folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hiçbirimiz Renkleri Aynı Görmüyoruz

Hiçbirimiz Renkleri Aynı Görmüyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Connection
    Connection's avatar
    Erkek

sanırım bu tezini çürütür

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=15661

"Çevrelerine uymak için kendini yontanlar,tükenip giderler" Connection® MSN: koray@maviates.org
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

tavuğun tadı gerçekten tavukmu felan falan acaba. yani ajanlar buna tavuk dedi diye tavuk filan böle bişeylerdi i,şte :D matariks te bu muabbet vardı ordan mı esinlendin acaba?

kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FISTIK
    FISTIK's avatar
    Dişi

üf 1 sene evvel sadık diye b,r arkadaşım bununtartışmasını yaptı benimle hay yarabbim ya :S

baya tartışmıştık..

bana dediki duvar ne renk dedim ki sarı neye göre dedi nasıl yani dedim ve başladı satlerce :)

yani sonra aklımı karıştırdı tabiki ama, boşver dedim içimden o sarıysa sarıdır :D kurcalama bu muhabbet bitmez ve sustum :D o hala merak eder :D

Her vazgeçiş, bir kaybediştir..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Misanthrope
    Misanthrope's avatar
    Erkek
    hehehe:) tahribat felsefe kürsüsü toplaniyor.. varlik felsefesini bastan sona tekrar ele alalim.. uffff uzun ish be dayi.. Görecelik tamam dogrudur..yani ayni yolla var oldugunu kanitlarken,ayni yolla yok edersin kendini.. bu mavi icinde gecerli.. sayilar icinde.. 1 2 3.. gökyüzü maviymis.. hmmm ya peki yildizlara ne demeli.. aralarinda bir cogu yillar önce patlamis yok olmus durumda.. ama onlari hala görüyorsun sen.. peki zaman kavrami kimin tekelinde.. eger o yildizin zamanini düsünürsek belki de dünya bir kac milyon yil önce bir göktasi tarafindan parcalanmistir.. anaaaa.. :)

Was mich nicht umbringt,macht mich stärker! Nietzsche
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek
    iide bu tez senin deilki(hahah iyi pislikti kabul edin) herkes dusunur bi zamnda sonrada amaan insanlığımı kurtarcam a.q istersen siyah de der gideriz.. :Pp
    neyse ciddi olarak:bence daa ii abi hepimizin aynı goruo gibi olmamız karısıklıklar engellenior falan filan..bu arada komputervolfla konnektiyon noktayı koymus..

NesTo | same shit diffirent asshole
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

sanirim bu manyaklardan biri de ben oluyorum cünkü ben de bunu düsünürüm hep, yani ara sira kafayi siyirinca.. bence bir cok insanin yaptigi bir seydir..  renklerin meydana gelmesi isik kirilmalariyla ilgiliydi sanirim, yani buna bilimsel bir destek bulamayiz, ancak her insanin beyninde farkli bir decoder varsa o ayri iste, bilmem anlatabildim mi..

bir tane de benden olsun, simdi bir hayat yasiyoruz, yani herkesin bir hayati bilinci var.. yeryüzündeki 6 küsür milyar insanin hepsinin de bir bilinci bir yasami var.. peki.. inaniyoruz ve biliyoruz ki tüm insanlar ayni boyutta ortak boyuttalar.. ya her insan Yaratici tarafindan kendi icin yaratilmis bir evrende bu filmin tam basrolündeki kisiyse ve dünyadaki hersey bizim sinanmamiz sirasindaki nüanslar ise..

Benim hayatimda bir ailem isim evim ülkem var.. Medeniyetimiz tarafindan kullanilan takvimin 2005 yilindayim, Türkiye ülkesinde, Istanbul sehirinde yasiyorum.. Ne bileyim ülke anlayisi, diller, ekonomik sistemler, insanlarin görünüsü, renkler akliniza gelebilecek hersey.. Hersey özgün.. Ama bu benim dünyam, ya herkesin farkli bir dünyasi varsa ve herkes o dünyada sinaniyorsa.. Evet gercek olan sensin benim..

Benim dünyamda sen tahribat.comdan tanidigim bir arkadasim, sen benim filmimi tamamlayan bir figüransin, buradaki rolün gercek degil.. ama senin dünyanda ben senin hic tanimadigin, Zoborot kitasinda yasayan biriyim, orada farkli bir idari sistem farkli yönetim bicimleri farkli besinler ne bileyim farkli her sey.. Aslinda tahribat.com ve internet diye bir sey hepiniz icin yok, sadece benim dünyamda benim icin ve siz figüranlarim icin var..

Hicbir zaman bilemeyecegim göremeyecegim sizin dünyalarinizda ise siz farkli farkli seylerle ugrasiyorsunuz.. belki de daha atesi icat etmediniz..

Bir insanin bir seylere sinanmasi icin merkezde olmasi ile en iyi sonuc alinabileceginin daha mantikli oldugunu gördügünüzde bunun da az cok mantikli bir komplo oldugunu anlayacaksiniz..

Matrix ile Truman Show u sentezleyebilenler benim ne anlatmak istedigimi iyi anlayabilmislerdir, buyrun buradan yakin.. Eminim bu aklina gelen bir kisi bile yoktur.. yoksa var mi ? :) komploya saran varsa ki eminim vardir, muhabbetine devam edebiliriz.. etrafimda ne kadar insana anlattiysam bön bön suratima baktilar bir kac kisiye anlatabilsem ve bir beyin firtinasi yapsak fena olmaz ;)

ir2 bunu yazdı:

ulan bunu düşünen tek manyak ben diyilimişim demekki :)

noyan; hoca evrensel bişey değil isimler evrensel sadece sen mavi sarı olarak bildiğim renk ile gökyüzünü görüyosun ama zihnimizd eoluşan sahne aynı değil

"Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı alak'tan yaratmıştır. Oku, Rabbin sonsuz iyilikler sahibidir. İnsana bilmediklerini, ve kalemle öğreten, O'dur."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cerrah
    cerrah's avatar
    Erkek

Renk körlüğü diye bişey var dimi, yani normal insanların görmüş olduğu renkleri farklı görmek hastalık oluyor. Yani insanın gözü hasta olmadığı sürece diğer insanlarla aynı duyarlılığa sahip tabi miyop hipermetrop astiğmat gibi bozukluklar dışında.

Zarara rızasıyla girene Merhamet edilmez ve Layık Değildir!...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LiLaH
    LiLaH's avatar
    Erkek
    renkLer ve zevkLer tartisiLmazz  bunLar derin konuLar

][-][ @ ]|_ ][ ]|_
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    alti ustu renk a.q.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    aslında bunların herşeyi taa eskilerden beri süregelen bir anlayış. Matematikte boyle. 2+2 = 4 bu boyle kabul görmüş eskilerden beir boyle kullanılmış, sen kalkıpta bunu 2+2=5 diyebilirsin tabi matematiği baştan olusturman gerekiyor. ++ Bir cocuğu farklı bir ortamde yetiştirirsen kırmızıya mavi , maviye kırmızı dersen cocuk oyle oğrenecektir ve bunu oyle bilecektir.
Toplam Hit: 9257 Toplam Mesaj: 40