folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Her Yönüyle PHP 6 | Mehmet ŞAMLI Var Mı?

Her Yönüyle PHP 6 | Mehmet ŞAMLI Var Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı

unbalanced bunu yazdı

by_Tet bunu yazdı

FOXXLY bunu yazdı

php 1- 6 arasında çok büyük fark varmı ? 0 dan başlayacak adam nerden başlasın ?

kodlarda çok değişiklik oluyormu ?

ASP mağduru. Aslında mağdur da sayılmaz. Milletin ASP şöööyle çağdışı şöyle zıkkım demesine sıkılmış olsa gerek. ASP.net gibi microsoft dillerinden de illallah etmiş. Malum ileride asp.net++ çıkabilir ozaman da onu mu öğrenecek. Özgürlük PHP'de gibi. Acaba ne yapmalı. Baştan mı başlasa. ASP'yi de iyi biliyordu ha anadili gibi hem de. Off şimdi ingilizce öğrenmek gibi bırakılır mı ASP ya! Kafası karışık...

-

Dışarıdan böyle görünüyor halin ben de böyleyim de hocam yanlış anlama :D

öncelikle genel bilinen bir yanlışı söyleyeyim. asp.net bir dil değildir. teknolojidir. 

teknoloji gelişiyor. asp nin yapısı gelecek teknolojilere yetmez yetemez. Bir yazılımcı her zaman yeni teknolojiye ayak uydurmak zorunadır. Adamlar artık çığı açıyorlar bizim üniversitelerimizde hala for döngüsünü anlamamış son sınıf öğrencileri oluyor :)

MS teknolojilerinden,silverlight,mvc3, entity framework, azure, wcf gibi teknolojileri bilmek gerek ya da artık alanın neyse 

php tarafını blmiyrum bunun karşılığı nedir, geçen arkadaşım entity framework yapısına benzer bir link gönderdi php için

http://www.phpactiverecord.org/projects/main/wiki/Basic_CRUD

mesela bu adamlar da bu tarz şeyler yapıyor. yani gelişiyorlar ve gelişmek zorundalar da.. microsoft bunu teknolojilere bölerek yapıyor modül

modül. diğer taraf nasıl yapıyor bilmiyorm ama yapıyor onlar da.

diyeceğim o ki, ne olursa olsun bir yazılımcı hep yeni teknolojileri takip etmeli ve performans, zaman .... gibi kriterleri göz önünde bulundurarak kod kullanmalı , dil kullanmalı, teknoloji kullanmalıdır. çağın gerisinde kalmamak lazım.

böyle düşünüyorm :) iyi gecelr

Teknoloji elbette herzaman takip edilmeli de hocam benim kavrayamadığım nokta ben asp ile ne yapamam? Bana c# komutu çalıştıramazsın deme. C# ile naptığını söyle ben asp kodunu vereyim. Ha elbette üst seviyelerde asp yetersiz bunun bilincindeyim tabiki. (bankalar güvenlik sistemleri gibi) fakat. Bankan mı var? Bankaya mühendis mi olucaz? Ya da güvenlik sistemi? Hala anlayamıyorum ben alaylı bir yazılımcıyım ve alaycı bir yazılımcıyım :) Asp ile yapılamayan şeyi bir türlü bulamadım. Bana pmden söylersen iyi olur :)

herşeyi yaparsın tamam ama performans ? yada sen 10 satırda yaptığın şeyi adam tek satırda yapar :)

Zaten hocam benim fonksiyon kütüphanem var yani hani desen ki bana sen şu satır için ayrıca fonksiyon yazman gerek ben de derim sana al arkadaşım bu fonksiyon bu işe yarıyor :) Ayrıca asp.net arkaplanda daha çok kod çalıştırır. Ve performansa gelince de bak donanımhaber tahribat gayet performanslı maaşallah :) Yapmayın hocam microsoft para için çok güzel düzenek hazırlamış. Ve biz de buna mahkumuz koyunuz. Aspye destek çekildi denildi millet aspden soğudu ne gibi bi destek gerekiyor ki? Açık bulunsa sike sike aspyi güncellicek ki yok. Asp.netin yeni sürümü demk yeni visual studio demek yeni ram demek yeni host demek. Yeni para demek ve işletim sistemi iis desteği kesilince yeni os demek. Bunlar da bill gates zengin demek :) eğer gözümü asp ile açmamış olsaydım aspyi de öğrenmezdim direk php ile başlardım. Ama ben aspyi anadilim gibi bellediysem yapacak bişey yok.

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

Zaten hocam benim fonksiyon kütüphanem var yani hani desen ki bana sen şu satır için ayrıca fonksiyon yazman gerek ben de derim sana al arkadaşım bu fonksiyon bu işe yarıyor :) Ayrıca asp.net arkaplanda daha çok kod çalıştırır. Ve performansa gelince de bak donanımhaber tahribat gayet performanslı maaşallah :) Yapmayın hocam microsoft para için çok güzel düzenek hazırlamış. Ve biz de buna mahkumuz koyunuz. Aspye destek çekildi denildi millet aspden soğudu ne gibi bi destek gerekiyor ki? Açık bulunsa sike sike aspyi güncellicek ki yok. Asp.netin yeni sürümü demk yeni visual studio demek yeni ram demek yeni host demek. Yeni para demek ve işletim sistemi iis desteği kesilince yeni os demek. Bunlar da bill gates zengin demek :) eğer gözümü asp ile açmamış olsaydım aspyi de öğrenmezdim direk php ile başlardım. Ama ben aspyi anadilim gibi bellediysem yapacak bişey yok.

hocam asp de geliştirdiğin en büyük proje nedir?

Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    ya ben asp.net e karşı değilim hocam anlatamıyorum :)) Diyorum ki yarın goldenblack çıkar asp.net ile çalışmaz :D nebiliyim mesela asp.net++ çıkar asp.net desteği kesilir. Ya da ne biliyim. Win 10 çıkar asp.net silverlight arıza çıkarır :) Koyun gibi güdüyor göz göre göre microsoft biz de he paşam he gülüm diyoruz.

iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

hocam aşırı yanlış düşünüyorsun ya :)  bundan 10 yıl önce kullanılan makinelere biz gülüyororuz şimdi. teknoloji ilerliyor artık bir çok faktör var kullanıcıları memnun etmek için. eskiden kb lık ramler kullanırken , mb lık harddiskler satılırken şimdiki durumu biliyorsun. bir dil de kendini yenilemeli şarttır bu. 

microsoft un .net hamlesinin bana göre tek sebebi var, java ile yarışamaması o yüzden bu şekilde bir hamle yapılmıştır hepsini framework çatısı altında toplayarak da gayet güzel işler başardı ve inanılmaz derecede populer oldu. 

şunu diyebilirsin, asp.net yerine php kullanayım. olabilir, sürekli güncelleniyor çünkü ama dersen asp kullanacağım işte o zaman gerilersin. iş ilanlarına göz at mesela kaç asp bilen eleman arıyorlar söyle .. yeni teknolojinin nimetlerinden faydalanmak gerek. parallel programming çıktı, atıyorum adamın 8 çekirdekli işlemcisi var, asp de her çekirdek için farklı biçimde çalıştıracak kod yazabilir misin? var mı öyle yetenekleri?  

Çağa ayak uydurmak lazım !!

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı

hocam asp de geliştirdiğin en büyük proje nedir?

Yaşım 16 hocam bunu söyledikten sonra muhtemelen beni iplemiceksin fakat ben yine de söyleyim. Proje babında tek kişi büyük birşey yapamaz hele benim gibi "çocuk" hiç yapamaz. Ancak kendimi asp ile anında gösterim eşzamanlı sohbet (cpu sorunu olmadan) bunu mu denemek istediniz x dk önce gibi fonksiyonlarla tatmin ettim. Şu yaz tatilinin 2 aylık sürecinde de iyibu portalı hazırladım. Diğer portallardan farkı dinamiklik xml plugin sistemi vb. Bunları asp ile yaptım dahasını da yapabilirim. Bunları yapmak geçen seneye kadar asp ile imkansızdı benim için asp.nete geçtim. 512 mb ram bilgisayara tıkılı kalınca bunları asp ile yaptım. Fakat bunların önemi yok. Dediğim gibi sorun asp.net ile değil. Yoksa iyi diyosanız iyi olsun ama yarın asp.net ++ çıkınca ona geçersiniz su içer gibi dil öğrenirsiniz yazık onca emeğe. Microsoftun koyunları oluyoruz.(buarada asp ile yapılmıck proje göster tabi silverlight değil silverlight ile yaptığın proje gibi)

iyibu! yeniden..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    ASPYİ savunmuyorum. Kesinlikle PHP SONUNA KADAR :) Ama şuanda php bilgim asp kadar iyi değil haliyle hem hız hem mantık geliştirme açısından anadilim gibi bildiğim asp ile proje yapıyorum.

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

Yaşım 16 hocam bunu söyledikten sonra muhtemelen beni iplemiceksin fakat ben yine de söyleyim. Proje babında tek kişi büyük birşey yapamaz hele benim gibi "çocuk" hiç yapamaz. Ancak kendimi asp ile anında gösterim eşzamanlı sohbet (cpu sorunu olmadan) bunu mu denemek istediniz x dk önce gibi fonksiyonlarla tatmin ettim. Şu yaz tatilinin 2 aylık sürecinde de iyibu portalı hazırladım. Diğer portallardan farkı dinamiklik xml plugin sistemi vb. Bunları asp ile yaptım dahasını da yapabilirim. Bunları yapmak geçen seneye kadar asp ile imkansızdı benim için asp.nete geçtim. 512 mb ram bilgisayara tıkılı kalınca bunları asp ile yaptım. Fakat bunların önemi yok. Dediğim gibi sorun asp.net ile değil. Yoksa iyi diyosanız iyi olsun ama yarın asp.net ++ çıkınca ona geçersiniz su içer gibi dil öğrenirsiniz yazık onca emeğe. Microsoftun koyunları oluyoruz.(buarada asp ile yapılmıck proje göster tabi silverlight değil silverlight ile yaptığın proje gibi)

benim asp de tek bildiğim response.write dır asp.net de bilmem onları savunmuyorumda sadece senin asp ile herşeyi yapabiliyorum asp.nete ne gerek var demene karşılık yorum yaptım. ayrıca ben senin yaptığın en büyük projeyi sormuştum. bende bu işlere 13-14 yaşlarımda başladım o yüzden iplememek olmaz :) ayrıca kendini küçük görme bu çocuk yapamaz falan gibisinden. ben php yi evde internetim yada kitabım olmadan öğrendim 128 mb bi flash diskim vardı internet kafeye gidip apacheyi falan indirir ordan burdan bişeyler okuyup eve dönüp denerdim belki bi satır kodu çalıştırmak için aylarca uğraştığımı bilirim ama iyikide o zamanlar böyle uğraşmışım. eminim ki evimde internetim yada elimde php ile ilgili kitaplar olsaydı bilgi seviyem şuankinden kat kat aşağıda olurdu

edit: sana tavsiyem asp yi bırak elini bile sürme boşa çaba harcamış olursun

Cosmic tarafından 29/Ağu/12 01:55 tarihinde düzenlenmiştir

Bittik biz bittik
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    Cosmic bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı

benim asp de tek bildiğim response.write dır asp.net de bilmem onları savunmuyorumda sadece senin asp ile herşeyi yapabiliyorum asp.nete ne gerek var demene karşılık yorum yaptım. ayrıca ben senin yaptığın en büyük projeyi sormuştum. bende bu işlere 13-14 yaşlarımda başladım o yüzden iplememek olmaz :) ayrıca kendini küçük görme bu çocuk yapamaz falan gibisinden. ben php yi evde internetim yada kitabım olmadan öğrendim 128 mb bi flash diskim vardı internet kafeye gidip apacheyi falan indirir ordan burdan bişeyler okuyup eve dönüp denerdim belki bi satır kodu çalıştırmak için aylarca uğraştığımı bilirim ama iyikide o zamanlar böyle uğraşmışım. eminim ki evimde internetim yada elimde php ile ilgili kitaplar olsaydı bilgi seviyem şuankinden kat kat aşağıda olurdu

edit: sana tavsiyem asp yi bırak elini bile sürme boşa çaba harcamış olursun

Baştan desene PHPci olduğunu :) Ben PHPye imreniyorum. Yani keşke php ile başlasaymışım. Fakat 10 yaşındaydım işte basmadı kafam :D Cdye takıp localhostu kurduğum bilgisayarım şuanda elimde bulunan bilgisayar o gün bugün aynı bilgisayardayım. Sorsan imkanım vardı yeni bilgisayar almaya. Fakat 6 yıl önce en iyi bilgisayarı aldık yine eskidi :D İşimi gördüğü sürece yeniletmedim de zaten 2 senedir yurtta kalıyorum. Sonuç olarak ben microsofttan şikayetçiyim. 6 yıllık emeğimi çöpe attı. Php ile başlasaydım şuan düşünebiliyormusun beni? Ayrıca çocuklar herzaman daha iyi öğrenir hocam yaşla ilgili dediklerine karşılık. Çünkü ben kendimi birşey öğrenirken büyüklerden (25+) daha iyi öğrendiğimi düşünüyorum.

iyibu! yeniden..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek

Programlamaya Asp.Net,C# ile başladım ama bana php daha kolay geldi bunun sebebi 2.deneyim olması büyük bir ihtimal ama bana sanki daha güzel bir dil gibi geldi çabuk öğreniyorum php de.

Toplam Hit: 3795 Toplam Mesaj: 33