Hızlı Konuşma Sorunu [?]
-
Benim bir arkadaşımında bu sorunu vardı. Kursuna gitti. 1 ay boyunca hiç konuşturmamışlar içinden bile konuşmayacaksın demişler.
Çocukta problemini aşmak için yapmış 1 ay sonra konuşmayı unuttu gibi bişey olmuş . Kelimeleri heceleyerek söylüyordu telefondan aradığında bana. Bir program vermişler heceleyerek konuşmayı tekrarlıyormuş sonra sonra düzeltti kendini. Ama şimdi yine aynı :D bişey anlaşılmıyor hala konuşmasından anlamadığımda tamam felan diyorum :D tutarsa :D
-
Benim de aynı sorunum vardı. Üniversitede başka bir şehre gidince konuşma hızından dolayı aynı şeyi tekrar tekrar söylemek zorunda kalmak nedir iyi bilirim :)
Kendimi biraz daha yavaş konuşmaya telkin ederek üstesinden gelmeye çalıştım. Telkin yoluyla bir miktar üstesinden geldim diyebilirim. Ama yine de ara ara kendimi hızlı konuşurken yakalıyordum. Ancak en büyük fark, ortodonti tedavisi amacı ile kullandığım sabit ağız içi telleriydi :) Teller avurtlarıma dokunduğundan alt çenemi ve dudaklarımı daha yavaş kullanmaya başladım, böylelikle konuşmam da zorunlu olarak yavaşladı :) Yavaşladıdan kastım, normal konuşma hızına indi :)
-
trabs0n bunu yazdı
Benim bir arkadaşımında bu sorunu vardı. Kursuna gitti. 1 ay boyunca hiç konuşturmamışlar içinden bile konuşmayacaksın demişler.
Çocukta problemini aşmak için yapmış 1 ay sonra konuşmayı unuttu gibi bişey olmuş . Kelimeleri heceleyerek söylüyordu telefondan aradığında bana. Bir program vermişler heceleyerek konuşmayı tekrarlıyormuş sonra sonra düzeltti kendini. Ama şimdi yine aynı :D bişey anlaşılmıyor hala konuşmasından anlamadığımda tamam felan diyorum :D tutarsa :D
Genelde tutuyorda bazen sıkıntı olabiliyor :D Sanki karşındakini dinlemiyormuş gibi :)
-
sallamasyon bişey ama
kitap alsan her gün 10 sayfa yavaş okusan sesli olarak işe yarrarmıki acaba
-
Bendede var konuşurken kelimeleri yutuyorum biraz. Sözlerin yerini degistirdigim çok olmuştur
-
bizim yurtta hem kekeme hem hızlı hem de şiveli konuşan biri vardı. ama anlıyorduk.
-
bendede aynı sorun var hacı.zamanla düzeliyor yada etrafdakılar kabulleniyor.
-
bendede var olan sorunu aşağı yukarı yine kendim çözdüm
konuşurken bilinçli olarak tane tane konuşmaya çalış zaten
sen tane tane konuştuğunu sanarken bile hızlı konuşuyor olacaksın
ama en azından öncekinden 1 vites düşük olucak bu kez :D
-
Ayni sorun bende de var bazen 5 kere karsi tarafa tekrar ettgm oluyo diyecegim seyi.
www.youtube.com/#/watch?v=cIsPsA6r_Vk&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DcIsPsA6r_Vk -
Ağzını açarak konuşacaksın. Ciddiyim ayna karşısına geç normalde konuştuğun gibi konuş kelimeleri yuttuğunu, ağzını tam açmadan konuştuğunu göreceksin. Ağzını aça aça konuşacaksın, biraz dikkat edeceksin, düzeliyor.