folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder HDMI Kablo İle Ses Ve Görüntü Aktarımı

HDMI Kablo İle Ses Ve Görüntü Aktarımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek
    Peki başka bir şekilde nasıl ses alabilirim ? Ev sinema sistemiyle nasıl bağlayabilrim ?

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Erkek
    mamii bunu yazdı:
    -----------------------------
    Peki başka bir şekilde nasıl ses alabilirim ? Ev sinema sistemiyle nasıl bağlayabilrim ?
    -----------------------------
    Arkadaşım pc nin ses çıkışına bağlamayı denedinmi.. ? Birde HDMI ses konusunda pc den ses çıkışı olarak HDMI seçmen gerekebilir.. Benim Laptop ta bu şekilde ses kartı üzerinden yapıyor ayarı bende ve HDMI diye bir seçenek var sende bir bak istersen..

Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GebesH
    GebesH's avatar
    Erkek

diz üstlerinde bulunan HDMI aynı zamanda çıkış olduğu için hem ses hemde görüntü aktarabiliyor ancak masa üstü harici ekran kartında durum biraz daha farklı işte. bu yüzden aktaramıyor.

Ev sinema sisteminin bağlantısı nasıl optik falanmı?

optik bağlantı ise onu pc nin ses kartı çıkışına uygun bir çeviri alıp kullanabilirsin 

yok farklı bir sistem ise ki ev sinema sistemleri genelde optik çıkış ile bağlanır tv lere ona göre bir pc ye uyumlu bir çevirici ile bağlantı kurabilirsin.

Bu kadar işkenceden sonra direk pc den izle :D 

Keep Going !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Bilgisayarın ses çıkışını tv nin ses sistemine bağla

Ekran kartından görüntüyü

Ses kartından sesi 

ev sinema sistemine bağlaman lazım

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    InfZer
    InfZer's avatar
    Erkek

bi kere hdmi cikisi varsa, bilgisayarın icinde ses ve goruntu sistemleri de buna gore ayarlidir ek olarak.

denetim masasindan ses bolumune girdiginde, oradan kullanılan sesi o HDMI in kullandıgı sese ayarlaman lazim. yani ses bilgisayarın kullandıgı sistemden degil, hdmi sisteminden gelmeli.  nası goruntuyu sag tiklayip ozellikler ordan goruntu den seciyosan, bunu da denetim masasindan sesten ayarlaman lazim.

Hürmetler.
Toplam Hit: 9234 Toplam Mesaj: 16