"Hilafetin" Kalkması İngiltere"Nin Şartıydı..
-
Atatürk bir DEVRİM yapmış halkıyla beraber , ee Herşey eski tas eski hamam devammı edicekti Allah Aşkına?
Sadece Hilafeti de kaldırmakla kalmamıştır. Peki Kılık kıyafet yasasını , İstiklal mahkemelerini falandamı Lord Curzon Kurdurmuştur?
Herifler yıllarca İstanbul da kalmıştı ve ne Hilafete ne Padişaha hiç dokunmamışlardı! Onlar için kalkması degil ellerinde Kukla olarak kalması daha iyiydi ve bu yüzdende kaldırılmıştır.
-
istiklal mahkemeleri devrimlerin sürekliliği için kuruldu. halk yapılan devrimlerden, inkilaplardan rahatsızdı. resmi tarihte anlatıldığı gibi güller ve çiçeklerle karşılanmadı devrimler. özellikle islam, kılık kıyafet ile olanı.
cumhuriyet bir akşam üstü sofrasında kuruldu. aynı sofrada atatürk kendisini cumhurbaşkanı ilan etti. ( başbakan da olabilir )
-
- İslâm dünyasının büyük fedakârlıklarla verdiği destek sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı
- Hilafet, İslâm dünyasının ortak atıf merkeziydi
Cihad ilan edıldı miliet ıngılızlerden yana olup bize karşı cephe aldı hani hilafet ortak atıf merkezdi hani islam dunyası buyuk fedakarlıklarda bulunmusdu
bu amcam yanlıs şeyler yazmıiş..
-
agzından cıkanı kulagın duysun. git kudus yolu, tevhid haber vs sitelere uye ol orda kafadarlarınla konus. burası Atatürk'e karsı propaganda yapabilecegin bir yer degil. gozume takılıyor yazdıklarına dikkat ediyorum bir suredir, ya pkk yandası gibi konusuyorsun yada kemalizme satasıyorsun. kusura bakma biz senin gibi tevhidhaberden hizbullahtan engin tarih bilgileri ogrenemiyoruz.
-
emin olun sizden daha atatürkçü ve cumhuriyetçiyim. insanları boşuna yönlendirmeyin. cevaplar aramanıza veya vermenize gerek yok. cevap veremediğiniz insanlara '' şucu '' veya '' bucu '' sıfatını yapıştırıp ne kadar cahil, çocuk ve basit olduğunuzu belli etmeyin. komik oluyorsunuz çünkü.
bana pkk yanlısı diyen omurilik düşünürü arkadaşım, şu an görevdeyim. bir tsk üyesiyim ben. pkk yanlısı olsaydım, tsk üyesi olmazdım değil mi ? ( şunu zırt pırt söyletmeyin bana ) bu vatan ve toplumun her bireyi için bir şeyler yapmak, üretmek ile meşkulüm. gerizekalı laf üreteçleri gibisiniz. söyledikleriniz o kadar aciz ve boş ki. daha fazla küçük düşmeden susun bence.
sevyeli bir tartışma ortamı oluşturmak istiyorsun, ama canlarım cevap veremyince seni alakasız bir şey ile yaftalıyor. cahil halk, cahil toplum, cahil birey.
-
himurakenshin bunu yazdı:
-----------------------------emin olun sizden daha atatürkçü ve cumhuriyetçiyim. insanları boşuna yönlendirmeyin. cevaplar aramanıza veya vermenize gerek yok. cevap veremediğiniz insanlara '' şucu '' veya '' bucu '' sıfatını yapıştırıp ne kadar cahil, çocuk ve basit olduğunuzu belli etmeyin. komik oluyorsunuz çünkü.
bana pkk yanlısı diyen omurilik düşünürü arkadaşım, şu an görevdeyim. bir tsk üyesiyim ben. pkk yanlısı olsaydım, tsk üyesi olmazdım değil mi ? ( şunu zırt pırt söyletmeyin bana ) bu vatan ve toplumun her bireyi için bir şeyler yapmak, üretmek ile meşkulüm. gerizekalı laf üreteçleri gibisiniz. söyledikleriniz o kadar aciz ve boş ki. daha fazla küçük düşmeden susun bence.
sevyeli bir tartışma ortamı oluşturmak istiyorsun, ama canlarım cevap veremyince seni alakasız bir şey ile yaftalıyor. cahil halk, cahil toplum, cahil birey.
-----------------------------Cevap veremiyorsunuz diyorsun fakat cvp veremeyen sensin arkadasım.. Konunun basından beri bi bak konusmalarına Yok tartışmıyorsunuz yok cahilsiniz diyip duruyorsun fakat konunun özünde hiçbir açıklayıcı mesajın yok!
Şu an görevde oldugunu belirtmişsin fakat görevde oldugun TSK nın ismine bile saygın olmadıgından yazımında bile özen göstermiyorsun!
Söylenenler sana aciz ve boş gelebilir fakat bil ki senin konuşmaların senin terimlerine daha çok uyuyor ve kendini tanımlıyorsun!(ÖR: Geri zekalı laf üreteçleri, Aciz ve Boş! )
Seviyeli bir tartışma ortamını destekler gibi konuşuyorsun ve ahkam kesiyorsun fakat senin seviyen üstteki yazından belli oluyor arkadaşım!
Sana olan saygımdan degil Görevine olan saygımdan senin kullandıgın cümleleri sana iade etmeyi uygun gördüm kendime Fakat bil ki TSK gibi kutsal saydıgım bir yerde görev almandan ötürü sana daha agırlarını kullanmıyorum , Kullanmıcam!
Ayrıca sen hangi karar merciine danıştın ve buradaki insanlardan daha Atatürkçü ve Cumhuriyetçi diye tasdik ettirdin söylede bilelim..
-
aman takılın siz.
-
okumadım ama başlık kulli yalan
büyük Atatürk halifenin halkın aklına gırmesını engellemek ıcın kaldırmıstır
