Helal Olsun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

zaten bunları özeleştiri olarak algılamazsak bir yere varamayız . herkesin iyi yönünü örnek almak lazım değilmi? özeleştiri yaparkende biz herkesten kötüyüz gibi mana algılanmamalı.  onlarda mutlaka bizlerin iyi yönünü örnek alıyordur.

Temel adalettir .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

st_anger_turk bunu yazdı:
    -----------------------------

ozsar07

isminden seninde benim gibi antalya kokenli oldugun varsayiminla hafif bi dille yazicam :)

Memlekete uzaktayken dedigin daha 2 sene olmadi, yani universite yillarimin sonuna kadar ordaydim, turkiyenin bircok sehrini gordum, ama hollandalilarin otobusu kacirmamak icin nasil kostugunu, birbirlerini nasil ezdigini gorseniz oha demeden gecmezsiniz bu bir, hic bir hollanda sehrinde toplu tasimada yasliya hastaya hamileye yer verilmez, bilakis boyle biseyin tartisma konusu bile olmaz bu iki, memleketin tapusunu almadim, yasadigim yerin egitim sisteminden rahatsiz oldugum icin kisa bir sureligine yer degistirdim, bunuda bangir bangir bagira bagira anlatmam turkiye soyle boyle diye, kesinlikle milliyetci degilim, bilakis halklarin kardesliginden yanayim, dedigin gibi elestiri lazim, ama elestiri var camuru var, mikrobu var, umarim sadece balkondan atilan buzdolabini alttan tutmaya calisan insanlarin sadece bizim ulkemizde oldugunu sanmiyorsunuz degilmi :) kendi bkunu ogluna krem diye surenden tutunda komsusunun kedisini yemek icin calan insanlarin oldugu, cok farkli kulturlerin bir arada yasadigi bir yerdeyim, ve parmakla gosterilicek kadar milletlerin disinda eger bir arkadasina bi yerde bi kahve, cola, bira v.s gibi bisey ismarlarsan erkekse senin gay, bayansa ona asilicagini dusunur, veya ismarlamani kabul etmez. beraber odeyelim dersen 5cent ini bile geri ister (ortalama 10 kurus yani) kardes bunlarin sirti saglam, tezgahlar agzina kadar doluda siraya girmisler, sen bide oraya bi kamyon mal dok, sayisi onbinlere ulasan insanlarin, o zaman gor izdahami, bunun kulturle, egitimle v.s alakasi pek yok, bu gudusel bisey, insan beslenmek ister, onunu gormese pek siraya girecegini sanmiyorum, kaldi ki 2. dunya savasi sirasinda dunyanin bir ucundan hic alakasi olmayan yere gelip pay almaya calismis bir ulke,

uzulmedimmi, cok uzuldum hala aklimdan gitmez ama ne diye laf ikide bir turkler soyle bizimkiler hirsiz, ugursuza kayiyo anlamis degilim,

hemşerim mantığı ile dilini hafiflettiğin için saolasın evlat; Hemşerin olmasak çok pis laf sokacaksın demek ki,

Bir tüyo vereyim aramızda kalsın '' Antalyalı değilim ama ekmeğini yiyiyorum, suyunu içiyorum doğdugun yer değil doyduğun yer memleket diyelim de laf yemeyelim :)

Hollanda Haarlem, Alkmaar, Lahey, Rotterdam gibi şehirlerinde '' Ik was er voor sommige werkzaamheden ''

Cüsseleri itibari ile zaten haldur huldur olan bu milletten verdiğin örnekler konusunda; Sabah İstanbul da veya Antalya da iş saatinde toplu taşıma araçlarında farklı bir durum görmedim. Saygı ve nezaket gereği yer verme konusunda ben yaşımı az çok söylememe rağmen bırak yer vermeyi burada bile laf sokacağım diye saygısızlık ve nezaketsizlik yapanları gördükçe gözlerim yaşarıyor inanırmısın ?

Okuduklarını tekrar salim kafayla gözden geçirirsen kimsenin çamur yada mikropluk yapmadığını bilakis çamuru ve mikrobu temizlemeye çalıştığını görürsün...

Her milletin içinde iyi de vardır  kötü de; ben herkes böyle yada şöyle demiyorum sadece kötü olanların maalesef çoğaldığını örf, adet, gelenek ve göreneklerimize iyiden iyiye ters düşerek batılı kültürü alalım derken işin bokunu çıkardığımızı söylüyorum.

Bizim kuşağın karşısında ki kişlere izzeti,ikramı, ağırlaması şimdilerde maalesef yeni gençlerde gördüğüm kadarı ile kalmadı; örnek mi

-- Bi sigara versene usta...

-- Hadi len Tekel bayisi miyim ben laaa, iyice otlakçı oldun haaa...

Bizler bir lokantaya gittiğimizde masadan çaktırmadan tuvalete gidiyorum diye kalkıp hesabı ödeyen, hesabı ödemeye ısrar eden adama '' senin paran buralarda geçmez '' diye takılan adamlarız.

Ama yan masadan şunlarıda duyuyoruz

-- Garson, hesappppp

-- ayrı ayrı olacakdı hesap be gülüm hadi düzel gel hesabı bak bu arada su yazmışsın burada su içilmedi aha masada duruyor...

Bunların eğitim ile kültür ile olduğunu düşünüyorum ben; eğitim derken okullarda verilen eğitim değil mesele;

mesele Basın ile halkımıza verilen kültürel yozlaşma; gemisini yürüten kaptan yaklaşımı...

İnsanımız artık ekmek kavgasının peşinde tüm zamanını ekmek kazanmak için harcarken ( Tüketim toplumu pompalaması sonucu ) evinde bulunan bireylere zamanını ve ruhunu verememekte.

Mesela benim çocukluğumda hanemizde büyükanne, büyükbaba, baba, hanım, çocuklar ve torunlar bir aradaydı bu çekirdek aile sayılırdı şimdi Anne, baba varsa bir veya iki çocuk. Genellikle anne de baba da çalışır masraflara yetişmek için eeeee çocuklar orada burada kişilikleri gelişir sonuç senin de benim de kızdığım toplum ortaya çıkar.

Son olarak sırtları sağlam dediğimiz adamların arasında da epey vaktim geçti. Onların da gençliğinin içler acısı akla gelmeyecek sapıklıkları vardır, hayat çok pahalıdır ve onlarda da geçim derdi vardır. Bizim burada kilolarca aldığımız yiyecekleri, sebze ve meyveleri tane ile alırlar, bu yüzden de kıymet bilirler. Ama en taktir ettiğim özellikleri gururları ve insana olan saygıları...

Bir kamyon mal dök konusuna gelirsek kısaca organize olabilmek diyorum ve konuyu kapatıyorum...

Saygılar genç kardeşim.

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

ozsa07

işte o yazdıklarının sebebi

1. para

2. eğitim

halkta para yok

para yok ama yanında eğitim de yok

evet facebook adminiyim, 300 tl den aşşa profil kapattırmak için mesaj atmayın lütfen.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lordvader89
    lordvader89's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

99 depreminde enkaz altındaki bilekleri kesilerek bilezikleri çalınan kadını gören Babam hala daha bela okur.Japonlara helal olsun.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

Facebook bunu yazdı:

DJ_Alper bunu yazdı:

Türkiyede öyle birşey olsaydı ne olurdu

Kızılay çadır gönderirdi yemek verirdi Dask sigortası yaptıranlara hasar kontrolü ödeme yapılırdı (yaptırmayanlar evsiz kalırdı)

Eğer yemek yardımı yapmasaydı devlet yağmalama kaçınılmaz

99 depreminde neresi yağmalandı haberim yok

bende hatırlamıyorum açıkcası da

istanbul selinde geçen sene gördük porselen fabrikalarından taşan porselenleri

silah fabrikalarından akan havalı tüfekleri vs leri millet nasıl aldı etti

hocam birde şöyle düşün zaten o porseleni almasaydı kırılıp gidecekti hiç değilse bir işe yaradı :)

zaten fabrika zararlarını sigorta şirketleri ödedi

japonyada çingen yokki a.q :)

hocam iyi hatırlıyorum o sel olayında sanırım kameraman çekiyor böyle adamı cüzdan müzdan almaya çalışırken o eşyalardan. kameraman soruyor işte napıyonuz vs. bunlar oruç tutmadığı içinmi ney öyle bi laf etti çok iyi hatırlıyorum böyle bişey oldu gibi laf ettiydi. o lafı ediyor bide utanmadan tanımadığın adamın cüzdanını alıyorsun çöpe gitmesin diye olacak iş mi

Toplam Hit: 7721 Toplam Mesaj: 46