Hiç Aslında Çok Sanslı Olduğunuz Düşündünüzmü ?
-
abi.. :) sacma sapan bir konu sacma sapan yorumlar :).... herkes cok sanslıdır die konumu acılır :) bu konunun ilgi gormeside tuhafıma gitti acıkcası...
-
Hiçbir çeviri orjinalini tam olarak karşılayamaz. Hele Kuran-I kerim gibi mecazlarla süslü anlatımlarla dolu bi kitaptan bahsediyoruz... Bu yüzden bence arapça öğrenmek gerekli.
Ha ben tefsir okurum o bana yeter diyosan o ayrı bi mevzu. Saygı duyarım...
Ama tam anlamı ile anlamak için bence arapça öğrenmek gerek...
-
PirtakoZ bunu yazdı:
-----------------------------
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------
PirtakoZ bunu yazdı:
-----------------------------Gök Tanrı (Kök Tengri) deki Tanrı ile de Allah aynı yani öyle mi?
Saçma sapan konuşma istersen. Gök tanrı inancı islamiyetten çok öncesinde de vardı zaten.
Tanrı Cins isimdir bi kere.
Ve ben rabbime Tanrı kelimesi ile hitap etmem.
Budistlerinkine de tanrı de yunanlarınkine de tanrı de(güneş tarısı ,aşk tanrısı vs.) sonra da Tanrı ile Allah aynı şey de...
Saçmalıyosun...
-----------------------------gök ifadesini mi kullandım ebe cahilim senin atan yaratıcıya tanrı demiş diyorum gök tengri demiyorum tengri daha sonra tanrı oldu diyorum iyi oku iyi bizim dilimizde yaratıcı tanrı dır hayatını filmlerle yasıyosan o senin problemin allah,tanrı,yaratıcı hepsi aynı sey birde islamı savunuyon islamda niyet önemli degilmidir zaten sizin gbiler yuzunden hala turbanla ugrasıyoz aşın bunları aşın asıl sız saçmalamayın
-----------------------------Tabiii Tanrı cins isimdir dedim tekrar hatırlatiim...
Sen arkadaşlarına da hepsi insan olduğu için INSAN diye hitap ediyorsundur eminim...
Tekrar ediyorum. Tanrı yaratıcı anlamına geliyor fakat cins isimdir. Bütün dinlerin yaratıcısı için kullanabilrsin(ben her ne kadar var olduklarını düşünmesem de). Ama tanrı ile Allah aynı anlama gelir diyemezsin...Ayrıca bu konuyu da Türban a çektin ya tebrik etmek istiyorum...
-----------------------------simdi yakınımızdakileri adıyla cagrıyoruz onlara adları ile hitap ediyoruz ama bu onların insan olmadıgnı degiştirmez ben yarıcıya inanıyorsam bir baskasıda inanıyorsa o baska sekilde ben baska sekilde hitap ediyorsam bu onun yaratıcı omadıgını degiştirmez sonuc olarak bu tür seylerde takılmamının cok anlamsız oldugunu söyluyorum anlamsız cunku sonucta aynı yaratıcıya inanıyorsak isimlerde takılmanın ne anlamı var ki.isten bu tanrı ister baska birsey olsun
-
Ben diğer yaratıcı kavramları ile aynı sınıfa sokmak istemiyorum.. Saygımın gereği olarak bunu yapıyorum..
En büyük varlıktan bahsediyorum. Beni var eden Rab'den bahsediyorum. Ona cins isimle hitap etmek haddim değildir. Öyle düşünüyorum...
Ben sadece aynı anlama gelmediklerini iddia ettim o kadar ;)
Neyse daha fazla uzatmıcam bu tartışmayı... Konuyu çok başka bi yöne kaydırdık :)
-
hbgrstyle bunu yazdı:
-----------------------------diyelim ki arabçayı sevmiyorsun
sana bazı bilgiler
cennet dili arapçadır
kuran arapçadır
peygamberimiz araptır
sahabeler araptır
-----------------------------bin kere söyledim, gene söyleyeceğim..
*Peygamberimiz (S.A.V) araptır, doğru mu? doğru.
* Allah hangi milletlere peygamber gönderir? bi düşünelim.. yoldan çıkmışlara,sapkınlara,allahsızlara, doğru mu? doğru.
* burdan ne çıkar, araplar sapkın,pislik insanlardır, doğru mu? doğru. yok doğru deil dersen,bugünkü araplar önünde, bakabilirsin, yok bugün böyleler eskiden böle deillerdi dersen, Peygamberimize işkence yapan müşrikler, kız çocuklarını diri diri gömen hayvanlar araptır. demekki bu üçüncü tezimiz de doğru.
* Peygamberimiz arap demiştik, peki acaba niye arap? İslam inancına göre doğmadan önce başka bi alemdeyiz,öyle mi? öyle.
Allah sapkınlara peygamber yollar demiştik, bunu da koy kenara, ikisini birleştirince ne oldu? Allah peygamberimizi araplara yolladı, onlara yollaması için de bir arap ailesinde doğması gerekiyordu, Allah da O nu arap olarak dünyaya getirdi.
burdan çıkan sonuç, peygamber gönderilen milletler üstün değil, aksine adi milletlerdir.
Türklere hiç peygamber gönderilmemesinin(en azından bilinen üzere) sebebi Türklerin daima mert,adil ve namuslu oluşlarıdır.
"cennet dili arapçadır" ?peki 1 sene hazırlık okuyomuyuz girmeden? saçmalama.
sahabeler araptır, adı üstünde sahabe, Peygamber in yakın dostları, arap Peygamber in yanına japon sahabe verilmezdi heralde :)
Kuran arapçadır? evet öyle, araplara Türkçe Kuran gönderilemezdi heralde dimi?
ilk Kuran arapça indi,tamam doğru. peki sonradan hiç mi Türkçeye çevrilmedi? peki soruyorum Allah Kuran'ı neden gönderdi? sadece ölülerin arkasından okuyalım diye mi? yoksa dünya hayatımızda bir pusula olarak yararlanalım diye mi? bence ikincisi.. şimdi ben Kuran ı arapça okudum burda, hepiniz dinlediniz hoşunuza gitti, ee bu size ya da bana ne getirdi? hiçbişey.. nasıl müzik dinlediğinde rahatlıyosan onun bi benzeri.. peki ya Türkçesini açıp Allah'ın ne dediğini anlamaya çalışsan? ordaki mesajı alsan? darda kaldığın zamanlarda yolgösterici olarak yararlansan?
*toplumumuzda Kuran ın değeri büyüktür, hemen hemen her müslüman evinde bulunur, ve duvarda yukarlarda biryerlerde asılıdır. çok değer veriyoruz ya, peki hiç yukardan indirip de okuyanımız varmıdır? Kuran a değer vermek onu bi yere koyup yüzüne bakmamak mıdır? tabi bu da ayrı bi konu aklıma geldi yazdım..
-
kankalar her lafımdan sonra parantez açıp yanlış anlamayınmı yazmak zorundayım??
tmm herşeyi bir kenara bırakalım
*Tüm inananlar kardeştir
sen arablara laf ediosun Hz Ömer de arabtı Alide Osmanda Ebubekirde bu ne demek oluyor şimdi??
*şu son arkadaş cold-m4 demişki arablar pisliktir arablar pislikse ve arapça kötüyse hatta ve hatta bir önceki sözüme geri döneyim yanılıyorsun
*bu arada devam ediyorum ki OsmanLı imparatorLuğu bile arap alfebesini kullanmışsa ki onlar senin ataların oluyor arabça çok kötü bi dil olsa bile en azından saygın olurdu
* bu arada bi arkadaşta bu anlamsız konuya neden bu kdr mesaj yazılıyor demiş dikkat edelim BİR arkadaş demekki bu konu gereksiz değilmiş çoğunluk olarak sadece senin mesajın gerreksiz
* son birşey ekliyorum herkez adem ve havva dan gelir demkki arab kürt türk ayrımı yapılmaması gerekir yapılsa bile onlar senin bi nevi kardeşindir.
-
hbgrstyle bunu yazdı:
-----------------------------kankalar her lafımdan sonra parantez açıp yanlış anlamayınmı yazmak zorundayım??
tmm herşeyi bir kenara bırakalım
*Tüm inananlar kardeştir
sen arablara laf ediosun Hz Ömer de arabtı Alide Osmanda Ebubekirde bu ne demek oluyor şimdi??
*şu son arkadaş cold-m4 demişki arablar pisliktir arablar pislikse ve arapça kötüyse hatta ve hatta bir önceki sözüme geri döneyim yanılıyorsun
*bu arada devam ediyorum ki OsmanLı imparatorLuğu bile arap alfebesini kullanmışsa ki onlar senin ataların oluyor arabça çok kötü bi dil olsa bile en azından saygın olurdu
* bu arada bi arkadaşta bu anlamsız konuya neden bu kdr mesaj yazılıyor demiş dikkat edelim BİR arkadaş demekki bu konu gereksiz değilmiş çoğunluk olarak sadece senin mesajın gerreksiz
* son birşey ekliyorum herkez adem ve havva dan gelir demkki arab kürt türk ayrımı yapılmaması gerekir yapılsa bile onlar senin bi nevi kardeşindir.
-----------------------------ya arkadasım nedemek arab kürt senin kardesindir senin olabilir ama benim asla kardesim olamaz benim kardeşlerim azerilerdir kazaklardır ve diger türk kökenli ırkdaslarımdır bir ayrımdan cok olması gerekendir aynı apartmanda oturuyz diye komsumu kardesimin yerine nasıl koyabilrim nasıl bir mantıkdır bu
bir topluluktan cıkan hırsız nasıl diger kişleri zan altında bırakması sacmaysa senin araplara karsı gösterdgin örneklerde okdar sacma her milletten iyi ve kötu çıkar simdi bir kac tanesi yuzunden koskoca arab milletini onlarla aynıu göremeyiz nasıl bir ummetcilik afyonudur anlamıs degilim isanlarımızı bu kadar etkiliyo arapların yaptıklarını unutmadık unutmıyacaz hani bir laf vardır bilrsin affetmek buyukluktur ama unutmak aptallık ama ben onları affetmiyom affetmiyecem cunku araplar bu örnegin dısında onları affetmek buyukluk degil kendini asaglamaktır.
-
Konu tamamen dağılmış. Çok yanlış yorumlar da içermekte.
cold'un yazdıgı yazının neredeyse her cümlesi yanlış yorumlar içermekte.
Pirtakoz'a baştan sona hak veriyorum. Tartıştığı arkadaş da muhtemelen ayni seyi dusunuyor fakat aradaki nuans farklarini anlayamiyor diye dusuyorum...
Neyse KENDINI COK SANSLI HISSEDEN BİRİLERİ YOK MU BURADA?
( Dikkatimi çekti de galiba Tahribatta ŞANSLI mürid yok :P :P :P )
-
Sorunun cevabı, evet düşündüm ama bunu yaratılmş olmama bağlamıyorum, sonuçta hiç yaratılmasaydım zaten yaratılmamış olmanın farkına bile varmıcaktım.. yani senin sölediğin (konuyu açan arkadaş) çok saçma geldi bana.. Poliyannacılıkta son nokta :)
-
uye olucagım sıtelerdekı guvenlık kodunu tam kestıremedıgım halde yazıyorum dayanamıyorum birde doğru cıktımı eyvah işte ozaman kendımı cok sanslı hissediyorum