Her Gün Yeni Bir Apaçi - Milliyet.Com.Tr
-
İstanbul dediğin döl salatası, bekletiniz neydiki ...
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------
ben nasıl bu insanlara amk diyorsam apaçilerede derim, götüne don almayıp biriktirdiği paralarla şekil yapan bu boş adamlar yüzünden ben kız arkadasımla rahat rahat gezemiyorsam, kendi basıma bunların bulundugu köşe başlarından geçerken tedirginlik yaşıyorsam, son ses actıkları müziklerle kafamı zikiyolarsa, kampusten cıkarken belki kız kaldırırz diye dizilmiş sıra sıra şahin,doğan görüyosam, kendini geliştirme yerine karı kız kaldırma peşinde harcadıkları ömür yüzünden bomboş bir beyinle 18 yaşını doldurup oy verme hakkını kullanıp benim başıma salak salak iktidarlar getiriyorlarsa ben gayette cıkıp kendilerine ''topunun amk'' diyebilme hakkını kendimde görürürüm,kimsede bişey diyemez, hele böyle otantik cafe entellektüelleri asla!
-----------------------------katılıyorum hacı.
-
Apachilerin erkek versiyonlarıyla fazla karşılaşmasam da kız versiyonlarının daha fazla olduğu da kaçınılmaz bir gerçek. Kızların hangi kesimden olursa olsun yarısından fazlası apachi. UGG ayakkabı, converse ile resim çekinme, tro gibi Türkçe kullanma, rengarenk uyum bakmaksızın zevksiz giyim, etrafta anaokulu öğrencisi gibi beyinsizce hareketler yapma vs. Kızın krosu daha çok bence.
-
FireX bunu yazdı:
Apachilerin erkek versiyonlarıyla fazla karşılaşmasam da kız versiyonlarının daha fazla olduğu da kaçınılmaz bir gerçek. Kızların hangi kesimden olursa olsun yarısından fazlası apachi. UGG ayakkabı, converse ile resim çekinme, tro gibi Türkçe kullanma, rengarenk uyum bakmaksızın zevksiz giyim, etrafta anaokulu öğrencisi gibi beyinsizce hareketler yapma vs. Kızın krosu daha çok bence.
-----------------------------hocam bu altı çizili sözle ilintili birşeyler söylemek istiyorum. Gösteriş hevesi ülkemdeki birçok insanda var. Malum. Ben de sütten çıkmış ak kaşık değilim. İlla ki benim de böyle hareketlerim olmuştur. Ama bir davranışta bulunduysam bunu sonradan sorgulayacak yetiye sahibim en azından. Yani bunu neden böyle yaptım ki diyebiliyorum. Neyse mesela facebook a bakıyosun. Adamın profilinde converse,mcdonalds, burgerking,efes extra,marlboro vs. bir sürü markanın,içeceğin hayranı olmuş. Ama bunun nedenini çok sorguluyorum ben. Acaba neden bu sayfalara hayran olunuyor. "Bak ben bunları kullanıyorum" u gösterme isteği mi. Yani birçeşit foto çektirmesem dahi kullandığımı görsün herkes diye bir düşüce mi? Yoksa ürünlerle ilgili gelişmeleri takip etme isteği mi? Sizce nedir bu?
-
fenerist07 bunu yazdı:
yazarı (aziz kedi)yi gıyaben tanıyorum. Antalya anadolu lisesi mezunu, şu an okan bayülgenin en büyük yardakçısı, okanın skeçlerini, seyircilerine sordugu soruları hazırlayan kişi.
Tam bir ''otantik cafe entellektüeli'' dir. Uzun saç,sakal, gezip sahaflarda yuva yapan,öğrenciyken kaleiçinde en kuytudaki rock barlara gidip sürekli hak eşitlik zart zurt diyerek hayatı sorgulayan bir adamdır. antalyanın batısına ömrü boyunca geçmemişken,şimdide parayı bulmus istanbulda en ciks yerlerde gezerken hiç görmediği insanların hakkını savuncam diye çırpınır.
Onun için savunacağı insanı tanımak önemli değildir, ''abi bu eziliyor koş'' de sorgulamadan hemen yanında bitiverir, bildiğin ara sokak rock bar entellektüelidir, fazla kaile alınası bir adam değil, alkıslarlayasiyorum'dan çaldığı videolarla medya arkasını hazaırlar, en son alkislarlayasiyorum moderasyonu isyan ettide lütfen oranın moderasyonunu programa çağırdılar 10 dakkalığına
Savunma stili değişik, karısını döven doçent varmış, e onunda ben amk! bizi onu savunuyor muyuz?
taksiciler dolandırıyomus, o zaman onunda amk!
ben nasıl bu insanlara amk diyorsam apaçilerede derim, götüne don almayıp biriktirdiği paralarla şekil yapan bu boş adamlar yüzünden ben kız arkadasımla rahat rahat gezemiyorsam, kendi basıma bunların bulundugu köşe başlarından geçerken tedirginlik yaşıyorsam, son ses actıkları müziklerle kafamı zikiyolarsa, kampusten cıkarken belki kız kaldırırz diye dizilmiş sıra sıra şahin,doğan görüyosam, kendini geliştirme yerine karı kız kaldırma peşinde harcadıkları ömür yüzünden bomboş bir beyinle 18 yaşını doldurup oy verme hakkını kullanıp benim başıma salak salak iktidarlar getiriyorlarsa ben gayette cıkıp kendilerine ''topunun amk'' diyebilme hakkını kendimde görürürüm,kimsede bişey diyemez, hele böyle otantik cafe entellektüelleri asla!
Neymiş efendim? İstanbul dısında tüm ülke köymüş, Kraliyet soyundan olmadıgımız için, aristokrasiye yanaşamazmışız, dolayısıyla bizimde yaşadığımız hayat ÇAKMA'ymış...
Şimdi soruyorum bu arkadaşa, insanca yaşamak, oldugun gibi görünmek için sadrazamın sol taşağı olmak mı lazım? Kendimden örnek vereyim,öğrenci halimle bütçemin el verdiği iyi bir tişört adidas tişört fiyatıda 50 ytl, param yoksa pull and bear'dır, bershka'dır oralarda 20-30 ytl dir güzel bir tişört.
Şimdi ben bu apaçilere göre zengin(!)im, adidas tişört giyiyorum, lakin ülkenin iş adamı,popçu,futbolcu vs gibi sosyete kesimlerine görede fakirim, bugün orjinal bir lacoste, dolce gabbana tişört 250 ytl, yani benim giydiğim iyi tişörtün 5 katı, orta derece tişörtümün 12.5 katı fiyat. Bu insanlara görede ben fakirim. Ama ben napıyorum? yorganım ne ise ayağımı ona göre uzatıyorum, param varsa gidip 50 ytl ye, yoksa 20-30ytl ye güzel bir tişört alıp giyiyiorum,
Peki bende istemez miyim lacoste, dolce gabbana giyeyim? benimde hakkım değilmi? hakkımdır, giymek isterim, ama neysem oyum diyip giymiyorumi 5 tane tişört alıp tüm yaz idare edecek parama varımı yogumu ortaya koyup 1 tişört alıp sonra tüm yaz onu giyerek şekil yapmıyorum.Apaçilerin yaptıkları bu işte, ceplerindeki 20 ytl ile gidip collezione'dan giyineceklerine çakma magazalara gidip salaklık yapıp daha kötü kaliteye sahte ürün alıp ''şekil'' yaptıklarını sanmak. Bok var çünkü giydiğin tişörtün üstünde dolce gabbana yazmasında, çok zenginsin ya dayanamıosun orda collezione,rodi vs yazmasına, ne oldugunu bilmeyen insanlar bunlar.
Mevlana'nın dediği gibi: ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün, işte olay budur.
Hayır ailelerine bakıyorum hepsi ne güzel nur yüzlü insanlar, yolda görsem ver teyzeciim poşeini taşıyayım diyeceim insanlar, mutfaklarında karınca duası asılı, allah ne verdiyse yetinmeyi bilip o akşam onu yiyen insanlar, ama cocuklarına bakıyorum bir aslını inkar etme, bir oldugundan farklı görünme çabası içinde hepsi, facebook profillerine bakıyorsun discolarda clublarda cekilmiş resimler, yada baskasının bmw'si önünde cekilmiş resimler, kulaklarda parlama efekti verilmiş küpeler, annesine bakıyorsun evde kadın programı izleyen kitle, ee ulan bu ne yaman çelişkidir?
Yemin ediyorum eski yumurta topuk, beyaz çorap kro'ları özledim, onlar en azından kendilerini inkar etmeyip ''ben buyum arkadaş, özüm bu'' diyip beyaz çorabını giymekten çekinmezdi takım elbisesinin altına, sana,bana yolda sokakta gördüğüne benzeme cabası yoktu, alırdı eline tesbihini yürürdü sokakta, ama bunlar farklı bişeyler, içleri başka dışları başka, bunlarda bir ''arada kalmıslık'' var.
Kısacası sevmiyorum, hatta nefret ediyorum, kimsede bunu sorgulayamaz.
ve bu tür akımların destekçisiyim, sessiz kaldıkca bunlar çok ''şekil'' olduklarını sanıyorlar çünkü, bu kadar yayılmalarının başka bir acıklaması olamaz, begenildiklerini düşünüyorlardı bugune kadar. Üstelik bu eleştrilerin facebookta olmasını ayrı destekliyorum, ekşisözlükte zaten eleştiriliyorlardı ama hangi apaçi girip ekşi okuyordu ki?
sen,ben,bi başkası eleştiririz, dalga geçeriz, itin götüne sokarız, gider facebookta hayran oluruz sayımız 50binleri bulur, arkadaslarımızla bu cevre dahada genişler, ve ucundan bucagından bir apaçiye bu grubun daveti gider, grup büyür milliyette haber olur bugunki gibi, gazetede görür bunu apaçi, facebookta görür, girer inceler, orda kendi gibilerin aslında ''şekil'' olmadıkları aslında ucube gibi göründüklerini anlar, kızların onlara bayılmadıgını aksine dalga gectiklerini anlar, gider mahallede diğer cinslerine ''olm bize apaçi diyorlar lan'' der, inanın ertesi gün uyandıgında saçını o şekle sokmak için elini jöle kabına daldırdıgında 2 kere düşünecektir, üye sayısı arttıkca yolda gördükce insanların bakış açısı değişecektir, eskiden adlandıramadıkları bu cinslere artık ''apaçi'' dendiğini anlayan insanlar ona göre davranacak bunları dıslayacaktır, işte o zaman bu apaçi arkadas hatasını anlayacaktır, sacını adam gibi kestirmeye, adam gibi giyinmeye özen gösterecektir.
Bu akımların destekcisiyim.
Bir diğer notta eminin bir cogunun bunlara apaçi dendiğini bilmiyordunuz bile, bu deyimin ilk çıkıs noktalarından biri kesinlikle antalyadır, abim kücüklükten beri turizm sektöründe calıstıgından ben 10 yıldır apaçi lafını onun agzından duyardım, ortaokulda arkadaslarıma apaçi dediimde hepsi ''o ne lan'' derdi, kro,keko bilinen şeylerdi ama apaçi farklıydı,
apaçi: bar,disco cıkıslarında rus kızlara go,dance,sex diyen tiplere antalya esnafının ve yerlilerinin taktıgı bir sıfattı, krolar takım giyerken bunlar sekil giyiniyordu cünkü bunlar turist kızlara hitap etme amacındaydılar ve onlar gibi giyindiklerini sanıyorlardı, kemer,alanya gibi yerlerde kronun adı apaçiye dönüyordu
Şimdi tüm türkiye biliyor, mutluyum, aziz kediye göre faşistim evet. Bir kürt, bir çerkez, bir yunan bile gelip ev arkadasım olabilir, kardesim olabilir, insanların kimliğine bakmadan yargılarım, ancak bir apaçi asla, faşizm yada ne derse desin otantik cafe entellektüelleri, çünkü onların en büyük silahıdır kendileri gibi düşünmeyenlere ''faşist'' damgası vurmak.
-----------------------------Hocam mükemmelsin. Ağzına sağlık süper yazmışın
-
http://www.facebook.com/turkcemiz
Özellikle ana sayfadaki yazıyı okumanızı diliyorum.