folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Hitler"İn İsmet İnönü"Ye Mektubu

Hitler"İn İsmet İnönü"Ye Mektubu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

AntiOksidan bunu yazdı:
    -----------------------------
    ne alakası var zumsuk?
    Türkiye dünyanın en büyük avcı filolarından birine sahip(en büyük 2. f-16 filosu).gece uçuş kabiliyeti olan 5ordudan biri.dünyanın en yeni nesil uçağına sahip olacak 8 ülkeden biri.hava gücümüz iyi,kaç yıldır anlatıyoruz bunu forumda..

usta anlatıyorsunda ucakları hala israilden ordan burdan alıyoruz.Bu konudaki teknolojimizin gelişmesi lazım..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

AntiOksidan bunu yazdı:
    ne alakası var zumsuk?
    Türkiye dünyanın en büyük avcı filolarından birine sahip(en büyük 2. f-16 filosu).gece uçuş kabiliyeti olan 5ordudan biri.dünyanın en yeni nesil uçağına sahip olacak 8 ülkeden biri.hava gücümüz iyi,kaç yıldır anlatıyoruz bunu forumda..

usta anlatıyorsunda ucakları hala israilden ordan burdan alıyoruz.Bu konudaki teknolojimizin gelişmesi lazım..

hoca ne israili,israilden uçak alındığı yok.ne israili ne uçağı bir tek f-lerin modernizasyonu yapılıyor israilde.amerikadan da uçak almıyorsun.Lockheed Martinden alıyorsun.artık şunu anlayın.tabii ki teknolojinin gelişmesi lazım o ayrı konu .ben iyi olup olmamasından bahsediyorum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    o dönemlerde türkiye zaten yeterince güçlü bir devlet değildi. siz kendinizi hitlerin yerine koyun. güçsüz bir devletle uğraşarak zaman mı harcarsınız yoksa gerçekten size rakip olacak birini mi ortadan kaldırmak istersiniz? ben hitlerin yerinde olsaydım tıpkı onun gibi davranırdım. yeni temelleri oturan türkiye'ye değilde bana tehdit oluşturabilecek rakibim rusyanın peşinde koşardım.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek

blackhammer bunu yazdı:
    o dönemlerde türkiye zaten yeterince güçlü bir devlet değildi. siz kendinizi hitlerin yerine koyun. güçsüz bir devletle uğraşarak zaman mı harcarsınız yoksa gerçekten size rakip olacak birini mi ortadan kaldırmak istersiniz? ben hitlerin yerinde olsaydım tıpkı onun gibi davranırdım. yeni temelleri oturan türkiye'ye değilde bana tehdit oluşturabilecek rakibim rusyanın peşinde koşardım.

daha ne kadar diyecez o adam o zamanki gücünden değil potansiyel gücünden bahsediyor, gidin bi kavgamı okuyun ya :S

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Klasik dış politika poh pohlaması. Bi yerimizi kaldırıcak bi durum yok yani. Rusya ya yazılan mektupları görsen demekki anında Rus olucan :)

Saldırmama sebebi herhalde bir degil birden fazla ki bu kadar engel teşkil edebiliyor. Yani herkes haklı olabilir ama O profesyonel kadroların duygusal yaklaşabiliceğini düşünmüyorum. Dünya hakimiyeti rotası olan bi politika ile duygusal kararlar doğru olmaz.

Ayrıca İsmet İnönü gayet güzel bir politikacıydı. En azından şimdikiler gibi ideolojisiz ve yoz Politik acı değildi , Tüccar hiç değildi! 

@ Chingis : Hakkaten şöyle hararetli bi tartışasım geldi :) Konu çok güzel.

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Nazi Almanyasının Türkiyeden çekindiği falan yoktu. şartlar farklı olsaydı 1 ayda ulkeyi bastan basa gecerlerdi. tanklara karşı siper kazıp savasacak halimiz yok. ne hava gucumuz vardı ne zırhlı guc. baba yadigarıylamı atlayacaktın tankların ucakların ustune. duzenli ordu kısa surede yenilirdi ama gerilla savası son Türk kalana kadar devam ederdi. sürece bakarsan Almanyanın ekstradan bir cephe acma luksu yoktu. cepheye kaydıracagın askerler bir kenara, ek bir cephenin lojistik masrafı Almanyanın savaşı o dakikada kaybetme nedeni olurdu.askeri boyutunu geçin, bir savaşın en ölümcül noktası lojistigin koordinesi yonetimi, bu baglamda sanayii ve maddi gucundur. İnönü en akılcı politikayı izlemiştir.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DEVSIRME
    DEVSIRME's avatar
    Erkek

DkN bunu yazdı:
    Nazi Almanyasının Türkiyeden çekindiği falan yoktu. şartlar farklı olsaydı 1 ayda ulkeyi bastan basa gecerlerdi. tanklara karşı siper kazıp savasacak halimiz yok. ne hava gucumuz vardı ne zırhlı guc. baba yadigarıylamı atlayacaktın tankların ucakların ustune. duzenli ordu kısa surede yenilirdi ama gerilla savası son Türk kalana kadar devam ederdi. sürece bakarsan Almanyanın ekstradan bir cephe acma luksu yoktu. cepheye kaydıracagın askerler bir kenara, ek bir cephenin lojistik masrafı Almanyanın savaşı o dakikada kaybetme nedeni olurdu.askeri boyutunu geçin, bir savaşın en ölümcül noktası lojistigin koordinesi yonetimi, bu baglamda sanayii ve maddi gucundur. İnönü en akılcı politikayı izlemiştir.

bak sende dedin gerilla savaşı son türk kalana kadar devam ederdi işte bundan tırsıyordu.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    DEVSIRME bunu yazdı:

DkN bunu yazdı:

bak sende dedin gerilla savaşı son türk kalana kadar devam ederdi işte bundan tırsıyordu.

Nisan ayında Nazi ordusu Bulgaristan’a girince, Türkiye de endişelenmeye başladı. Moskova, Türkiye hükümetiyle ilişkiye geçerek, Türkiye’nin Nazi Almanyası tarafından saldırıya uğrayacağını, Türklerin eline silah alarak kendi toprak bütünlüğünü korumaya çalışması halinde Sovyetler Birliği tamamen tarafsız olarak Türkiye’yi anlayışla karşılayacağını vurguladı. Bu açıklama ile Moskova, Ankara’nın Bulgaristan veya Almanya ile savaşa girmesi halinde, arka cephesi konusunda emin olması için güvence vermişti.

Bu bağlamda Türkiye Sovyetlerden destek alıcak ve Almanyanın doğusunda tam bir blok olucaktı .. Sizce gerilla savaşımı endişesimi bu mektubu yazmaya sebep olmaktadır yoksa Sovyetlerin bu tutumumu ?

Ayrıca Türkiye yi Polonyayla karşılaştırmamak lazım. Nazi almanyası güçlü fakat o zaman için Türkiye nin 1 ayda geçilmesi olasılığı olamaz. Öncelikli hedef değil ayrıca bir çok yerden destek alabilir ( akdeniz, ortadoğu , kafkaslar üzerinden gibi ) Polonyanın koşulları bizde geçerli olmadığından dolayı salt kendi gücümüzle olmasa bile büyük bi kayıp hatta yenilgi yaşaması muhtemel.  Ve ben inanıyorum ki Türkiye o zamanlar şimdikinden daha caydırıcı bir güçtü...

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

blackhammer bunu yazdı:

hitler o kadar akıllı adamki senin dediğin gibi olsa zaten ilk bize saldırırdı.Çünkü ilerde başına bela açıcağımızı bilirdi. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

1683 de alman sınıırına kadar gitmişiz bizde durmuşz :D

Toplam Hit: 9427 Toplam Mesaj: 69