folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Herhangi Bir Yeriniz Kesildiğinde Bayılma Hissi (Bugün Elimi Neşterle Kestim De :))

Herhangi Bir Yeriniz Kesildiğinde Bayılma Hissi (Bugün Elimi Neşterle Kestim De :))

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

ya bugün biyoloji dersinde kalın birşey kesmek için hocadan kesici birşey istedim. o da neşter verdi. ben keserken biraz kastım filan neşter fırladı parmağımı bayağı bir deldi. bir baktım dei açılmış içinden kaç fırlıyor etrafa 1.5 saniye filan fırladı kan sonra akmaya başladı. bende o halde hemen parmağımı sıktım kan durdu biraz. sonra hoca koştu filan bir yere oturdum ben. başım dönmeye başladı, konuşamaz oldum resmen vucut bembayaz tabi. sonra işte hastaneye filan gittik hemen 10 dikiş attırdık şimdi evden yazıyorum.

merak ettğim kan akmaya başladıktan 30 saniye sonra nasıl hemen yüz bembeyaz, vucut kaskatı, baş ağrımakta ve konuşamaz olmakta oldum? 

(bu halde olunca amcak bu kadar yazabiliyorum, kusura bakmayın) 

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    kan kaybıdır doğaldır ya da kan fobisi felan vardır ya da ilk defa gördüğün için olabilir alışık olmadığından da olabilir.

kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Leustad
    Leustad's avatar
    Erkek
    Bi ara ben kesmiştim dardanel tonu açayım derken.
    Dişerlim uyuşmaya başlamıştı.
    Tütünü bi bastım acıdan fırlıcaktım ama kan kesildi.

Acıma Yetime Döner Koyar Gö....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    kan fobisi filan yok abi. dikiş attırırken seyrettim parmağımı ve doktorla sohbet ettim.

. . .. . ... .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FischExistenz
    FischExistenz's avatar
    Erkek

Leustad bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bi ara ben kesmiştim dardanel tonu açayım derken.
    Dişerlim uyuşmaya başlamıştı.
    Tütünü bi bastım acıdan fırlıcaktım ama kan kesildi.
    -----------------------------

sigara tütünümü ? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAGRI
    CAGRI's avatar
    Erkek
    Tekel 2000 bascam bundan sora kesilen yerlerime :P abi saka bi yana ama bildiin gibi vücutta hersey belli bi denge icindedir, kan azalınca basıncmıs glikozmus cartmıs curtmus dengesi bozuldugu icin bi savunma sistemi olabilir bu bayılma hissi

en cok nick dei$tiren mürid
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Bende ki kan fobisi kimsede yoktur. İğneyi gördüğüm anda bayılırım :D Hatta bugün doktor dedi kan tahlilin lazım, bende ben iğneyi gördüğüm an bayıldığımı, 1 saatten öncede kendime gelemediğimi söyledim. Sadece bir röntgenle yırttım. Başkasının kanını gördüğüm zaman bir şey olmuyor hatta hosuma gittiği zamanlarda oluyor ama kendi kanım olunca özellikle iğne ve neşter tarzı kesici aletler söz konusuysa kendimi kaybederim...

Bu arada sana da geçmiş olsun hocam :) 

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rbtx
    rbtx's avatar
    Erkek
    o bayılma hissi ve reng değiştirme gibi konuların sebebi beyne kan gidişinin sekteye uğramasından kaynaklanır.Vücutta herşey mükemmel bir düzende işler, herhangi bir noktadaki aksaklık bu tür şeylere sebebiyet verir.Beyne giden kanın ben diyim debisi siz deyin akış hızı düştüğü zaman beyne giden oksijen ve şeker (glikoz) oranındada azalma olur.Beynin kendini adapte etme süresinde yaşanan olay bayılma ile çıkar karşımıza ki kimi zaman şok ileri seviyede komaya yol açabilir.dahada anlatırım ama bu da yeter :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bendede acaip bir durum vardır kan gördüğüm an ağzıma bir kan tadı yayılır. Sanki bir miktar kanı ağzıma almışım gibi keskin ve yavşak bir tat oluşur damağımda..

Ama kandan iğneden bıçaktan korkmam. Sadece ürpermemi sağlayan yegane şey  içim çok acaip oluyor ondada tırnağın kırılması uundan değil tabi dibinden kırılması, birde kemik kırılması görüntü ve sesi içim böyleeeeıeıyıfıfyhhskljdsa

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    neşter öyle ya bi dokandırıyon höyt diye açılıveriyo deri :D
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    aynı olay benim başıma geldi , kan tahlili yaptıracaktım hastanede, neyse 2 hemşire geldi iğneyi soktular sonra 5 tüp kan aldılar 3. tüpten sonra hatırlamıyorum noldu :D 5. tüpten sonra kıpırdayamadığımı rengimin solduğunu gözümün karardığını hatırlıyorum :) Kan eksikliği vb diyecek olursa kesinlikle değil , kanı görünce tansiyon düşüyor insanda .. Başına gelmeden bilemiyor insan hayatımda en çok kan o gün gördüm bi garip oldumdu :) 10 dakika falan kendime gelemedimdi :S

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
Toplam Hit: 2853 Toplam Mesaj: 16