görür.
Windows demişken bir kasada server sürümleri haric windows a 26 dan fazla diski klasik disk olarak bağlayamassın. Dizin olarak bağlaman gerekir.
-
Olgunisik bunu yazdı
Sen depolama istiyorsun. Diskleri bağlayacağın bilgisayara Ücretsiz ve çok hafif ftp server yazılımı kur gitsin. Aslında biraz uğraşsan yazılımda kurman gerekmez, windows un paylaşım ayarlarıda işını görür.
Windows demişken bir kasada server sürümleri haric windows a 26 dan fazla diski klasik disk olarak bağlayamassın. Dizin olarak bağlaman gerekir.
onu biliyorum hocam benim aslın ihtiyacım olan şey bir bilgisayar kasasına sata3 portlarını nasıl çoğaltırım sataportları olduktan sonrası kolay
-
koca tbt de şu işi çözemedikmi yaw :( hadi müridler elimdeki malzemeleri yazıyorum
1 adet gerçek 600 wt power
1 adet atx kasa
1 adet 6 sata3 portlu anakart
1 adet i3 işlemci
Toplamda 60 TB 1 ve 2 tb olamak üzere karışık hdd
Bunlar ile local bir arşiv oluşturmam gerekiyor
-
her biri iki tb olsa en az 30 adet hdd'den bahsediyorsun 3 5 10 desen anlarım yani. fantazi yapıyorsun.
http://www.ebay.com/itm/1-To-5-SATA-2-0-Port-Multiplier-Card-3Gbps-SATAII-Riser-card-/281143606093 -
Ben de yüksek disk alanı kullanıyorum
Termaltech armor 6000+ kasa o iş için en iyi kasa.
10 diski rahatlıkla sokarsın fazlasını da sokarsın istersen
-
http://www.techno-labs.com/zyxel-nas540-ozellikleri/
böyle bir nas iş görmez mi hocam