folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hiçbirimiz Renkleri Aynı Görmüyoruz

Hiçbirimiz Renkleri Aynı Görmüyoruz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NovalgiN
    NovalgiN's avatar
    Erkek

Aslında bütün insanlar mavi diye adlandırdığınız rengi aynı boyutta aynı renkte görür...

Ama bakıyorum da iş adlandırmaya geldiğinde biraz kafalar karışmış (:

İlk insanlar keşvettikleri ya da icat ettikleri şeylere isim verirken  onu birşeye benzeterek adlandırmışlardır...  Ve ilk olarak da doğadaki sesleri örnek almışlardır.  Örneğin....

Çan -  çınnnnnnn

Tokmak - tak tak tak

Fiskiye- fışşşş      vesaire vesaire.... Zamanla sesleri dönüştürerk adlandırma yapmışlardır işte..

Mavi de buradan gelir...  Eski dilde Mai dir.    Köküne indiğimiz zaman Ma.    Ma ise eski dilde su demektir...  Denizler göller aslında renksiz olmasına karşın gökyüzünün rengini alarak mavi gözükürler... yani burada yine doğadan esinlenerek adlandırma yapılmış...

İnsanların ilk olarak 2 veya 3 sesle konuştuklarını varsayarsak böyle bir sonuca ulaşabiliriz...

Ha.. diğer bir konu...

100 insanın mavi gördüğünü sen sarı görüyorlan ya sende bir bozukluk var ya da diğer 100 kişide....

Hangisi gerçek?

valla ben de bilmiyorum ((:

Yağmur dindi, yağmura inandık.|www.birboluiki.net
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

abi islamic_force bu dediğini bend üşünmediysem eğer şerefsizim hatta her hafta dersaneye gittiğimden zamanla aynı insnaları görmeye başladığımda dünya bu kadar küçük olamaz bunlar kesinlikle figüran vs gibi düşünmeye başladım hatta geçen sene thruman show u izlediğimde ağzım açık kalmışdı demekki benim gibi düşünenler war demişdim harbi böyle beyin fırtınaları yapsak mütiş zewkli olur.

bu arada buraya yazanalrın %50 sinden fazlası sorumu anlammış bile ben yanlış isimlendirmeden söz wetmiyorum her insanın beyninde farklı sahneler war ama isimlendirme sonucu aynı şekilde aktarıldığındna bahsediyorum bilmem anlatabildimmi

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nukeshore
    nukeshore's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    bunu düşünmüştüm bende ve bence bunun ispatlanması imkansız. aksini ispatlamakta öyle. Yani bu düşüncenin gerçekmi yoksa gerçek dışımı oldugu ispatlanamaz bence.

011011100111010101101011011001010111001101101000011011110111001001100101
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek

evet ne demek istediğini çok iyi anladım. önemli olan isimleri değil gerçekten ne gördüğümüz hepimiz farklı bir rengi görüyo ama onu aynı isimde kullanıyo olabiliriz

buna bende kafayı takmıştım ama hatta bilim adamları bu konuda çok uzun araştırmalar yaptılar.

bi kere hepimizin gözündeki renk pigmentleri aynı göz yapımız aynı haa belki beyne gittiğinde farklı yansıyo farklı algılanıyo olabilir diye düşünmüşlerdi ama renklerin insanlar üzerinde yaptıklar duygusal etkiler var işte burda rengin adının zaten önemi yok belli bir süre aynı renkle boyalı odalarda kalan insanlar hep aynı ruh halinde oluyolar. buda herkesin aynı rengi gördüğünü gösteriyo....

yine de ince düşünürsen bu konu renklerden çıkıp tamamen felsefeye döner... rasyonalistler, materyalistler,.... filan kapışır dururuz artık :P

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek

abi cok geyik tartışma haaaa.. elmaymış armut demişiz armut olmuş muz da karpuz muş vs.

agac mış megerse sonrsa cicek demişiz cicek kalmış mış?

ya işiniz yokmu ya boyle geyikler için gidin lamer sitelerine.

sacmas bir konu daha  hermen dile getireyim... tavuk mu yumurtadan yumurtamı tavuyktan mevzusu .

bazı iqsu kıtlar sacmalar lar. farzetki tavuk yumurtadan. peki eger oyleyse

1- yumurtayı kım yumurtladı,

2-yumurtaya kım yattı, cıvcıvın cıkması lazım dımı? oyleyse yumurtaya kım yattı?

gunes mı ısıttı? yoksa tımsah mı yattı yumurtaya..??

hadi eywallah

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IsLaMiC_ForCe
    IsLaMiC_ForCe's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

senin konun dagilmasin diye ayri baslikta actim, bunun icin oraya gel, benim baslik 3 sayfaya geldi, herkes farkli sey sordu, galiba anlayan hatta ayni seyi düsünen tek kisi sensin, helal olsun ;)

ir2 bunu yazdı:

abi islamic_force bu dediğini bend üşünmediysem eğer şerefsizim hatta her hafta dersaneye gittiğimden zamanla aynı insnaları görmeye başladığımda dünya bu kadar küçük olamaz bunlar kesinlikle figüran vs gibi düşünmeye başladım hatta geçen sene thruman show u izlediğimde ağzım açık kalmışdı demekki benim gibi düşünenler war demişdim harbi böyle beyin fırtınaları yapsak mütiş zewkli olur.

bu arada buraya yazanalrın %50 sinden fazlası sorumu anlammış bile ben yanlış isimlendirmeden söz wetmiyorum her insanın beyninde farklı sahneler war ama isimlendirme sonucu aynı şekilde aktarıldığındna bahsediyorum bilmem anlatabildimmi

"Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku. O insanı alak'tan yaratmıştır. Oku, Rabbin sonsuz iyilikler sahibidir. İnsana bilmediklerini, ve kalemle öğreten, O'dur."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oguzhanbaba
    oguzhanbaba's avatar
    Erkek
     bu felsefenin gerçeklik payı var; ama bana gerçek değilmiş gibi geliyor.

Yalnız Bir ordudur Kendi çölünde Sonsuz savaşlarında Hep yener Kendi ordusunu.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

Bu konuda bende ir2 ve islamic_Force gibi düşünenlerdenim. Bazen öyle anlarım oluyor ki düşünürken kafayı sıyırıcam diyorum oturdugum yerde yoruluyorum. Maksadım övünmek değil fakat bu düşünmelerin sebebi kişinin IQ seviyesinin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Aşırı zeki insanlarda görülen davranış türlerindenmiş. Doktorlar bunu böyle açıklıyor. Ama zaten insanlarda bu neden böyle?, acaba herkes normal de ben mi deliyim? gibi şeyler olabiliyo..

Hatta bira ara iyice paranoyak olmuştum. Sanki ben deliyim. Herkes bana deli dğeilmişim gibi davranıyor filan neyse atlattım. Bu renk görme konusu tam bir muamma..

Gerçekten bunun çözüm yolu bence ancak şöyle hallolur. İnsanların beyinlerinde gördükleri şeylerin ne tür sinyaller verdiğini daha basiti 5 kişiyi bi masaya oturtup karşılarına kocaman mavi bir kağıt koysunlar. Herkesin beyni o rengi görünce aynı frekansta aynı sinyaller verebiliyor mu? Burda dikkat edilmesi gerekenler dikkat dağıtıcı unsurların bulunmaması gerek.

Bunları düşünürken deli oldugumu da düşünüyorum. Ama böyle kendim gibi bi kaç kişi daha görünce gerçekten çok rahatlıyorum. Zaten dediğim tek şey Tahribat'ı sevme nedenim  kendi türümde benimle aynı doğrultuda düşünen insanların çoğunlukta olması..

Burayı seviyorum

Toplam Hit: 9285 Toplam Mesaj: 40