Hetzner Fiyatlara %300 Zam Yapmış

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Erkek
    manglerman bunu yazdı
    TheAvenqer bunu yazdı
    manglerman bunu yazdı

contabo dan başka bir yer kullanmıyorum uptime %100 diyebilrim :D tam bir fp canavarı. 

Makinaları aşırı yavaş interneti yavaş

Hetzner kullanıyordum fiyat artışlarından sonra ovh a geçtim hetzner ile aynı hızlarda testlerde tek sıkıntısı paneli biraz karışık

yavaş mı ? hızlı makine al :)

zaten windows server kullanmıyorum. ubuntu serverlar sadece onları da dockerize ediyorum. aldığım her makinein ruhunu bile kullanıyorum hiç bir sıkıntı görmedim. supporta hiç işiniz bile düşmüyor.

3 dolarlık en ucuz makineyi alıp zorlayınca bir yerden sonra yavaş olur tabi. 

hocam makinaları eski sunucu core testlerinden bahsediyorum çekirdek testinde hetznere kıyasla 6 kat yavaş çıkıyordu şuanda 9 taneye yakın vps yönetiyorum geçmişte onlarca vps alıp kullanmışımdır sadece kullandığım firma için yorum yapabilirim contabo çekirdek hızları yavaş hem tekli çekirdek hem çoklu çekirdekte yavaş çıkıyor bizzat aynı anda hem contabo hem ovh hem hetzner alıp testlerini yaptım yani fanboyluktan ziyade kendi testlerimden çıkardığım sonuçlar bunlar hetzner ile ovh arasında testlerde az fark çıkıyor kullanımda bariz hissedilecek bir şey yok ama contabo ile kıyaslayınca bariz fark var ama ucuz mu ucuz

Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Ovh, hetzner, netcup karşılaştırılınca ping süreleri erişim hızı vs. Nasıl? 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    ontedi bunu yazdı

Ovh, hetzner, netcup karşılaştırılınca ping süreleri erişim hızı vs. Nasıl? 

OVH ve Hetzner de hiz olarak basabas diyebilirim. Ben VPS degil dedicated kullandim ikisinden de. iste 2ms birisi sabah fazla iken aksam 3 ms oburu fazla oluyor gibi minor farkli kapismalari var. Netcup hic kullanmadim. bilmiyorum bile. 

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    TheAvenqer bunu yazdı
    manglerman bunu yazdı
    TheAvenqer bunu yazdı
    manglerman bunu yazdı

contabo dan başka bir yer kullanmıyorum uptime %100 diyebilrim :D tam bir fp canavarı. 

Makinaları aşırı yavaş interneti yavaş

Hetzner kullanıyordum fiyat artışlarından sonra ovh a geçtim hetzner ile aynı hızlarda testlerde tek sıkıntısı paneli biraz karışık

yavaş mı ? hızlı makine al :)

zaten windows server kullanmıyorum. ubuntu serverlar sadece onları da dockerize ediyorum. aldığım her makinein ruhunu bile kullanıyorum hiç bir sıkıntı görmedim. supporta hiç işiniz bile düşmüyor.

3 dolarlık en ucuz makineyi alıp zorlayınca bir yerden sonra yavaş olur tabi. 

hocam makinaları eski sunucu core testlerinden bahsediyorum çekirdek testinde hetznere kıyasla 6 kat yavaş çıkıyordu şuanda 9 taneye yakın vps yönetiyorum geçmişte onlarca vps alıp kullanmışımdır sadece kullandığım firma için yorum yapabilirim contabo çekirdek hızları yavaş hem tekli çekirdek hem çoklu çekirdekte yavaş çıkıyor bizzat aynı anda hem contabo hem ovh hem hetzner alıp testlerini yaptım yani fanboyluktan ziyade kendi testlerimden çıkardığım sonuçlar bunlar hetzner ile ovh arasında testlerde az fark çıkıyor kullanımda bariz hissedilecek bir şey yok ama contabo ile kıyaslayınca bariz fark var ama ucuz mu ucuz

bro accountun hala duruyor ise claude code yi bun ile kurup kullanmayi deneye bilir misin ? npm versionu yakinda kalkacak, bulundugum sunucuan tasinmam gerekicek, 6 usd lik vps isimi gorebilirken, gidip 50 usd ye dedicated makine kiralamam gerekecek sonrasinda

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Erkek

ben genelde prod ortam için digitalocean kullanıyorum test dev vs gibi işler için contabo kullanıyorum ama Digitaloceanda bayağı pahalı geliyor.

En sevdiğim özelliği firewall veriyor olması contaboda yok

Memento Mori
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    Reskam bunu yazdı

ben genelde prod ortam için digitalocean kullanıyorum test dev vs gibi işler için contabo kullanıyorum ama Digitaloceanda bayağı pahalı geliyor.

contabo da ki sunucunda bu ikisini calistirip ciktilarini paylasabilir misin dostum. Cpu nun komut setini tam desteklemiyorsa bun applicationlari calismiyor. 

grep -o 'avx[^ ]*' /proc/cpuinfo | sort -u

lscpu | grep -iE 'avx|model name|Hypervisor|Virtualization'

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    insidae
    insidae's avatar
    Erkek

bana henüz yansıtmamışlar 3 yıldır dedicated, 3 tane floating ip ile backup server vs var mevcut hetznerde, hepsini denedim en iyisi bence. Ufak tefek test işleri oluyor cf workers ile hallediyorum.

Bir güldün yar sen, hep elime batan.Seni dalından kopardım, kandoldu avuçlarım..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    undefined-01 bunu yazdı
    Reskam bunu yazdı

contabo da ki sunucunda bu ikisini calistirip ciktilarini paylasabilir misin dostum. Cpu nun komut setini tam desteklemiyorsa bun applicationlari calismiyor. 

hatta birde 

curl -sL yabs.sh | bash

bu da performans degerlerini gosterir. 

11 euluk bir paketi bastim hemen alayim da kendim deniyim oyle millet zuuuul olmayim dedim.

undefined-01 tarafından 22/Haz/26 17:03 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    undefined-01 bunu yazdı
    Reskam bunu yazdı

root@vmi3390078:~# grep -o 'avx[^ ]*' /proc/cpuinfo | sort -u
    avx
    avx2

root@vmi3390078:~# lscpu | grep -iE 'avx|model name|Hypervisor|Virtualization'

Model name: AMD EPYC Processor (with IBPB)
    BIOS Model name: pc-i440fx-9.0 CPU @ 2.0GHz
    Flags: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt pdpe1gb rdtscp lm rep_good nopl cpuid extd_apicid tsc_known_freq pni pclmulqdq ssse3 fma cx16 sse4_1 sse4_2 x2apic movbe popcnt aes xsave avx f16c rdrand hypervisor lahf_lm cmp_legacy cr8_legacy abm sse4a misalignsse 3dnowprefetch osvw topoext ssbd ibpb stibp vmmcall fsgsbase bmi1 avx2 smep bmi2 rdseed adx smap clflushopt sha_ni xsaveopt xsavec xgetbv1 arat
    Hypervisor vendor: KVM
    Virtualization type: full
    root@vmi3390078:~#

root@vmi3390078:~# curl -sL yabs.sh | bash

# ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## #
    # Yet-Another-Bench-Script #
    # v2026-05-11 #
    # https://github.com/masonr/yet-another-bench-script #
    # ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## ## #

Mon Jun 22 16:22:10 CEST 2026

Basic System Information:
    ---------------------------------
    Uptime : 0 days, 0 hours, 14 minutes
    Processor : AMD EPYC Processor (with IBPB)
    CPU cores : 8 @ 2496.250 MHz
    AES-NI : ✔ Enabled
    VM-x/AMD-V : ❌ Disabled
    RAM : 23.5 GiB
    Swap : 0.0 KiB
    Disk : 387.4 GiB
    Distro : Ubuntu 24.04.4 LTS
    Kernel : 6.8.0-106-generic
    VM Type : KVM
    IPv4/IPv6 : ✔ Online / ✔ Online

IPv6 Network Information:
    ISP : Contabo GmbH
    ASN : AS51167 Contabo GmbH
    Host : Contabo GmbH
    Country : France

fio Disk Speed Tests (Mixed R/W 50/50) (Partition /dev/sda1):
    Block Size | 4k (IOPS) | 64k (IOPS)
    ------ | --- ---- | ---- ----
    Read | 54.27 MB/s (13.5k) | 673.42 MB/s (10.5k)
    Write | 54.38 MB/s (13.5k) | 676.96 MB/s (10.5k)
    Total | 108.66 MB/s (27.1k) | 1.35 GB/s (21.0k)
    | |
    Block Size | 512k (IOPS) | 1m (IOPS)
    ------ | --- ---- | ---- ----
    Read | 607.63 MB/s (1.1k) | 560.80 MB/s (547)
    Write | 639.92 MB/s (1.2k) | 598.15 MB/s (584)
    Total | 1.24 GB/s (2.4k) | 1.15 GB/s (1.1k)

iperf3 Network Speed Tests (IPv4):
    Provider | Location (Link) | Send Speed | Recv Speed | Ping
    ----- | ----- | ---- | ---- | ----
    Clouvider | London, UK (10G) | 565 Mbits/sec | 535 Mbits/sec | 14.1 ms
    Eranium | Amsterdam, NL (100G) | 593 Mbits/sec | 598 Mbits/sec | 10.5 ms
    Uztelecom | Tashkent, UZ (10G) | 543 Mbits/sec | 179 Mbits/sec | 108 ms
    Leaseweb | Singapore, SG (10G) | 324 Mbits/sec | 281 Mbits/sec | 187 ms
    Clouvider | Los Angeles, CA, US (10G) | 408 Mbits/sec | 179 Mbits/sec | 159 ms
    Leaseweb | NYC, NY, US (10G) | 408 Mbits/sec | 363 Mbits/sec | 83.0 ms
    Edgoo | Sao Paulo, BR (1G) | 288 Mbits/sec | 109 Mbits/sec | 246 ms

iperf3 Network Speed Tests (IPv6):
    Provider | Location (Link) | Send Speed | Recv Speed | Ping
    ----- | ----- | ---- | ---- | ----
    Clouvider | London, UK (10G) | 559 Mbits/sec | 485 Mbits/sec | 14.3 ms
    Eranium | Amsterdam, NL (100G) | 558 Mbits/sec | 590 Mbits/sec | 10.7 ms
    Uztelecom | Tashkent, UZ (10G) | 530 Mbits/sec | 195 Mbits/sec | 108 ms
    Leaseweb | Singapore, SG (10G) | 497 Mbits/sec | 446 Mbits/sec | 186 ms
    Clouvider | Los Angeles, CA, US (10G) | 490 Mbits/sec | 163 Mbits/sec | 158 ms
    Leaseweb | NYC, NY, US (10G) | 536 Mbits/sec | 421 Mbits/sec | 83.2 ms
    Edgoo | Sao Paulo, BR (1G) | 428 Mbits/sec | 83.6 Mbits/sec | 246 ms

Running GB6 benchmark test... *cue elevator music*
    Geekbench 6 Benchmark Test:
    Test | Value
    |
    Single Core |
    Multi Core |
    Full Test | https://browser.geekbench.com/v6/cpu/18445531

YABS completed in 14 min 21 sec
    root@vmi3390078:~#

undefined-01 tarafından 22/Haz/26 17:37 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Huerfanos
    Huerfanos's avatar
    Erkek

https://www.hetzner.com/storage/storage-box/

şundan alsam içine attığım dosyalara link oluşturup indirmeme izin veriyor mu google drive gibi?

Anarsistherif...
Toplam Hit: 2409 Toplam Mesaj: 44
zam hetzner