folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hızlı Ezber Yontemi ?

Hızlı Ezber Yontemi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Hoca ben ezberleyeceğim yazıda unuttuğum bir kısım olursa örn : kartoğrafya günlük hayatta kullandığım kelimelerle aklıma getiriyorum karne, karton vb... gibi

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

oha nası beyni patladı la?

Çok sıkılıyom
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

otuz sayfalık notu 3'e böl her bölümü 2-3 kez tekrarla. ezberlemekte zorlandığın yer olursa özetleyerek yaz.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

hacı nasıl bişi ezberliyosun bilmiyorum da ben ilkçağdan tut da cumhuriyet tarihini ezberledim,benim yöntemim şuydu: olay akışlarını aynı film gibi kafamda canlandırıyordum.(mesela yavuz sultan selim irana sefer düzenlerken arada dulkadiroğullarıyla savaş yapar ve bu savaşı kazanmasıyla anadoluda siyasi birlik sağlanır..şeklinde)

ama senin ezberleyeceğin şey bi tiyatro senaryosu ya da bi makaleyse sık sık tekrar yaparak ezberleyebilirsin

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byeren
    byeren's avatar
    Erkek

murdery bunu yazdı:
    -----------------------------

hacı nasıl bişi ezberliyosun bilmiyorum da ben ilkçağdan tut da cumhuriyet tarihini ezberledim,benim yöntemim şuydu: olay akışlarını aynı film gibi kafamda canlandırıyordum.(mesela yavuz sultan selim irana sefer düzenlerken arada dulkadiroğullarıyla savaş yapar ve bu savaşı kazanmasıyla anadoluda siyasi birlik sağlanır..şeklinde)

ama senin ezberleyeceğin şey bi tiyatro senaryosu ya da bi makaleyse sık sık tekrar yaparak ezberleyebilirsin

Hocam benim ezberlemem gereken Genel Kültür - Atatürk ilke ve inkılaplari - Anayasa - Güncel konular vs vs 

asdasdsa
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Kendi yöntemimi diyim sana ama daha hiç denemedim :)

Küçük notlar alıyorsun ve bunları kendi odanın çeşitli yerlerine yapıştırıyorsun ardından çalışırken bu yapıştırdığın yerlere gidip orada çalışıyorsun tekrar yaparken o yerlere gidip okuyorsun çalışıyorsun

yer + not akılda kalıyor

dene bak

"bea"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

byeren bunu yazdı:

murdery bunu yazdı:

Hocam benim ezberlemem gereken Genel Kültür - Atatürk ilke ve inkılaplari - Anayasa - Güncel konular vs vs 

hocam o zaman benim teknik bi işe yaramaz sürekli tekrar yaparak ezberleyebilirsin

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
Toplam Hit: 2350 Toplam Mesaj: 18