Hiçbir Şekilde Genetiği Değişmemiş Saf Anadolu Sebze Tohumlarını Nasıl Değerlendirmeli ?
-
balik_ bunu yazdı:
-----------------------------
beyler bide şöyle bir durum var. bu domatesi ekip yetistirdik diyelim. meyvesini toplayıp yüksek fiyattan sattık. domatesi alan kişiler domatesin tohumunu alıp ektiklerinde domates bendeki gibi yeniden ürün veriyor. istersen yıllarca tekrar tekrar tohumunu alabilirsin. sonuçta piyasadaki domatesler gibi değil, Allah'ın yaratığı gibi tekrar tekrar ekilip yetiştirilebiliyor. bu durumda domates diğer insanlara da yayılacak. kâr etsem en fazla bir iki sene ederim diye düşünüyorum. acaba tohum stoklasam 5 sene sonra bende böyle orjinal tohum var deyip tohumları mı yüksek fiyattan satsam ? sonuçta dünya böyle organik tohumları arıyor, üstelik domates lezzet olarak piyasadaki diğer domateslere 10 basar. diğerleri ile karşılaştırmak bile hata olur. avrupada felan olsak zengin oluruz belki de.
-----------------------------hocam bence bu tür bişeyi paylaşmalısın ama elinde sakla yine de azalacak dağıtsan da. Şöyle düşün, gdo denilen şeyler gelişimi bile etkiliyor eğer kimse paylaşmaz para peşine düşüp yeni nesil gdoya muhtaç bırakılırsa yeni nesilden hayır gelmez para kazanan olmaz ki size versin
ya da paylaşırsın zeki zeki insancıklar yetişir türkiye zenginleşir sen zenginleşirsin
çok mu hayali oldu tamam amk
Sevaptır paylaş :) niyet önemli.. ama üretip sat bence 2 sene getircekse 2 sene getirsin napalım
her tekrar yetiştirilebilir çekirdekli ürünleri pazardan alan tekrar ekmiyor ama zaten habern olsun :)
bi de bi miktar gönderebilir misin bana? balkonda 1-2 saksıya ekiyim bari yıllardır domates yemiyorum :| cidden yemiyorum.
-
israil de 1 kg domates tohumu 50 milyar yapıyor buranın parasıyla :) ve havada kapıyolar bu fiyata ciddiyim