Hızlı Ezber Yontemi ?
-
Hoca ben ezberleyeceğim yazıda unuttuğum bir kısım olursa örn : kartoğrafya günlük hayatta kullandığım kelimelerle aklıma getiriyorum karne, karton vb... gibi
-
oha nası beyni patladı la?
-
otuz sayfalık notu 3'e böl her bölümü 2-3 kez tekrarla. ezberlemekte zorlandığın yer olursa özetleyerek yaz.
-
hacı nasıl bişi ezberliyosun bilmiyorum da ben ilkçağdan tut da cumhuriyet tarihini ezberledim,benim yöntemim şuydu: olay akışlarını aynı film gibi kafamda canlandırıyordum.(mesela yavuz sultan selim irana sefer düzenlerken arada dulkadiroğullarıyla savaş yapar ve bu savaşı kazanmasıyla anadoluda siyasi birlik sağlanır..şeklinde)
ama senin ezberleyeceğin şey bi tiyatro senaryosu ya da bi makaleyse sık sık tekrar yaparak ezberleyebilirsin
-
murdery bunu yazdı:
-----------------------------
hacı nasıl bişi ezberliyosun bilmiyorum da ben ilkçağdan tut da cumhuriyet tarihini ezberledim,benim yöntemim şuydu: olay akışlarını aynı film gibi kafamda canlandırıyordum.(mesela yavuz sultan selim irana sefer düzenlerken arada dulkadiroğullarıyla savaş yapar ve bu savaşı kazanmasıyla anadoluda siyasi birlik sağlanır..şeklinde)
ama senin ezberleyeceğin şey bi tiyatro senaryosu ya da bi makaleyse sık sık tekrar yaparak ezberleyebilirsin
-----------------------------Hocam benim ezberlemem gereken Genel Kültür - Atatürk ilke ve inkılaplari - Anayasa - Güncel konular vs vs
-
Kendi yöntemimi diyim sana ama daha hiç denemedim :)
Küçük notlar alıyorsun ve bunları kendi odanın çeşitli yerlerine yapıştırıyorsun ardından çalışırken bu yapıştırdığın yerlere gidip orada çalışıyorsun tekrar yaparken o yerlere gidip okuyorsun çalışıyorsun
yer + not akılda kalıyor
dene bak
-
byeren bunu yazdı:
murdery bunu yazdı:
-----------------------------Hocam benim ezberlemem gereken Genel Kültür - Atatürk ilke ve inkılaplari - Anayasa - Güncel konular vs vs
-----------------------------hocam o zaman benim teknik bi işe yaramaz sürekli tekrar yaparak ezberleyebilirsin