folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hızlı Konuşma Sorunu [?]

Hızlı Konuşma Sorunu [?]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

aynı sorun bende de var. konuşurken kelimeleri yutuyorum ama niye? Bu aaazına tükürdüğüm köpek dişlerinin birisi içeri doğru çıkık diye. Zamanında köpek dişim düşmeden altında yenisi çıktığı zaman annem çektir yoksa eğri olur demişti. Mal gibi çektirmedim sonra alttaki uzakdıkça içeriden çıktı üstteki düşene kadar artık düzeltmek için çok geçti. Şimdi sağ taraftaki köpek dişim diğerlerinden geride ve konuşurken sürekli dilim takılıyor ve istemeden tükürüklü konuşuyorum :D vay amk :|

Cigu bigule :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek

aynı sorun bende de var. konuşurken o konu  hakkında bildiğim şeyin daha derinine iniyorum. 1 cümlede açıklayacağımı 10 15 cümleye döküyorum ve hızlı konuşuyorum sonucunda karşıdaki anlamıyor, bir daha tekrarlıyorum

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delimanyak87
    delimanyak87's avatar
    Erkek
    pSkpt bunu yazdı

Kendimi bildiğimden beri ilk tanıştığım insanların beni anlayamam sorununu yaşıyorum.

Beni tanıyan insanlar bile bazen söylediklerimi anlayamıyor tekrar etmek zorunda kalıyorum.

Bazen ise aklımın içinde çok fazla düşünce ve kelime oluyor ama onu sözlere dökmekten sıkılıyorum yani konuşmak beni yavaşlatıyor gibi hissediyorum.

Bu bir hastalık mıdır? Yoksa alışkanlık haline mi gelmiş hızlı konuşmak?

Abi bir ara benimde öyle problemim vardı. bir şey anlatırken, ben gayet normal anlatıyorum sanıyordum ama meğersem onlar hiçbir şey anlamamışlar. Daha kötüsü http://www.youtube.com/watch?v=YRpxIiJwoeM bu şekilde anlaşılmış dediklerim :) bunu da kitap okuyarak çözdüm. 2 yıldır neredeyse her 2 3 haftada bir kitap okuyorum. Şimdi problemim neredeyse yok gibi. arada gene 1 2 kere peyda oluyor ve sadece o kadar.

Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, Cennet-i ala meyhane midir? Her kuluna iki huri vereceğim diyorsun, Cennet-i ala kerhane midir?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

müridlerden biri çok güzel demiş ağzını aça aça konuş yani konuşurken yaptığın ağız hareketini bastıra bastıra yap böylece belki yavaşlamazsın ama daha anlaşılır olursun. (Aynı sorundan muzdaribim diksiyon eğitimi aldım dikkat edersem düzeltiyorum yabancılarla konuşurken özellikle dikkat ediyorum samimileştikçe yardırıyorum) ama şu sürekli aklımda bir çin atasözü derki

hızlı düşün ama yavaş konuş

http://hunikarikaturleri.blogspot.com/2012/05/hizli-dusun-ama-yavas-konus.html

MaTRiXe tarafından 01/Nis/13 12:47 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aftemelouchos
    Aftemelouchos's avatar
    Erkek

İşte bunların hepsi kitap okumamaktan.

Ore wa kaizoku ou ni naru
Toplam Hit: 3253 Toplam Mesaj: 27