Hızlı Ezber Yontemi ?
-
S.a mürid kardeşlerim sorum kısa ve net
önünüzde 15 günlük bir süre var
ve ezberlemeniz gereken o kadarda cok şey var ki
kullandığınız teknikler vs vs varsa paylaşırmısınız
-
kelime kelime ezberlerim.. sonra bütününü ezberlemiş oluyorum :)
-
bi konunun 30 kere özetini "yazarak" çıkart... aklına kazınır... ;)
-
Eğer sözel birşey ezberliyorsan okudğum kitabın üstüne ya notlar alıyorum ya da işaret çakıyorum. Eğer kendin yazıp ezberliyorsan ki bu daha iyidir. 7-8 farklı çeşit renkteki kağıtlara yazıyorum. Beynin böyle daha rahat kodluyor gibime geliyor. Böylelikle görüntüyü fotokopi gibi çeken beynin bir satırı veya konuyu unuttuysan onu renkten hatırlıyor. Ama görüntü hafızan iyiyse bu iyidir. Bazıları duyduğunu unutmaz. Sen kendine bakıcaksın. Sayısal ise nasıl olur bilmem.
-
SweetyVolty bunu yazdı:
-----------------------------bi konunun 30 kere özetini "yazarak" çıkart... aklına kazınır... ;)
-----------------------------
oha geri zekalı mı bu adam 30 defa çok değil mi :D
hocam görsel zeka hafızada önemlidir. ezberleyeceğin şeyleri aklında "komik" bir şekilde canlandır. yatmadan öncede o gün yaptığın canlandırmaları aklında tekrar canlandır. tamamdır =) -
ordaki 30 lafın gelişi... ezberleyene kadar diyeyim sana hacı... ilk yazışta ezberlediğim de olur, 21. de ezberlediğim de olur...
-
kardeşim tekniğim şudur sayfanın bir yüzünü ikiye yada üçe bölerim ve her bölümü 10 kere yada 20 kere tekrarlarım sonra böyle 5 6 saife gidince tekra bakarım ..
-
cümleleri anlayarak oku ve onları birer filmmiş gıbı bak :) bir kerede gırer aklına sonra tekrarlar ve tekrarla sonuç 100:)
-
hocalar şuan ezber yöntemim zaten yazarak ezber yöntemi fakat bende diyorum ki zaman cok kısa ve
ezberlemem gereken o kadar çok soru ve cevap varki bunu en kısa sürede nasıl başarırım bu sorunun cevabını arıyorum : (
-
insanın yabancı bir kelimeyi öğrenmesi(uzun süreli hafıza) için 250 defa tekrar etmesi gerekiyormuş.fakat geliştirilebilir bir özellik olduğundan kişiden kişiye değişir.taanıdığım ruh hastası bi çocuk wardı deli gibi şiir ezberliyordu.1 sayfa metni bir buçuk kere okuyarak ezberliyordu.geçenlerde beyni patladı kaybettik kendisini.
-
Benimde finaller başlıyor pazartesi ve daha çalışmaya başlamadım :|. Kafamı duvarlara vura vura parçalamak istiyorum. Şimdi bana dünyanın en gelişmiş yöntemini söylesen yine çalışmayacağım , birşey değişmeyecek. Ezber kabiliyeti yöntemle değil istekle artırılır. Ezberlemen gerekenin başına vaktinde otursan rahat rahat tane tane çalışsan böyle tutuşmazdın. O yüzden bırakın bunlarıda tembelliğe karşı bir yöntem söyleyin. Bu tembellik bütün kötülüklerin anası.