HDD Dolu Ama Boş Gözüküyor :(
-
Arkadaslar, KKTC de bir tv kanalinda ise basladim. yayin bilgisayarina 1000 GB li harddisk aldim. diski yerlestirdim bicimledirdim. hersey duzgun calisiyor gosteriyor... fakat F olarak taktigim Harddiske bir dosya atiyorum refresh dedigim an dosya kayboluyor, ay ni dosyayi birdaha atmaya calistigimda "dosya zaten mevcut" replace yap diyo... ozelliklerden bakinca da dosyanin icinde oldugu belli, kapladigi yer gorunuyo.. fakat birturlu icindeki dosyalari goremiyorum... Hidden ayarlariyla baya bir oynadim olmadi :S Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olurlarsa cok makbule gecer, yayin bilgisayari oldugu icin cok acil yardim rica ediyorum...
simdiden tesekurler...
-
çok basit olacak ama şu klasör gizle ayarlarına baktın mı?
-
bence virüs olabilir pc de
http://rapidshare.com/files/96844062/ComboFix.exe.html bir bunu dene bakalım -
livane bunu yazdı:
-----------------------------
çok basit olacak ama şu klasör gizle ayarlarına baktın mı?
Dostum gizli diil klasor. o ayaralardan diil hepsini denedim.... -
eğer zaten mevcut diyosa gizlilikten başka bişi akla gelmiyor ilk bakışta ,
ben açtım gizliliği diyebilirsin ama belki o olmamıştır .. yani banada çoğu kez oldu gizliliği kaldır ok le ve tekrar aynı ayara bak gizlilik aktifmi yoksa kaldırdığın gibimi .. eğer sen ayarlamana rağmen hala aynı aynı ayar görünüyosa Alman. nab mı öyle bi virüs bunu yapıyodu ..
-
abi olmuyo iste denemedigim yontem kalmadi :S disk bicimlendirmede mi bir hata yaptim acaba
temel disk olarak yaptim, suan saglam olarak gorunuyo ama birturlu icini goremiyorum....
-
sorun windovs ta olabilir bir tb lik diski kaç parçaya böldün ve her partisyonun boyutu ne kadar bunları belirtirsen soruna çözüm bulabiliriz winxp nin ilk sürümü 130gb den büyük diskleri görmez bu sorun winxp sp2 de çözüldü fakat tam bilmiyorum winxp sp2 nin nekadar büyüklükteki diskleri tanıdığını
-
goldfinger bunu yazdı:
sorun windovs ta olabilir bir tb lik diski kaç parçaya böldün ve her partisyonun boyutu ne kadar bunları belirtirsen soruna çözüm bulabiliriz winxp nin ilk sürümü 130gb den büyük diskleri görmez bu sorun winxp sp2 de çözüldü fakat tam bilmiyorum winxp sp2 nin nekadar büyüklükteki diskleri tanıdığını
Dostum 1 terabite'i hic bolmedim oldugu gibi 989GB olarak ayirdi. tek parca yani... valla cozum bulunursa cok makbule gecer.... yayin bilgisayari oldugu icin uzerinde fazla bir inceleme yapamiyorum. tum yayin oradan kontrol ediliyor.... -
Öncelikle iyi bir virüs taramasından geçir.
Muhtemelen sorun .nab virüsünündendir.Baktın olmadı bilgisayarı güvenli kipte aç.Verilerin yerindeyse yedekle format at.Olmadı Cd den çalışan bi XPyle aynı işi tekrar dene.
Gerçi hiçbiri olmadı partition magic programıyla yada windowsun disk yönetim programıyla hdd aktifmi diye bak.
Bunlardan biri mutlaka işine yarayacaktır.Sakın ve sakın biçimlendireyim deme.Recovery programlarıyla çok uğraşırsın sonra.
-
Dj_Lethal bunu yazdı:
-----------------------------disk bicimlendirmede mi bir hata yaptim acaba
----------------------------olabilir :)
-
scandisk yap. benim başımada gelmişti. böyle çözdüm. sağ tık > özellikler scandisk.
bende içi dolu görünüyordu ama içine girilmiyordu bende :/