HDMI Kablo İle Ses Ve Görüntü Aktarımı
-
Peki başka bir şekilde nasıl ses alabilirim ? Ev sinema sistemiyle nasıl bağlayabilrim ?
-
mamii bunu yazdı:
-----------------------------
Peki başka bir şekilde nasıl ses alabilirim ? Ev sinema sistemiyle nasıl bağlayabilrim ?
-----------------------------
Arkadaşım pc nin ses çıkışına bağlamayı denedinmi.. ? Birde HDMI ses konusunda pc den ses çıkışı olarak HDMI seçmen gerekebilir.. Benim Laptop ta bu şekilde ses kartı üzerinden yapıyor ayarı bende ve HDMI diye bir seçenek var sende bir bak istersen..
-
diz üstlerinde bulunan HDMI aynı zamanda çıkış olduğu için hem ses hemde görüntü aktarabiliyor ancak masa üstü harici ekran kartında durum biraz daha farklı işte. bu yüzden aktaramıyor.
Ev sinema sisteminin bağlantısı nasıl optik falanmı?
optik bağlantı ise onu pc nin ses kartı çıkışına uygun bir çeviri alıp kullanabilirsin
yok farklı bir sistem ise ki ev sinema sistemleri genelde optik çıkış ile bağlanır tv lere ona göre bir pc ye uyumlu bir çevirici ile bağlantı kurabilirsin.
Bu kadar işkenceden sonra direk pc den izle :D
-
Bilgisayarın ses çıkışını tv nin ses sistemine bağla
Ekran kartından görüntüyü
Ses kartından sesi
ev sinema sistemine bağlaman lazım
-
bi kere hdmi cikisi varsa, bilgisayarın icinde ses ve goruntu sistemleri de buna gore ayarlidir ek olarak.
denetim masasindan ses bolumune girdiginde, oradan kullanılan sesi o HDMI in kullandıgı sese ayarlaman lazim. yani ses bilgisayarın kullandıgı sistemden degil, hdmi sisteminden gelmeli. nası goruntuyu sag tiklayip ozellikler ordan goruntu den seciyosan, bunu da denetim masasindan sesten ayarlaman lazim.