Hiç Hayatınız 1 Yılda Tamamen Değişti Mi?
-
Liseden mezun olduktan sonra her sene tamamen değişti.
-
Triumph bunu yazdı:
-----------------------------
sanırsam deneyimlerini yazanlardan teselli bulacaksın.bence bulma.hayat herkese farklı davranıyor. şans,kader olaylarıda çok garip.kadere inanmayan biri olarak şans,talih gibi hedelerin oluşma kriterleri nedir çok merak ediyorum.ama insanoğlu henüz bunun sırrını çözememiştir.gerçi piyasada şans,talihle ilgili sikko kitaplardan geçilmiyor(secret,çekim gücü,çekim yasası,istemenin gücü,istemenin esrarı vs..)4 yıl önce hayatım inanılmaz değişmişti ama pekde mutlu olduğumu söyleyemem.şu 4 yıldır da berbat gitmeye devam ediyor.eğer tavsiye istiyorsan deneyimlerime dayanarak şunu tavsiye edebilirim.başkalaının hayatı ile kendi hayatını mukayese etme.yoksa hayatın ızdırap olur.Elbette niye daha yakışıklı değilim,niye it gibi çalışıp 3 kuruş parayıda aileme veriyorum,niye çok güzel bi kız arkadaşım,niye bir sürü dostum vs..yok diyip bunların hepsine sahip olan kişileri görüp imrenirsen dediğim gibi ızdırap olur.illa mukayese yapacaksıan iyiyi değilde kötüyü baz alarak mukayese yap mesela vücudum sağlam,sağlığım muhteşem olmasa bile böbrek hastası değilim haftada 3 kez taa ebesinin nikahuına gidip diyalize girmek zorunda değilim,kör,sakat,topal değilim.konfeksiyonda çalışmıyorum vs..gibi bir sürü örnekle kendi hayatının daha iyi olduğunu görebilirsin.işsiz,parasız,aşksızsın diye kederlenme bunlar yoksunluk değil eksiklik.yani olsaydı çok daha iyi olurdu ama olmasada dünyanın sonu değil.kaldı ki evrende bunlara tek sahip olmayan kişi sen değilsin.yoksunluk olmadığı sürece mutsuz olman için hiç bir neden yok.yoksunluktan kastettiğim yukarıda ki gibi doğanın güzelliklerini görememek(kör),müziği duyamamak(sağırlık),iletişim kuramamak (dilsizlik) veya herhangi başka eksiklikten dolayı istediklerini yapmamak misal gitar çalmayı çok istiyorsun ama kolların yok.neyse fazla uzattım polyannacılıkta yapmak istemiyorum.bende bitsede gitsek havasındayım.
saol hocam ama sadece teselli bulmak değil amacım (yani şuan yeniden hayatım değişiyor :) benim hayatımda birçok kez değişti özellikle mutluluk gibi faktörler. bence hayatı hiç değişmeyen insanlar yenilikten korkanlar. yani bugün tahribat varsa yarın birde zekirdeğe bakmak lazım o tiki bu siki şu emo dersek hayatı zehir eden o bence. önemli olan hayata sevgiyle yaklaşmak ve felsefeyi çok fazla yapmamak :D
geyik takılmak...
insan ihtiyacı tabi bende tbt de dökmeye çalışıyorum içimi :) kıyaslamak bambaşka bi mesele hoca bence iyiylede kıyaslamalı insan kendini yoksa giç geliştiremeyiz kendimizi. onun benden bu kadar fazlası var. ama ben çalışarak geçebilirim onu gibisinden. başarmak güç verir zaten.
biraz yeni şeylere açık olmak gerekiyor hayatın değişmesi için biraz farklılıklar peşinde koşmak.
evde 24 saat oturarak hayat değişmiyor ki :) -
2-3 kere tamamen olmak üzere değiştiği çok oldu da sorularından bişey anlamadım.
-
1 -2 ayda tam anlamıyla başka biri oldum
Dururumumdan hiç memnun değilim
-
hayatım hep inişli çıkışlı olmuştur lise döneminde hep aynıydı 4 sene etti lise biteli ve arada acayip tutarsızlık var 4 senenin 4 üde birbirine benzemiyor heryıl değişiyor bir futbol takımının kadrosu gibi
-
efrasyap bunu yazdı:
15 yıldır aynı a.q sadece mekanlar değişti yaşım büyüdü ama hiç bişey değişmedi
-----------------------------muhaha benimde aynı lan değişme yok ot geldik saman gidecez amk :D
-
@aytekinet
ben eskiden insanların içinde ottum şimdi insanlardan uzak ))))
-
yıl 2004 bi dost kazığı yiyip bi otelde işe girdim.psikolojisi bozuk bir sürü insanla tanıştım dert sahibi oldum.rus eniyisi diyenlerden oldum.yanlız kaldığımda filozof oldum kronik başağrısı sahibi oldum az bişey fazla kilo sahibi oldum gececi ve alkolik de oldum.ama 4 seneden sonra tekrar değişcek heralde aralık gibi felan askere gdecem ankara ya dönücem tekrar iş arıycam psikoloji değişcek asker psikolojisi başlıcak sonra iş arama psikolojisi bazen vurdumduymaz insanlara imrenmiorum deil hani yinede çok şükür bide insanın her sene hayatı değişmesi gerekmio tabi :)
-
baron_27 bunu yazdı:
-----------------------------o değilde benim hayatım önümüzdeki bır yıl sonra tamamen değişecek mesela, işten çıkacam, askere gidecem, aöf bitecek, borcum bitecek vs vs.
hayatımı sıfırlayacam yeniden başlayacam, şimdiki halimden eser kalmayacak tanıdıklarımı tanımayacam
yeni insanlar, yeni çevre yeni bi kimlik vs.
hoca aynı kaderi paylaşıyoz galiba okuyunca dedim aha biri beni kaleme almış. -
1 saat...çok şey değişti 1 saat'de..