Her Gün 100 TL Daha Fazla Kazansaydınız Ne Yapardınız.
-
Çoğumuz asgari ücretli veya asgari ücretin bir barem üstü. Fakat geliriniz 5K da olsa o para yetmez 10K da olsa yetmez , çünkü giderler her zaman ( çok pinti değilseniz ) gelirden fazladır. Maaşınıza gelen zamdan fazla doğalgaz faturası gelir mesela.
Bugun sormak istediğim her gün 100 TL fazladan nakit olarak bir para geçse elinize , ama bu parayı biriktirme veya toplu alma şansınız yok , o gün bitirmek zorundasınız yani günlük bütçeniz
yeme içme eğlence bütçeniz 20 TL ise 120 TL olacakmış gibi düşünün ekstra bir para gelecek her gün.
Ne yapardınız neyi değiştirirdiniz hayatınızda.
Tekrar söylüyorum bankaya atma , altın alma , biriktirme , hisse alma şansınız yok o parayı harcamak zorundasınız sadece anı olarak biriktirebilirsiniz ancak bugünün şartları ile her gün gelen ek 100 TL den bahsediyorum.
Kendim için örnek vereyim ben ne yapardım diye?.
Muhtemelen varsa IMAX filme yoksa normal filme giderim.
Kalan paranın bir kısmı ile daha sağlıklı beslenirim ( Malum avm de her ucuz yemek fastfood sıkıntı yaratıyor bize ben avm mağzasında çalışıyorum )
3. olarakta kafamda şunun rahatlığı olur , bugünün benzin parası var arabamla da bir tarafa gidebilirim.(normal rotamı uzatabilirim bu aralar benzin parası çok zorluyor o sebeple )
4. olarak benzin almıyorsam her gün bir kitap alırım geniş bir kütüphane planım var.
PanxeR tarafından 14/Oca/19 11:34 tarihinde düzenlenmiştir -
1. Tbt buluşmalarına giderdim.
2. Gidiş dönüş uçak bileti alırdım ucuza, ekstra 100'TL hariç, cebimde ki kendi paramla da,
Her gün farklı bir şehre yemeğini yemeye gider, fotoğraflar çekilir geri dönerdim.
3. Sabah evden çıktığımda bilirim ki o gün bitmesi gereken 100TL ve artı bir mebla daha var.
Oyun salonlarına giderdim, bowling oynar, atari oyunlarını oynardım. Çıkışte burgerking yer dönerdim geri.
4. Yüksek tepeli ve şehri görebileceğim bir mekanda, kulaklığımı takar müzik dinler, sütlü kahve ve sigar eşliğinde
Şehri izlerdim.5. Kız arkadaşım ile her gün eğlenceli bir aktivite yapar, gezerdim ama ne eksik ? Kız arkadaş.
6. İnsan bugün bitirmesi gereken ve fiziksel olarak birikim yapamayacağı obje alamayacağı bir paraya sahip ise,
Yapacakları şeyler, gezmek yemek ve arkadaşlarıyla sosyal ortam yaratmaktan geçer sanırım.
Vizyonsuzlaştım bu ara benden bu kadar. -
Kolay . kırdır bir lokantada anlaş. ver 100 al 75 tl koy cebe
ertesi gün meyhane
ertesi gün çay bahçesi.
-
Her gün 9.5 adet daha tuborg gold içerim
-
Her gün bir öğrenci ye burs olarak verirdim. Ya da random insanlara yemek ısmarlardim
-
yolbulucu bunu yazdı
Her gün bir öğrenci ye burs olarak verirdim. Ya da random insanlara yemek ısmarlardim
zengin mürid detected.
-
hiç acımadan yerdim ve yedirirdim. sevabada girmiş olurum (: nasıl olsa hergün 100 tl yarını düşünmeye gerek yok.
-
Soyledigin sekilde ufak bir gelirim var gunluk dustu cikti hesabi yapmadan duzenli olarak doviz aliyorum totalde hep ciktigi icin surekli az bucuk buyuyen bir birikim haline geldi.
Oyle olmaz her gun harcamaya mecbursun diyorsan aklima ekstra bir sey gelmiyor harcayamam herhalde yapmak istedigim her seyi zaten yapiyorum
Verdiginiz ornekleri tekrar dusundum sinemaya ilgim yok her gun git desen bana zevkten ziyade buyuk bir eziyet olur. Yemegimi zaten kendim yapiyorum kendi yaptigimi seviyorum suraya gidip yemek yiyelim diyen bir insan degilim. Kitabi elektronik aliyorum bittikce yeniliyorum stok yapmanin bana bir faydasi yok ayirabilecegim vakit sinirli zaten. Alkol alsam napicam her gun yarim litre viski mi icicem ona da vaktim enerjim yok. 100 lirayla suraya gideyim desem gitmek istedigim yerler 100 liralik degil yine biriktirmek lazim o da yasakmis. Ben harcayamadim harcarim diyen varsa vereyim (':
izzmarit tarafından 14/Oca/19 13:00 tarihinde düzenlenmiştir -
taksiyle işe gider gelir
yeme içmeye özen gösterir
ufak rakamlara küçük hobiler edinirim
-
Illa ki o gün bitirmem gerekirse hergün ayrı hatuna çakardım :)
-
izzmarit bunu yazdı
Soyledigin sekilde ufak bir gelirim var gunluk dustu cikti hesabi yapmadan duzenli olarak doviz aliyorum totalde hep ciktigi icin surekli az bucuk buyuyen bir birikim haline geldi.
Oyle olmaz her gun harcamaya mecbursun diyorsan aklima ekstra bir sey gelmiyor harcayamam herhalde yapmak istedigim her seyi zaten yapiyorum
Bence doğru olanı yapıyorsunuz
4-5 aya kalmaz zaten.