folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder HDMI Kablo İle Ses Ve Görüntü Aktarımı

HDMI Kablo İle Ses Ve Görüntü Aktarımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bilgisayar ile LCD-TV yi bağladım. Görüntü gayet normal bir şekilde gidiyor fakat ses yok.

Bağladığım bilgisayarın ekran kartı: ATI X1600

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Sorum şu:

Ses olayını nasıl halledebiliri? Birsürü yere baktım bir şeyler diyorlar da anlaşılmıyor :D Yardımlarınızı bekliyorum..

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

bir kaç sorum olucak.

1. televizyonuna bağlı herhangi bir ev sinema sistemi mevcutmu?

2. izlemeye çalıtığım HD görüntüyü bir blue ray denmi yoksa internetten indirdiğin bir videodan mı aktarmaya çalışıyorsun?

yanıtlara göre bir göz gezdirelim yapılıcaklara

ev sinema sistemi bağlı ise ev sinema sistemini devre dışı bırak ve kendini hdmi girişine teslim et.

ev sinema sistemi bağlı değil ise olay şundan kaynaklanıyor olabilir.

bazı dizüstü ya da pc ler ile bazı marka tv ler eşleşemeyebiliyor örn. bir Sony vaio diz üstünü samsung marka bir lcd tvye bağlarsanız görüntü alamayabilirsiniz ancak aynı diz üstünü bir sony lcd tv ye bağlarsanız görüntü ve ses alabilirsiniz bunun için enteresan yazılımlar mevcut.

Hepsini bir kenara bırakalım HDMI hem ses hem görüntü transferi içindir ancak bilgisayarının HMDI ları tv gibi düzenlenmiş ise yani sadece giriş ise out değil ise sorun bu yüzden de kaynaklanıyor olabilir ama bir dizüstünün out suz hdmi girişi oalcağını sanmıyorum..

Keep Going !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek
    yazını bir kez daha okudumda sanırım durum şundan ileri geliyor ekran kartı üzerinden sadece görüntü aktarımı yapabilirsin ses aktarımı sağlayamazsın sanırım...

Keep Going !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Her şeyi devre dışı bıraktım yine ses gelmiyor. Bu arada dizüstü değil masaüstü bilgisayarı bağladım..

HD filmi ise internetten indirdim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

masa üstü bilgisayarların ekran kartından sanırım sadece HD görüntü aktarabilirsin bildiğim kadarıyla ses aktaramaman sanırım normal.

Benim bildiğim bu ama dediğim gibi emin değilim.

edit: evde bir sinema sistemi var ise onu masa üstüne bağla seside ordan al diycem bilmem uygunmu senin için?... HD görüntülerle birlikte 7+1 ses sistemine geçildi bir televizyondan bunu alabilmen pek mümkün değil gerçi HD ev sinema sistemleride daha yeni yeni çıktı o yüzden HD görüntüyü elde etsende sese halen açız demek yanlış olmaz :)

Keep Going !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek
    Ev sinema sistemi var. Fakat bilgisayarla bağlamak için kablo yok :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Hacı şu linke bir bak istersen.

Benim ekran kartı destekliyor olması lazım.

http://www.bilgipasaji.com/forum/ekran-karti-252/40249-sapphire-radeon-x1600-pro-hdmi-dunyanin-ilk-alinabilir-hdmi-cikisli-ekran-karti.html

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

tamam görüntüyü destekliyor bana verdiğin linktede aynen o yazıyor ama ses konusunda bak ne diyor :)

HDMI 1.1 destekli olan Radeon X1600 Pro HDMI, HDCP'yi destekliyor ve S/PDIF dijital ses girişi sayesinde eğer dijital ses çıkışına sahip bir ses kartınız varsa, HDMI kablosu üzerinden ses sinyallerini de TV'ye aktarabiliyor. HDMI 1.1, 7.1 kanal ses destekliyor ve şu an piyasada satılan bütün HDTV'lerde HDMI 1.1 standartı kullanılmakta.

Keep Going !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek
    Hmmm. Tamam, eyvallah kardeş. Çok yardımcı oldun :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eselcuker
    eselcuker's avatar
    Erkek
    HDMI  üzerinden ses aktarımı yapılıyor arkadaşın yazdığı gibi ama ekran kartının bunu desteklemesi lazım ve sanırsam kasa içerisine de bir kaç bağlantı yapılması gerekiyor daha önce hiç denemedim.nasıl olduğu konusunda hç bir fikrim yok :) sadece yapılabildiğini biliyorum.

AMD Rulezzz =)
Toplam Hit: 9233 Toplam Mesaj: 16