Hiç Aslında Çok Sanslı Olduğunuz Düşündünüzmü ?
-
aa pardon hz. ömer araptı unutmuşum o zaman tüm araplar kutsaldır, o çocuk tecavüzcüleri afrikadan falan gelmiştir arabistana kesin..
hoca bi tane iki tane düzgün adam çıkmış olabilir, ki adamlar Peygamber in çevresinde yaşamış insanlar, hatırlarsan hz.ömer kızkardeşini öldürmeye giderken müslüman olmuştur. kendi kızını gömmüş biridir.
-
Zaten dünyaya gelmemiş olsaydık...ona orantılı olarak'ta dünyevi zewkler veya dünyevi sıkıntılar hakkında bi tat sahibi olamayacaktık...yine dediğim gibi dünyanın hoş olduğunu düşündüğümüz tatlarını alamazken yine sıkıntılarınında farkında olmiicaktık...bu senin sorunun değerinde mantıksız bi cevaptır ....çünkü önemli olan fiziki değil ruhsal enerji ve ruhsal olgudur...bahsettiğin gibi bi olayda zaten ruh kavramı yoktur hiçlik vardır yani ''SEN'' yoksun zaten kişisel veya ruhsal bi nesne bi meta yok...neyin yoksunluğunu veya hoşmutluğunu tatmaya çalışacak bu hiç...
-
-
PirtakoZ bunu yazdı:
-----------------------------Gök Tanrı (Kök Tengri) deki Tanrı ile de Allah aynı yani öyle mi?
Saçma sapan konuşma istersen. Gök tanrı inancı islamiyetten çok öncesinde de vardı zaten.
Tanrı Cins isimdir bi kere.
Ve ben rabbime Tanrı kelimesi ile hitap etmem.
Budistlerinkine de tanrı de yunanlarınkine de tanrı de(güneş tarısı ,aşk tanrısı vs.) sonra da Tanrı ile Allah aynı şey de...
Saçmalıyosun...
-----------------------------Galiba bu kadar ayak yaptığına göre arapça biliyorsun arapça tanrı ne demek peki bunu söylesene bana
-
sayısal loto oynadığımda hayır
iddaa oynadığımda hayır
spor toto oynadığımda hayır
ama tahribat.com da mürid sıfatı taşıyabiliyorsam evet
şükür
ama raven riley le tanışamadım
ailem için şanslı olduğumu düşünüyorum
arkadaşlarım içinde -
Chaoser bunu yazdı:
-----------------------------
PirtakoZ bunu yazdı:
-----------------------------Gök Tanrı (Kök Tengri) deki Tanrı ile de Allah aynı yani öyle mi?
Saçma sapan konuşma istersen. Gök tanrı inancı islamiyetten çok öncesinde de vardı zaten.
Tanrı Cins isimdir bi kere.
Ve ben rabbime Tanrı kelimesi ile hitap etmem.
Budistlerinkine de tanrı de yunanlarınkine de tanrı de(güneş tarısı ,aşk tanrısı vs.) sonra da Tanrı ile Allah aynı şey de...
Saçmalıyosun...
-----------------------------Galiba bu kadar ayak yaptığına göre arapça biliyorsun arapça tanrı ne demek peki bunu söylesene bana
tartıştığınız konu aşırı dincilerde çok büyük günah olarak geçiyor
aşırı dinci değilseniz tartışmanıza bi neden yok :)
sonuçta Tanrı türkçedir
ve hangi lugata göre kullanıyorsan ona hitab etmektedir -
TrKomando89 bunu yazdı:
Milyonlarca sperm arasından 1. gelmişiz bikere a.q boru mu :)
o şans değil abi ben çalışarak kazandım :D -
muhah cennet dili arpçaymış,arapça kadar kulakta amelece kalan başka bi dil yok cennet dili arapça olcak,hadi ya tanrı millyetçi mi de arapça kullanıyo :D,günaha sokuyon beni akşam akşam :D,araplara dda sokayım arapçayada sokayım sana bişey olmasın hade iyi gecelr mucks :D
-
pitakoz kardeşim.senin gibi türkleri nasıl değiştireceğiz bilmiyorum.zaten bununla uğraşmayıda çoktan bıraktım. ama köktengri ve tanrı ile ilgili yazdıklarına karşı çıkıyorum.çünkü
1) Tanrı öztürkçe den türkçeye dünyayı kuran,yaratan,yüce varlık şeklinde çevrilebilir.yani insan neye inanıyorsa tanrısı odur.eğer türkse Tanrım der,arapsa Allahım der.
2) Köktengri de cins isimdir.Atalarımızın köktengri dediği bir çok destanda ve yazıtta "ÜLGEN" olarak geçmektedir.
3) Allah ***KESİNLİKLE *** müslümanların tanrısının özel ismi değildir.... (buraya özellikle dikkat et) Çünkü Allah kelimesi Arapçada islemiyetten çok çok önceleri bulunan bir kelimedir. kaldıki hz.Muhammedin putperest olan babasının ismide ***ABDULLAH*** da Allahın kulu demektir...
4)Allah kelimesinin Müslümanların tanrısının özel ismi gibi görünmesinin ve bazı cahil türklerin Tanrı demem Allah derim kompleksinin bir sebebi var elbette.
4 a) arapların hemen hepsi müslüman oldugu için arapça Allah kelimesi sanki Müslümanların tanrısının özel ismi gibi görülmüştür.
4 b) Amerikan filmleri türkçeye çevrilirken God kelimesinin tanrı olarak çevrilmesi.
inşallah düşünceni en azından sorgulamana yetmiştir...
-
Bir Çok Kez Hemde.