Herşeyden Vazgeçmiş Birini, Tekrar Hayata Döndürmek ( Yardım )
-
Uzun zamandır siteye girmemiştim. Google karıştırırken tahribata yönlendim ve bu başlığı gördüm. Zamanında benzerleri başından geçen bir insan olarak birkaç kelime edeyim dedim belki yardımı olur, bir fikir verir. Yanlış anlaşılmasın maksadım akıl vermek değil. Yazdıklarına hitaben zamanında yaşadığım yanlarını alıntı yaparak anlatmaya çalıştım. Kırmızı yazdığım yerler yazından alıntı yaptığım yerler.
Neyse konuya geliyim abiler bu kız hayata küsmüş biri. Herşeyini kaybettiğini düşünüyor.
Bazen yanıma gelıyor gözleri kan içinde ağlamaktan heder olmuş psikolejisi alt üst olmuş.
Benım konuşmlarım ona ilah gibi geliyor. Hem tek arkadaşıyım benden başka kimsesi yok hemde sevgilisiyim. Ona konuşarak yapabiliceğim her yardımı yaptım. Oda bunu çok iyi biliyor. Artık anladı daha fazla elimden bir şey gelmediğini. Düzeltebildiğim kadar düzelttim ama ona bu yeterli gelmedi.Birebir aynını yaşadım. Psikolojisi pelt olmuş bir kızcağız hatta envai çeşit psikolojik ilaçlar kullanır, elinden gelen herşeyi yaparsın hatta imkanları zorlarsın tabularını yıkarsın, kendine dahi bu denli yardım etmemişsindir herşeyi ama herşeyi yaparsın. "Düzeltebildiğim kadar düzelttim" dersin. Bu ona yeterli de gelmez, düzeldi sanırsın ama düzelmezde. Tabi bu arada senin psikolojin de yavaş yavaş bozulmaya başlar anlamazsın!
Sona geldiğini düşünüyor. Yardım edemediğim her zamanda dahada eriyor gencecik 19unda güzelce olgun oturmasını kalkmasını bilen inanılmaz bir kız. Ama hergeçen gün eriyor buda benı bitiriyo.
Sona filan geldiği yoktur, aradığı şey aslında kendisi ile beraber bir başkasını da sona getirmektir. (Bu kişisel düşüncem) 19 yaşındadır yaşından olgun görünür insanı çeken bir nevi budur zaten. Yukarıda da dediğim gibi psikolojin yavaş yavaş bozulmaya başlar anlamazsın!
Ona tek sahip çıkan benım tek dinleyen benım yardım eden tek benım. Korkar insan evden kaçıcak kendıne bir şey yapıcak diye. Yaa hocalar öyle bir durumdaki intaahar etti edicek. Bende yoruldum artık söliycek tesellim kalmadı göstericek bir gerçeklikte.
Ailesinden bile fazla sahip çıkarsın. Zaman zaman ailesinden usandığını belirtir, yada intihar edeceğini, hep yanında olursun hep teselli edersin ama bunların hepsi anlıktır. Zamanla sabrın tükenir, çünkü karşındaki seni sevdiğini iddia eden insan senin ona her adım atışında senden uzaklaşmaktadır anlamazsın!
Çok düşündüm uzunca zamandırda düşünüyorum birini hayata tekrar döndürmek için ne gerekir ?
İşini gücünü bırak istersen geçe gündüz, s*çarken bile onu hayata döndürmek için ne yapacağını düşün. Kusura bakma bu ağır olacak ama ne bok yaparsan yap hayata dönmek, seni gerçekten görmek istemeyen birini hayata döndüremezsin. Gerçek bundan ibaret. Ha sende buna rağmen zamanında benim yaptığım gibi daha fazla çaba sarfedersin istersen, kendinden vazgeçersin. Çevreni hatta aileni karşına alırsın savaşırsın, çabalarsın...
Bir gün attım sana bir kazık haydi alasmarladık der. Zaten sende bu olanlardan fazlasıyla bitap düşmüşsündür. Peşinden gitmek istersin fakat dermanın kalmamıştır, dermanın kalsa bile böyle çetrefilli bir yola tekrar girmek istemezsin çünkü bu yaşadıkların iflahını s*kmiştir. Sonra ne mi olur, kendini tanıyamaz hale gelirsin. Merak etme bu iyi bir tecrübe olur sonunda kendine öyle bir çeki düzen verir insanları öyle bir tanımaya başlarsın ki bu sana hayatın boyunca işine yarayacak bir tecrübe kazandırır. Eee nede olsa tecrübe hayatta yenilen kazıkların bileşkesi değil mi? Fakat gördüğün nankörlük karşısında insanlara olan güvenin temelinden sarsılır, kısa süreli (kişiden kişiye değişebilir) bir şok geçirirsin. Nede olsa okadar emek verip özveride bulunmuş ve belkide onun için kimsenin yapmaya cesaret edemediği şeyler yapmışsındır lakin karşılığı koca bir hiçtir. Fakat kötü değil bu gazla daha önce olmadığı kadar kendine güvenin artar, yapamadığın şeyleri başarırsın çabalarsan kariyer bile yaparsın
Bir ihtimal daha var tabi ben yanılıyorumdur ve herşey gönlünce olur, mutlu olursun kız arkadaşına gösterdiğin onca emek puf diye esen rüzgarlara karışmaz...Şahsen bu yaşadıklarını kısmen de olsa yaşayan bir insanım. Hatta üstüne birde askerlik yapmış adamım. Kendisine etmediğim beddua benden küsmüştür. Fakat şimdi kendisine teşekkür ediyorum, beni ben yaptığı için, insanları tanımamı sağladığı için, insanın ailesinden ve kendisinden daha önemli kimsenin olmadığını öğrettiği için, en önemlisi kuru güzelliğin aslında hiç bir önemi olmadığını gösterdiği için, sağolsun, varolsun, ruhu şadolsun

Emuman tarafından 23/Nis/13 01:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Sevdiğin kızın üstüne düştükçe senn sözlerin değersizleşiyor..
-
Hakkinen bunu yazdı
Sevdiğin kızın üstüne düştükçe senn sözlerin değersizleşiyor..
Hmm Ankara pek verimli olmadı sanırım müdür
-
<p><p>27 yıldır psikolojisi gerçekten bozuk kız görmedim. ama en kuru havadan nem kaparlar. Kızı hayata baglamaya çalışıyorsun fakat farkındamısın sen onu öyle seviyorsun yada sevdiğini sanıyorsun. Belki tüm bu çabaların acıma duygun yüzündendir. Hikayenin diğer yönünü görmek isterdim. Acaba sana bu denli aşık sandığın kız gerçekten aşık mı? yoksa aidiyet duygusunu mu tatmin ediyor. Kendimce çözüm biraz karakteristik yapını değiş, bağır, çağır, kız gürle üstüne git(dövmek babında değil tabi), tüm duyguları yaşat mutlu et sonra intihar et :-) hepimizi kurtar :-)