Hidrojen Üretimi / Yakıt Tasarruf Sistemi
-
Çalışma güzel fakat eklemek isterim.
Hocam hidrojenin yanma sıcaklığı oldukça fazladır.
Hidrojeni sağlıklı şekilme motorlarda kullanabilmek için seramik teknolojisinin gelişmesi bekleniyor.
Sendeki sistemde hidrojen arabanın alternatöründen üretilecekse harcayacağın enerji ürettiğin hidrojen enerjisiyle aynı, ürettiğin hidrojenden elde ettiğin enerji harcadığın enerjinin altında olacaktır.
Bu sistem en mantıklı güneş enerji sistemlerinde kullanılabilir. Bu şekilde hidrojen üreterek güneş enerjisini ucuza depolamış oluruz.
Ama dediğim gibi önce seramik veya hidrojeni sağlıklı şekilde yakmak için hangi teknoloji gerekiyorsa onun gelişmesi lazım.
-
hocam Rabbim zihin açıklığı versin sana. inşallah kendine ve bizlere faydalı olur çalışman.
bir sorum olacak. bu atık plastiklerden mazot,petrol vs. üretiliyor. internette videoları var seyrettim ama pek açıklayıcı değiller. bu konu hakkında bilgin veya tecrüben var mı hocam.
-
yani güzel şeyler yapmışsın iyi hoş hevesinide kırmak istemem fakat o hidrojeni üretsen bile depolayamazsın. Daha önce periyodik tabloya baktınmı bilmiyorum fakat periyodik tablodaki en küçük atom çapına sahip element. Bu nedenle yüksek basınçlarda sıkıştırdığında birsürü sıkıntı peydah oluyor. Bunların içi gözenekli özel tüpleri var. tanesi 3bin dolar civarı 1 litre 17 bar basınca kadar çıkabilen tüpler.
Adamlar depolayamadığı için yanlış bilmiyorsam bor kullanıyorlar. bor madeni, asıl yakıt olarak kullanılmıyor, buradaki mantık bor un hidrojen tutabilme yeteneği. yani aslında yakıt olarak bor değil, onun tuttuğu hidrojeni kullanıyorlar.
Ayrıca sallayanlar olmuş, hidrojen benzin ve motorine göre yanma ısısı daha düşüktür ve oksit ile yanma sıcaklıkları neredeyse aynıdır. Seramik motorlardan falan sıkmışlar, komik geldi.
PEM ile ilgili araştırmalar yapmanı öneririm. Fakat şahsi fikrim düşündüğün kadar basit şeyler değil, adamlar süper bilgsayarlar ile iyon hareketlerini günlerce modelliyorlar bunları yapabilmek için. Nexa ve Horizon bunların önde gelenleri.
Üniversitede 4-5 sene boyunca bunların üzerine çalışmış biri olarak bunları yazıyorum, gerçekten hevesini kırmak istemem ama internetten bulduğun veriler ile yapabileceğin şeyler değil.