folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hızlı Konuşma Sorunu [?]

Hızlı Konuşma Sorunu [?]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benim bir arkadaşımında bu sorunu vardı. Kursuna gitti. 1 ay boyunca hiç konuşturmamışlar içinden bile konuşmayacaksın demişler. 

Çocukta problemini aşmak için yapmış 1 ay sonra konuşmayı unuttu gibi bişey olmuş . Kelimeleri heceleyerek söylüyordu telefondan aradığında bana. Bir program vermişler heceleyerek konuşmayı tekrarlıyormuş sonra sonra düzeltti kendini. Ama şimdi yine aynı :D bişey anlaşılmıyor hala konuşmasından anlamadığımda tamam felan diyorum :D tutarsa :D

AğLıyor musun? Diye soruyor bide Mal!!! Yok ben gözümden işiyorum !.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Benim de aynı sorunum vardı. Üniversitede başka bir şehre gidince konuşma hızından dolayı aynı şeyi tekrar tekrar söylemek zorunda kalmak nedir iyi bilirim :)

Kendimi biraz daha yavaş konuşmaya telkin ederek üstesinden gelmeye çalıştım. Telkin yoluyla bir miktar üstesinden geldim diyebilirim. Ama yine de ara ara kendimi hızlı konuşurken yakalıyordum. Ancak en büyük fark, ortodonti tedavisi amacı ile kullandığım sabit ağız içi telleriydi :) Teller avurtlarıma dokunduğundan alt çenemi ve dudaklarımı daha yavaş kullanmaya başladım, böylelikle konuşmam da zorunlu olarak yavaşladı :) Yavaşladıdan kastım, normal konuşma hızına indi :)

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    trabs0n bunu yazdı

Benim bir arkadaşımında bu sorunu vardı. Kursuna gitti. 1 ay boyunca hiç konuşturmamışlar içinden bile konuşmayacaksın demişler. 

Çocukta problemini aşmak için yapmış 1 ay sonra konuşmayı unuttu gibi bişey olmuş . Kelimeleri heceleyerek söylüyordu telefondan aradığında bana. Bir program vermişler heceleyerek konuşmayı tekrarlıyormuş sonra sonra düzeltti kendini. Ama şimdi yine aynı :D bişey anlaşılmıyor hala konuşmasından anlamadığımda tamam felan diyorum :D tutarsa :D

Genelde tutuyorda bazen sıkıntı olabiliyor :D Sanki karşındakini dinlemiyormuş gibi :)

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

sallamasyon bişey ama

kitap alsan her gün 10 sayfa yavaş okusan sesli olarak işe yarrarmıki acaba

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Erkek
    Bendede var konuşurken kelimeleri yutuyorum biraz. Sözlerin yerini degistirdigim çok olmuştur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

bizim yurtta hem kekeme hem hızlı hem de şiveli konuşan biri vardı. ama anlıyorduk.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

bendede aynı sorun var hacı.zamanla düzeliyor yada etrafdakılar kabulleniyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

bendede var olan sorunu aşağı yukarı yine kendim çözdüm

konuşurken bilinçli olarak tane tane konuşmaya çalış zaten

sen tane tane konuştuğunu sanarken bile hızlı konuşuyor olacaksın

ama en azından öncekinden 1 vites düşük olucak bu kez :D

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    Ayni sorun bende de var bazen 5 kere karsi tarafa tekrar ettgm oluyo diyecegim seyi.

www.youtube.com/#/watch?v=cIsPsA6r_Vk&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DcIsPsA6r_Vk

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nukeshore
    nukeshore's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ağzını açarak konuşacaksın. Ciddiyim ayna karşısına geç normalde konuştuğun gibi konuş kelimeleri yuttuğunu, ağzını tam açmadan konuştuğunu göreceksin. Ağzını aça aça konuşacaksın, biraz dikkat edeceksin, düzeliyor.

011011100111010101101011011001010111001101101000011011110111001001100101
Toplam Hit: 3252 Toplam Mesaj: 27