folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hipnoz Ve Uyku Hakkında Aklıma Takılanlar Bide Para Psikoloji Var Tabi

Hipnoz Ve Uyku Hakkında Aklıma Takılanlar Bide Para Psikoloji Var Tabi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

şimdi arkadaşlar şöyle birşeyim mümkünatı varmıdır

bildiğiniz gibi hipnoz uykusundayken uykuda olan insana onu uyutan vatandaş birçok şeyi yaptıra biliyor engellediğindede bazı yan etkileri görülüyor mesela amuda bile kalka biliyor die duydum şimdi

1) hipnoz uykusundaki birine gitar çalması söylense ama gitar çalmayı bilmese gitar çala bilirmi

2) hipnozda olan bir insanı astral seyahate çıkarta bilirmiyiz yani ruhunu bedeninden ayırabilirmiyiz

3) hipnoz etkisi nekadar süre geçerlidir

4) hipnoz edilen kişi uyandırılmassa kendiliğinden uyanırmı yoksa uyanmazmı uyandırmamanın zararı olurmu

5) hipnoz edilen bir insanda ne gibi durumlarda ne gibi tahribatlar oluşur (örnek veriniz )

şimdi diğer soruma geçiyorum :D

İnsan uykusunu kontrol edebilirmi yani istediği zaman 2 saat uyuyup norem yada rem dönemini hemen atlatıp uyku süresini kısalta bilirmi kısacası uykumuzu tirbiye edebilirmiyiz edebilirsek bunun adı nedir

ş imdi diceksinizki sanki herif yazılı sınav yapıyor ama net ve arşivlik olması bakımından böyle bir düzene ihtiyaç duydum en azından anlaşılır klasik bi stil :D

tahribat.com a can feda
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    o dediklerin sanki :D çizgi filmlerde oluyor gibi hea :D

Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek
    dediklerin  gibi şimdi ben hipnoz halinde derslere çalışıp öss ye hipnoz halinde girsem ne olur  _? yani olurmu dayı_?

Dur be kadınnnn....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek
    sanırım hipnoz uykusunda bi kadına tecavüz edildiğinde bunu hem hatırlamıyacak hemde uyanmayacağı için senide öss için telkin edebilecek birini bulsan olur belki bunu geçen sene düşündüm ama bu olay için sanırım çok büyük çapta bi telkin araştırması yapmak lazım yani şöle bişe annen sana ders çalış dediğinde sen 3 güb boyunca günde 9 saat ders çalışıcaksın die seni ayarlarsak belki bi faidesi olur fakat hipnoz nekadar sürüyor onu bilmiyorum işte o yüzden iş sakat ayrıca bunu yapabilecek bi profesyonel bulman lazım kanımca ssk ya güvenmek olmaz çünkü hipnozu olayında kendini seni hipnoz edenin ellerine kendi iradenle teslim ediyon yani senin hiçbir yargın ve kararın uyku sırasında beş para etmiyor nese soruların cewaplarını alınca kendinde anlarsın zatwn

tahribat.com a can feda
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunus_89
    yunus_89's avatar
    Erkek
    Hipnozla adama dediklerinin bir kısmını yaptırabilirsin yani adamın kontrolü senin eline geçmez ama sorduğun sorulara doğru cevap verir yalan söyleyemez .Hipnozla adamın geçmişine gidebilirsin.Hipnoz edilen adam kendiliğinden uyanır.Şimdiye kadar hiç bir hipnozda tahribat meydana gelmemiştir.Kendi kendini telkin edebilirsin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi
    mümkünati var
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

kesinlikle olur dostum... hipnozla bilinc altina rahatlikla istedigin bilgiyi sokabilir ve istemedigin hatiralari da silebilirsin...

Hipnozda otomatik olarak HDD moduna gecersin... psikiyatr bir arkadasim soylemisti bana....

Shaban Interactive Pro.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Phonecx
    Phonecx's avatar
    Erkek

İnsan uykusunu kontrol edebilirmi yani istediği zaman 2 saat uyuyup norem yada rem dönemini hemen atlatıp uyku süresini kısalta bilirmi kısacası uykumuzu tirbiye edebilirmiyiz edebilirsek bunun adı nedir

Orkun Uçar'ın Kızıl Vaiz isimli kitabındaki öykülerden birisinde, Zorunlu Aydınlanma Çağı isimli bir öykü var.. Dünya'nın arkasına ayna konularak 24 saat gündüz yapılıyor.. Ve insanlar 24 saat uyanık kalıyorlar.. Bunun içinde biyolojik yöntemler kullanılıyor.. Aslında sadece bir öykü..

1) hipnoz uykusundaki birine gitar çalması söylense ama gitar çalmayı bilmese gitar çala bilirmi

Bence çalamaz.. Sonuçta gitar çalmak ne bir refleks nede yutkunma gibi doğuştan öğrenilen birşey.. Belki hipnoz esnasında gitar öğretilebilir ama gitar çalabileceğini hiç sanmıyorum.. Müzik aleti çalmak yetenek ister.. 

2) hipnozda olan bir insanı astral seyahate çıkarta bilirmiyiz yani ruhunu bedeninden ayırabilirmiyiz

Bunun için hipnoza ne gerek var.. İnsan beyni bunu yapabilecek kapasitede.. Hayatı kendi kafasında yaşayanlar var.. Yani şizofrenler.. Adamlar hiç görmedikleri bir kıza aşık olabiliyorlar.. Ruhları yerinde, ama kafa başka yerde :)

Ayrıca biyolojide ruh diye birşey yok.. Pozitif bilimler içerisinde ruh olduğunu kanıtlayabilen bir teoriye veya konuya rastlamadım..

3) hipnoz etkisi nekadar süre geçerlidir

Bu konuda hiçbir fikrim yok.. Daha önce kimseyi hipnoz etmedim ki :) Ama okuduğum kadarıyla uyanana kadar..

4) hipnoz edilen kişi uyandırılmassa kendiliğinden uyanırmı yoksa uyanmazmı uyandırmamanın zararı olurmu

Uyandırmazsan öylece durur gibi geliyor..  

5) hipnoz edilen bir insanda ne gibi durumlarda ne gibi tahribatlar oluşur (örnek veriniz )

Oluşur değilde oluşabilir diye sorduğunu varsayıyorum.. Bunlar sadece benim sapık beynimin düşünceleri yani.. Hiçbir bilimselliği yok.. Bana göre hipnoz edilen insan, hipnoz esnasında yaşadığının farkında olmadığı için, daha sonra kendini ölü hissedebilir.. Sonuçta adamın bilincini kapatıyorsun.. Yada öyle bişeyler.. Tam bir fikrim yok :) 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek

uyku üzerine şöle bi yazı var bak : ) ufonet.be' de cozmik_power die bir kimse yazmış.

Zaman kavramını oluşturan da bizim beynimizden başka birşey değildir.Aslında zaman diye birşey yoktur.Zamanı oluşturan şey olayların birbiriyle kıyaslanması sonucu oluşur.Örnek verecek olursak bir elmadan ısırık aldığımızı düşünelim.Buradaki iki fotoğrafı incelediğimizde birinci fotoğraf elmanın ısırılmamış halidir, ikincisi ısırılmış olan halidir.Bu iki fotoğrafı kıyaslayan beynimiz bir yanılsama içine düşer ve zaman kavramını oluşturur.Beynimize göre ilk fotoğraftaki elmanın görüntüsünün ikinci fotoğraftakine dönüşmesi için zaman geçmiştir.

Kader denilen bir gerçek vardır ki geçmişte ve gelecekte olmuş ve olacak herşey Allah katındaki Levh-i Mahfuz isimli kitapta yazılıdır.Yani aslında sizin şuanda bu satırları okuyor olmanız zaten kaderinizde var ve siz bunun ötesine geçemezsiniz.Kadere boyun eğmek zorundasınız.Bu nasıl olur? ozaman biz yaptıklarımızdan sorumlu değiliz diye düşünmemeliyiz.Büyük alimler kadere kesin olarak inanın ama fazla kurcalamayın işin içinden çıkamazsınız derler.Bir örnekle kader olgusunu daha iyi açıklayalım.Mesala bir filmdeki her bir fotoğraf karesi daha önce yaşanmıştır.Yani elimize bir film CD si aldığımızda bu CD nin içinde, filmin her saniyesine ait kareler bulunur fakat tüm film tek bir anda aynı CD nin içindedir.İşte bizim tüm geçmişimiz ve geleceğimiz aynı bu film CD si gibi tek bir anda Allah katındaki Levh-i Mahfuz isimli kitapta yazılıdır.Bu kitaptaki kendi hayatımıza ait görüntüler bize zaman kavramını oluşturacağımız şekilde sıfırıncı saniyede verilir.Yani her bir görüntü yine sıfırıncı saniyede veya tek bir anda verilir fakat biz bu fotoğrafları bir sıraya koyarak zaman kavramını oluştururuz.Kuranda zamanın göreceli olduğu aşağıda ki ayetlerden anlaşılabilir.

Sizi çağıracağı gün, O'na övgüyle icabet edecek ve (dünyada) pek az bir süre kaldığınızı sanacaksınız. (İsra Suresi, 52)

Gündüzün bir saatinden başka sanki hiç ömür sürmemişler gibi onları birarada toplayacağı gün, onlar birbirlerini tanımış olacaklar… (Yunus Suresi, 45)
    Melekler ve Ruh (Cebrail), ona, süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir. (Mearic Suresi, 4)

Gökten yere her işi O evirip düzene koyar. Sonra (işler,) sizin saymakta olduğunuz bin yıl süreli bir günde yine O'na yükselir. (Secde Suresi, 5)

Allah yine Kuranda mümin bir topluluk olan Kehf ehlini 300 yıldan fazla uykuda tuttuğunu söyler.

Böylelikle mağarada yıllar yılı onların kulaklarına vurduk (derin bir uyku verdik). Sonra iki gruptan hangisinin kaldıkları süreyi daha iyi hesap ettiğini belirtmek için onları uyandırdık. (Kehf Suresi, 11-12)

Böylece, aralarında bir sorgulama yapsınlar diye onları dirilttik (uyandırdık). İçlerinden bir sözcü dedi ki: "Ne kadar kaldınız?"
    Dediler ki: "Bir gün veya günün bir (kaç saatlik) kısmı kadar kaldık." Dediler ki: "Ne kadar kaldığınızı Rabbiniz daha iyi bilir... (Kehf Suresi, 19)

Ben 3.5 4 saat uyuduğum halde öylesine dinlenmiş ve uykumu almış hissediyorum ki sanki çok uzun bir süre uyumuşum gibi geliyor.İlk başlarda uyandıkdan sonra saate bakıp "acaba okadar çok uyudum ki tekrar akşammı oldu" dediğim olmuştur .Uykudayken gördüğümüz yedi saniyelik bir rüyayı uyandıktan sonra sanki bir saat sürmüş bir film gibi anlatabiliriz.Aynı mantık uyku içinde geçerli.Bazen uyuduğunda bir kaç dakika geçmiş gibi hissedersin ama bir uyanırsın ki bir saat geçmiş(bu bende önceleri oluyordu).İnsan isterse kendi zamanınıda esnetebilir .Zaman insandan insana değişebilir.İsrail uyruklu beyin gücü uzmanı Uri Geller'e ellili yaşlarda olmasına rağmen nasıl çok genç görüldüğü sorulduğunda kendi zamanını düşünce gücüyle esnettiğini söylemiştir.Gerçekte ortada sabit bir zaman kavramı yoktur.Bizler zamanı saatin kollarının nekadar ilerlediğine bakarak ölçeriz.Eğer bilerek bir miktar hızlandırılmış bir saati kolumuza takarsak bize göre zaman yine herzamanki gibi geçiyor olacaktır fakat normal hızdaki bir saatle kıyasladığımızda daha hızlı aktığını algılarız.Bazen birşeye daldığımızda saatin kaç olduğuna bakarız ve gözlerimize inanamayız "ben daha 1.00 sanıyordum 4.00 olmuş!"dediğimiz olmuştur.

Ben uykumu 3.5 4 saat gibi bir aralığa üniversite yıllarında sığdırmayı başardım.O yıllarda hep sabah erken kalkmam gerekiyordu bende aksine gece geç saatlere kadar uyumuyordum.Ben de bu soruna kökten bir çözüm getirmek istedim :) .Yatağa uzandığım anda tüm vücudumun müthiş bir dinlenme moduna geçeceğini,zamanın çok yavaş ilerleyeceğini,aslında bir dakikanın bile uzun bir zaman olduğunu ve yorgunluğumu atmak için yeterli olacağını her yatağa girişimde kendime söylüyor ve bunu hissetmeye çalışıyordum.Yaklaşık bir hafta bu telkinlere devam edip kesin sonuca vardım :) Artık telkine gerek yok.Çünkü bu bilgi bilinç altıma yerleşti ve istesemde fazla yatamıyorum :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi

bu kadar saymana gerekmez hipnozla hersey yaparsin önemli olan hipnoz olabilmek

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    gitar calma olayina gelelim haji, eger biri seni hipnoz edip gitar cal derse calmazsin! ama hipnozluyken sana ogretirse oyle bir calarsin ki kendin bile inanamazsin... hipnoz mukemmel bir olay bence... hipnozda uyanmama konusu diye birsey de yok, vucudun kendini rahatsiz hissetmeye basladigi anda otomatik uyanirsin... arkadasin da dedigi gibi, onemli olan hipnoz olabilmek....

Shaban Interactive Pro.
Toplam Hit: 2605 Toplam Mesaj: 14